miraz Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 (edytowane) Witam, szukam nart rozwojowych dla mnie... a poniżej kilka danych o mnie 1.Płeć K/M, M 2.Wiek, 31 3.Wzrost, 173 cm 4.Waga, 80 kg 5.Jaki masz poziom umiejętności w skali forum, 5/5+ 6.Jak długo jeździsz na nartach, od 5 sezonów, głównie okolice Jessenników w Czechach z uwagi na bliskość , w tym roku po raz pierwszy w dolinie Zilertal i w lutym ruszam ponownie:) 7.Jakie masz buty/flex, head Ezon 2,8 flex 60 8.Jakie masz teraz narty/model, Atomic B 9-18 9.Na jakich nartach jeździłeś do tej pory (długość, promień skrętu), 160cm 13m / 104-64-96 10.Jak lubisz jeździć na nartach, dynamicznie, na przygotowanych trasach,czasem muldy, 11.Jak chciałbyś jeździć, poprawić technikę ,i czerpać przyjemność z jazdy 12.Jaki preferujesz promień skrętu, średni/ krótki 13.Twoje ulubione trasy. czerwone/ czarne 14.Możliwości finansowe. około 1000 zł za nowe, model z ubiegłego sezonu Szukam nart rozwojowych trochę sie naczytałem i mam spory mentlik:) Pierwszy kierunek poszukiwańto narta crossowa; http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2423&id_modelu=3168 w ExiSport znalazłem coś takiego Blizzard | cmx 12 (iq 3.10 white) w cenie 799zł w tej grupie nie mam faworyta podałem przykładowe narty:) Drugi kierunek poszukiwań to almountain http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1949&id_modelu=2439 metron to mój faworyt lecz nie wiem czy w długości 157 będzie dla mnie odpowiedni... czytałem także o Nomadach ale tutaj pewnie będzie problem zmieścić sie w 1000zł pozdrawiam Mirek Edytowane 27 Grudzień 2009 przez miraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Metrona 9 mogę Ci jak najbardziej polecić, jeśli chodzi o nartę allroundową do jazdy krotkim i średnim skrętem, do tego uniwersalna to jeden z lepszych wyborów, długośc też dobrze dobrałeś - bedzie bardzo dobrze. Jeśli chodzi o croos dla sredniozaawansowanego SX10 jak najbardziej ok ale ja wolałbym Metrona 9 - zreszta tu o tej narcie na forum było bardzo dużo i głównie pozytywnie - to świetne narty, jak i cała grupa Metron, od której odejście przez Atomica jest niespecjalnie zrozumiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Nie brałbym krótszych niż 164cm. Jestem bardzo podobnych gabarytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 a który metron lepszy 9 czy 10... napewno 10 jest twardsza nartą , ale prosze o opinie pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 Na 10tkach nie jeździłem to trudno porównać, to chyba podobne narty ale wiekszą estymą cieszy sie 9-tka, może dlatego, ze bardziej popularna, może bardziej trafiona - ciężko powiedzieć. Myślę, że 9tka Ci wystarczy ale chyba z grubsza to obojętne będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 a który metron lepszy 9 czy 10... napewno 10 jest twardsza nartą , ale prosze o opinie pozdrawiam Mirek Bez różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2010 (edytowane) narty już zamówione Dziękuję Wszystkim za pomoc i fachowe porady:) Pozdrawiam Mirek Edytowane 18 Styczeń 2010 przez miraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 3 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 zmiana nart Witam, jako że sezon zacznie się za moment:) (taką mam nadzieje) zastanawiam się nad zmiana nart. Powód jest prosty, po 2 sezonach na metronach 9 czuje,że brakuje długości...Kupiłem 157 bo innej dłuższych wtedy nie znalazłem, narta super się sprawdziła i dzięki temu poprawiłem moje umiejętności. Aktualnie celuje w AM i długość około 170. Chciałbym spróbować jazdy także poza trasa..i mam kilka typów; 1 ) http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3481&id_modelu=5034 długość 168 2)http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3481&id_modelu=5033 długość 168 3)http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3244&id_modelu=4642 długość 170 4)http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3372&id_modelu=4875 długość 170 Takie moje propozycje... Na początku byłem przekonany do Fischera ale jak zobaczyłem Enduro...wow tylko pytanie czy dam rade? AC 30 także super.Pytanie czy czasem nie porywam się z motyką.... i czy dam rade okiełznać te modele.Poniżej metryczka... 1.Płeć K/M, M 2.Wiek, 33 3.Wzrost, 173 cm 4.Waga, 82 kg 5.Jaki masz poziom umiejętności w skali forum, 5/5+ 6.Jak długo jeździsz na nartach, od 7 sezonów, głównie okolice Jessenników w Czechach, Alpy 7.Jakie masz buty/flex, Atomic Hawx flex 100 8.Jakie masz teraz narty/model, Atomic Metron 9 - 157cm 9.Na jakich nartach jeździłeś do tej pory (długość, promień skrętu), 157cm 12m / 124-74-108 10.Jak lubisz jeździć na nartach, dynamicznie, na przygotowanych trasach,czasem muldy, 11.Jak chciałbyś jeździć, poprawić technikę ,i czerpać przyjemność z jazdy 12.Jaki preferujesz promień skrętu, średni/ długi 13.Twoje ulubione trasy. czerwone/ czarne Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Szkoda,że nie wybrałeś odpowiedniej długości M9.Z tych co przedstawiłeś,to najbardziej zbliżony dla mnie do M9 był fAC 30. Ja bym Ci zaproponował coś innego,a mianowicie heada i-supershape Magnum,przy 170 cm masz promień 13,5 m,czyli prawie jak w M9.Ja jeźdzę od tamtego sezonu na Titan-są zaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Widzę polecałem Ci kiedyś M9 to teraz pozytywnie wypowiem się o Fischer Motive, to bardzo udane narty i co ważne za niewygórowane pieniądze, jak dla mnie znakomite, jedynie nieco słabiej trzymają na betonie ale przy takiej szerokości (80) cudów nie można się spodziewać, poza trasą są naprawdę dobre, na twardym sztruksie jadą wszystko i każdy rodzaj skrętu a na rozjechanym stoku zachęcają do jazdy po jego najbardziej zdewastowanych partiach a w puchu płyną bardzo przyjemnie. Możesz sobie znaleźć dokładny opis w dziale testy. Długość 170 będzie dla Ciebie bardzo dobra. Jeśli w M9 brakowało Ci długości to tutaj znajdziesz chyba to czego szukasz, wiem bo też jeździłem na krótko dobranych M9 i w Motiv'ach znalazłem ogromną pewność w prowadzeniu oraz możliwość bardzo przyjemnej jazdy szuranej i płynnego przechodzenia z niej do carvingu i na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi