johnny_narciarz Napisano 18 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2010 (edytowane) W kasie jest jednak takie "cudo" jak karta dzienna za 115 zł. :eek::eek::eek: Toż to drożej niż na Kasprowym!Właściwie to chyba najdroższy karnet w Polsce! :eek: Przed sezonem patrzyłem na cennik,ale wtedy podawali 90 zł. Pozostaje pytanie:za co? Edytowane 18 Luty 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2010 :eek::eek::eek: Toż to drożej niż na Kasprowym!Właściwie to chyba najdroższy karnet w Polsce! :eek: Przed sezonem patrzyłem na cennik,ale wtedy podawali 90 zł. Tak stoi napisane w kasie. Niestety nie wiem czy 90 + 25 kaucji daje to właśnie 115 zł A to znaczna różnica ,prawda. No cóż. Kasa czynna do braklo im miejsca aby napisac od to pewnie braklo aby rozpisac temat cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2010 Tak stoi napisane w kasie. Niestety nie wiem czy 90 + 25 kaucji daje to właśnie 115 zł A to znaczna różnica ,prawda. No cóż. Kasa czynna do braklo im miejsca aby napisac od to pewnie braklo aby rozpisac temat cen :D Tam wszystko na opak,trzeba przyznać,że mają wyjątkowo dziwne problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 18 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2010 Skrzyczne 15 luty BIALKA TATRZANSKA -SUPER 16 luty JULIANY SZCZYRK -fajnie 17 SOLISKO Szczyrk -extra 18 luty SKRZYCZNE - podam minusy - parking juz 10 zł . FIS FAJNY ale na donych odcinka Ondraszka kamienie i czarne plamy .- mogę wybaczyć brak sniegu . ale brak zwrotu kasy za nie wykorzystne przejazdy to hanba. GORA ZAR oddaje kasy za nie przejachane punkty GAT SOLISKO tez a COS SZCZYRK -nie. jak ja mam policzyc ile potrzebuje punktów jak ma grupe 4 osobowa - .zakupilem pkt za 150 zł plus kaucja 25 zl . no i wyjezdzliśmy 140 zl - odebrałem kaucje tylko 25 zl -reszta to czysty zysk dla COS. Jutro pisze pismo do COSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2010 15 luty BIALKA TATRZANSKA -SUPER 16 luty JULIANY SZCZYRK -fajnie 17 SOLISKO Szczyrk -extra 18 luty SKRZYCZNE - podam minusy - parking juz 10 zł . FIS FAJNY ale na donych odcinka Ondraszka kamienie i czarne plamy .- mogę wybaczyć brak sniegu . ale brak zwrotu kasy za nie wykorzystne przejazdy to hanba. GORA ZAR oddaje kasy za nie przejachane punkty GAT SOLISKO tez a COS SZCZYRK -nie. jak ja mam policzyc ile potrzebuje punktów jak ma grupe 4 osobowa - .zakupilem pkt za 150 zł plus kaucja 25 zl . no i wyjezdzliśmy 140 zl - odebrałem kaucje tylko 25 zl -reszta to czysty zysk dla COS. Jutro pisze pismo do COSu Ja z moim "wrodzonym spokojem" i "kulturą " zostawiłem monit werbalny ( 2008 roku) w kasie kiedy to miła pani oświadczyła,że za niewykorzystane punkty nie zwraca się gotówki. Q*** ludzie z kolejki zaczęli wychodzić bo nie chcieli słuchać (lub nie mogli) co miałem na wątrobie na ten temat. Andi wiem co Ci odpiszą (jeśli odpiszą). Punkty są ważne przez 18 miesięcy. W lecie z rowerkiem można sobie wykorzystać. Takie właśnie tłumaczenie w kasie słyszałem wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Dzisiaj wybrałem się na Skrzyczne ,towarzyszył mi w tej "wyprawie" Wituś. Zachęcony dość obfitym nocnym opadem śniegu i klarującą się sytuacją pogodową postanowiłem wykorzystać resztkę punktów pozostałych z poprzedniego wyjazdu. Niestety musieliśmy zabulić 7 zł za parking,bo całe darmowe parkingi służą za magazyn śniegu Warunki śniegowe bardzo dobre,zjazd możliwy bez problemów do samego dołu. Warunki narciarskie raczej trudne. Spód był wczoraj ratrakowany, niestety w nocy sypało dość mocno. Śnieg był raczej ciężki, ale nie zły. Choć to zabrzmi dziwnie było zbyt mało ludzi Gatunek śniegu był taki, że większa ilość ludzi rozjeździłaby go "na stół" ,niemalże jak ratraki. Fisówka; dość trudna do przejechania (na slalomce),Doliny w miarę, w miarę. Kaskada; "na ścianie" trudno i raczej źle bo pod warstwą śniegu żywy lód ,aczkolwiek do przejechania. Poniżej ścianki aż do Jaworzyny dobrze ,i z każdą chwilą coraz lepiej. Po 14-tej musiało spadać poniżej zera i śnieg na Fisówce stawał się coraz lżejszy i lepszy do jazdy. Jeśli ktoś wybierze się jutro z rana to warunki narciarskie mogą być wyśmienite. Warunki są dwa; -nie będzie w nocy sypało -ratraki dzisiaj jeszcze zrobią co do nich należy Zdjęć cudownej budowli w postaci budki startowej nie ma. Johny to zadanie na Ciebie czeka. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Figo,najpóźniej w poniedziałek powinienem się tam zjawić ,teraz musiałem cały wolny czas poświęcić Dżonce,choć czasu tego było niewiele. Ale czas ten był wykorzystany,jak na nasze warunki,w pełni. Najlepiej byłoby ruszyć jutro,bo zapowiadane ocieplenie może wszystko zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Najlepiej byłoby ruszyć jutro,bo zapowiadane ocieplenie może wszystko zepsuć. Zdecydowanie tak. Kto jutro z rana tam wpadnie powinien się nacieszyć jazdą. No chyba,że jakaś extrema pogodowa przejdzie w nocy lub od rana tam zawita. Oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midnight Napisano 17 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Niestety musieliśmy zabulić 7 zł za parking,bo całe darmowe parkingi służą za magazyn śniegu Warunki śniegowe bardzo dobre,zjazd możliwy bez problemów do samego dołu. Fisówka; dość trudna do przejechania (na slalomce),Doliny w miarę, w miarę. Kaskada; "na ścianie" trudno i raczej źle bo pod warstwą śniegu żywy lód ,aczkolwiek do przejechania. Poniżej ścianki aż do Jaworzyny dobrze ,i z każdą chwilą coraz lepiej. Po 14-tej musiało spadać poniżej zera i śnieg na Fisówce stawał się coraz lżejszy i lepszy do jazdy. A ja za parking 10 zł zapłaciłam:eek:, rozbój w biały dzień No, cóż to nie Alpy, niestety, sezon krótki jest i trzeba zarabiać na wszystkim;) Po 14 na dole duuużo minerałów powyłaziło:mad:, niestety ślizgi trochę ucierpiały, ale co tam... zregeneruje się Pod resztą opisu Figo podpisuję się obiema rękami... a może powinnam napisać: obiema nartami:D Wcześniej Solisko zaliczone:p, ach jak ja lubię takie wypady... Warunki tam super, właściwie bez większych zastrzeżeń, tylko wyciąg na Golgotę się zepsuł no i parking... 8 PLN Pozdrawiam wszystkich nartozakręconych:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Już na pewno wiem,że ruszę jutro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Już na pewno wiem,że ruszę jutro! Czekamy na relację,i na fotki ale z całości nie tylko sztandarowego obiektu startowego COS Szczyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Wczoraj byłem na Solisku, dużo śniegu, warunki bardzo dobre dla "puchaczy", niestety tylko średnie dla krawędziowców (chyba maja tam problem z ratrakami), na samym początku troche muld, które później zostały rozjeżdżone. Czasami za chmurek wyszło słoneczko i wtedy cool, temperaturka od -2/2 C, ludzi tyle, że nie wiedziałem z kim jeździć na orczyku A tak na poważnie jeżeli ktoś jest jeszcze spragniony ostatnich szusów tej naszej zimy to zapraszam do Szczyrku Solisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Skrzyczne dzisiaj.Zgodnie z obietnicą ruszyłem z Skrzyczne sfotografować to coś i oczywiście pośmigać.Niestety rano temperatura nie wzbudzała entuzjazmu,ale tam jest trochę wyżej.Dotarłem jakoś 7.45,parking 8 zł(to i tak nie jest źle,jak na to miejsce) i do kasy.Czekam na otwarcie,a tu narciarze mijają to miejsce i na krzesełko,"sztruksik mi rozjeżdżą" - pomyślałem. Długo nie czekałem,kasa otwarta równo o 8.00. Zapobiegawczo 5 wyjazdów i na krzesełko.Dojechałem do Jaworzyny,doczłapałem do drugiej części krzesełka i tu dziwny widok - krzesełka jadą na odwrót,jakby się cofały. Jakiś nowy sposób rozgrzewki czy może teraz chcą wywozić narciarzy tak,żeby mogli podziwiać panoramę Beskidów?Wszyscy narciarze,którzy wcześniej mnie wyminęli,stali i czekali. Mając chwilę porobiłem sobie parę fotek.Po kilku minutach wszystko wróciło do normy,krzesełka jechały normalnie.Na górze piękny widok;ośnieżone drzewka,maszt,a na trasach piękny sztruksik! Oczywiście najpierw ruszyłem pooglądać tą bramkę startową - "nie licha historia!"nawet barierki porobili jakieś chromowane,czy tam z nierdzewki! :eek: Po co im to? Wyjeżdżając ze Szczyrku widziałem jakąś tabliczkę,informującą o jakiejś spartakiadzie czy coś tam... Porobiłem fotki i jazda na trasę(pierwsze 3).Oczywiście pierwsze ruszyłem na FIS,zazwyczaj miałem pecha i mi go zamykali,więc zapobiegawczo choć jeden przejazd i tu miła niespodzianka - jeszcze nigdy nie widziałem tak dobrze przygotowanej tej trasy.Mało!Zazwyczaj ratrak zrobił 3 pasy i na tym koniec,teraz wykorzystali całą możliwą obecnie szerokość!Nawet dość twardo było z rana,później słońce zrobiło swoje i miejscami łapało narty jakbym wręcz na piasek najechał!Kaskada też wyglądała dobrze i jazda dawała pełnię satysfakcji.Nie przetestowałem Ondraszka,ale na pewno źle nie było.Gorzej poniżej Jaworzyny - pozornie nie najgorzej,a w rzeczywistości katastrofa i walka o nie zniszczenie sprzętu,częściowo przegrałem... :oPo zjechaniu na dół masakrycznie ciepło,natychmiast musiałem się porozbierać. :eek::pPS.Za chwilę dorzucę więcej zdjęć sztruksiku. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Dojechałem do Jaworzyny,doczłapałem do drugiej części krzesełka i tu dziwny widok - krzesełka jadą na odwrót,jakby się cofały. Jakiś nowy sposób rozgrzewki Oj Maciek... Maciek, to nie dziwny widok tylko normalny, w Alpach rano krzesła właśnie tak jadą i żebyś poczuł się jak w Alpach to COS też zapuszcza rano wsteczny bieg:p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Również na dolinach FIS wyglądał bardzo dobrze,przy tym orczyku,dalej pewnie lipa. ;)I jeszcze dalsza część trasy : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midnight Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Zgodnie z obietnicą ruszyłem z Skrzyczne sfotografować to coś i oczywiście pośmigać. Oczywiście najpierw ruszyłem pooglądać tą bramkę startową - "nie licha historia!"nawet barierki porobili jakieś chromowane,czy tam z nierdzewki! :eek: Po co im to? Wyjeżdżając ze Szczyrku widziałem jakąś tabliczkę,informującą o jakiejś spartakiadzie czy coś tam... Porobiłem fotki i jazda na trasę(pierwsze 3). A ja się wczoraj zastanawiałam co to za cudo:confused: Nawet do głowy wpadł mi pomysł, że to skocznia:D Wybaczcie, kobiecie ignorancję Dzięki za olśnienie, zapamiętam, że to bramka startowa:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Oj Maciek... Maciek, to nie dziwny widok tylko normalny, w Alpach rano krzesła właśnie tak jadą i żebyś poczuł się jak w Alpach to COS też zapuszcza rano wsteczny bieg:p No to zmierzamy do Europy! ;) Ciekawe kiedy GAT będzie puszczał swoje "kanapy" do tyłu... A ja się wczoraj zastanawiałam co to za cudo:confused: Nawet do głowy wpadł mi pomysł, że to skocznia:D Wybaczcie, kobiecie ignorancję Dzięki za olśnienie, zapamiętam, że to bramka startowa:rolleyes: Ja bym mógł to uznać za efektowny taras widokowy,bo w czasie pogody jest się gdzie rozglądać,a sam najazd bez śniegu wygląda jak schody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Johnny tylko wspomniałeś mimochodem, że sprzęcik coś przegrał, czy jakoś tak... Mam nadzieję, że nic poważnego się nie stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Johnny tylko wspomniałeś mimochodem, że sprzęcik coś przegrał, czy jakoś tak...:confused:Mam nadzieję, że nic poważnego się nie stało?No niestety... ,krawędź przeżyła,ale ubyło ślizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) No niestety... ,krawędź przeżyła,ale ubyło ślizgu. Czyli miałem nosa,że będą z tego waruneczki do jazdy. Coś za coś Johny. Ja miałem dość kiepskie warunki na Fiswóce ,na reszcie zresztą też. Ale za to bez uszczerbku na sprzęcie można było zjechać do dołu. Tobie się trafiły ratrakowane trasy ale na dole temperaturka zrobiła swoje i minerały mogły działać po Twoim ślizgu. A co do jazdy krzesełek w tył. Już myślałem,że prócz budki startowej wybudowali hangar na krzesła i nie zauważyłem :eek: Może mają w planie wybudowanie wypinanej kanapy i ćwiczą już poranny wyjazd kanap z hangaru. Edytowane 19 Marzec 2010 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Czyli miałem nosa,że będą z tego waruneczki do jazdy. Coś za coś Johny. Ja miałem dość kiepskie warunki na Fiswóce ,na reszcie zresztą też. Ale za to bez uszczerbku na sprzęcie można było zjechać do dołu. Tobie się trafiły ratrakowane trasy ale na dole temperaturka zrobiła swoje i minerały mogły działać po Twoim ślizgu. Wielkie dzięki Figo,że mnie przekonałeś,ani trochę nie żałuję! A przekonałeś mnie tym,że jest szansa na wyjątkowe warunki,jak i to,że mam zaległe zadanie do wykonania... Jest też jeden plus wydarcia ślizgu - zawsze będę miał powód do kupna nowych nart. Wiesz,zjeżdżałem Kaskadą i odkąd pamiętam,nigdy nie było bez przygód.Jak się wk... to wezmę w lecie saperkę i wykopie te minerały w newralgicznych miejscach. A co do jazdy krzesełek w tył. Już myślałem,że prócz budki startowej wybudowali hangar na krzesła i nie zauważyłem Może mają w planie wybudowanie wypinanej kanapy i ćwiczą już poranny wyjazd kanap z hangaru. No jak to postawią,to będą musieli jeszcze alarm zamontować,na Żarze chowają kolejkę do garażu i zamykają,żeby ktoś nie odjechał... -------------------------------------------------------------------------------- Ale mają łeb do businessu - będą wywozić szybciej i więcej narciarzy,co przy cenie 6 zeta za wyjazd,nieźle zwiększy dochody.A że nikomu się nie spieszy do domu,to pewnie dadzą się oskubać i COS będzie kwitnął. Ciekawe tylko,czy rynny do spuszczania narciarzy,tj. Kaskada i Ondraszek,zamienią się na trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 18ty Czyrna-Solisko Słonce, dobrze przygotowane trasy, ludzi mniej niż pojemność orczyrków (chodziły czesciowo puste) . 'Nowego' śniegu dopadało z pół metra... Dołozyłem sobie na max... wieczorem każdy ruch to było wyzwanie...:D Niestety po 10 tej juz jazda w 'kaszance'.... ale śniegu wystarczy jeszcze na długo. Polecam wszystkim. Smarować crosówki..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 (edytowane) Dziś znalazłem na stronie COS ciekawą informację: "COS OPO w Szczyrku posiada dwuosobową kolej linową krzesełkową o łącznej przepustowości 2400 osób na godzinę." :confused: Zapewne chodzi o obie części naraz... nieźle kombinują,jak ktoś nie wie o co chodzi,to może pomyśleć,że te krzesełka nakręca TurrrrboDymoMann... Bo TurboDymoMann zawstydził COS i ma dwa razy szybsze krzesełko! Edytowane 26 Styczeń 2011 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 Dziś znalazłem na stronie COS ciekawą informację: "COS OPO w Szczyrku posiada dwuosobową kolej linową krzesełkową o łącznej przepustowości 2400 osób na godzinę." :confused: Zapewne chodzi o obie części naraz... nieźle kombinują,jak ktoś nie wie o co chodzi,to może pomyśleć,że te krzesełka nakręca TurrrrboDymoMann... Bo TurboDymoMann zawstydził COS i ma dwa razy szybsze krzesełko! Ale w tabelce jest już ok no i pisze że "łącznej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 Ale w tabelce jest już ok no i pisze że "łącznej" To prawda,ale jak ktoś nie zwróci uwagi... Chyba z nudów nadmiernie się czepiam szczegółów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi