Piotr_67 Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 (edytowane) Witam wszystkich:)Dzięki Robertowi Janusowi testowałem:1. Kneissl Blue star AC 160cm - żona2. Kneissl Black star XC 168cm - jaZgodnie z poradą RJ najpierw spróbuj potem kup, tak zrobiłem.Obie narty zostały zakupione:D:D:D.Po drugim zjeździe żona powiedziała - biorę!!!!Wcześniej jeździła na atomach:)Po czwartym zjeździe Ja powiedziałem biorę (też atomy).Po szóstym córa powiedziała biorę:eek:(też atromy C9)Po ubraniu Kneissli umarła z radości (bezcenne)Z tego wynika, że muszę kupić jeszcze jedną parę Kneissli.I to nie jest żart:DSłuchajcie, spróbujcie jazdy na Kneisslach, warto:) Edytowane 19 Grudzień 2009 przez borok222 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 (edytowane) Moja Pani jeździła na Blue Starach w maju na lodowcu i nie wiem, czy też nie zagoszczą pod mym dachem. Decyzji jeszcze nie ma ale czekam na głos ostateczny mojej lepszej połowy. Ja jeździłem wtedy na Red Starach RC - fajne były ale bardziej podobały mi sie Duele XL - tą naprawdę polecić mogę jak ktoś szuka czegoś szerokiego i uniwersalnego. Black Stary też miałem przetestować ale jakoś sie nie złożyło- czyli nie zmieściły sie wtedy do boxa bo sporo desek braliśmy. Edytowane 19 Grudzień 2009 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Witam wszystkich:) Dzięki Robertowi Janusowi testowałem: 1. Kneissl Blue star AC 160cm - żona 2. Kneissl Black star XC 168cm - ja Zgodnie z poradą RJ najpierw spróbuj potem kup, tak zrobiłem. Obie narty zostały zakupione:D:D:D. Po drugim zjeździe żona powiedziała - biorę!!!! Wcześniej jeździła na atomach:) Po czwartym zjeździe Ja powiedziałem biorę (też atomy). Po szóstym córa powiedziała biorę:eek:(też atromy C9) Po ubraniu Kneissli umarła z radości (bezcenne) Z tego wynika, że muszę kupić jeszcze jedną parę Kneissli. I to nie jest żart:D Słuchajcie, spróbujcie jazdy na Kneisslach, warto:) Borok222, Fajnie, że masz nowe narty, ale może kilka słów o tym, co Cię do nich skłoniło? W temacie napisałeś test!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółw Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 no właśnie, bo w ostatnim ntn raczej srdnio wypadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Tu kilka słów o tych nartach jak i wcześniejsze opinie: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=8824 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 no właśnie, bo w ostatnim ntn raczej srdnio wypadają To prawda. Narty Kneissl potknęły się w testach Włoskich, który został załączony do NTN. Ale jak się dokładnie wczytamy to osoby testujące te narty sugerują złe przygotowanie nart do testów przez serwis. Wystarczy poczytać testy Polskie. Tam narty wypadły dobrze bo serwisant był dobry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Przepraszam za zwłokę:DSą to pierwsze narty (mowa tu o black starach) które ujeżdżałem i które doskonale zachowują się na bardzo twardym, wręcz lodowym stoku. Narta trzymała się jak przyklejona.Co mnie osobiście w niej urzekło to możliwość "latania" (narta oddawała jak sprężyna):DZupełnie nieźle zachowywała się również na fragmentach nie przygotowanych.Miałem trochę obaw jak będzie przy stylu klasycznym, ale moje obawy okazały się niepotrzebne. Nartą dało się sterować w ześlizgu bez problemu (dodam, że był to pierwszy dzień nartowania w tym sezonie).Moim zdaniem jest to świetna narta dla średnio zaawansowanego i zaawansowanego narciarza, ze wskazaniem na przygotowane trasy.Co do blue starów to moja połowica jest średnio zaawansowaną narciarką, ale już po drugim zjeździe wiedziała, że to jest to. Narta "kleiła się do stoku", a z tym miała zawsze największe problemy. Wsiadła na tą nartę i już nie chciała jej zdjąć, dodam że przesiadła się z nart 150cm na 160cm (wzrost 162).To była moja subiektywna opinia na temat tych nart.Dodam tylko, że wniebowzięte miny rodziny na stoku to rzecz bezcenna;)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi