Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rossignol Zenith Z 4.5 ?

odii

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

co to za narty jak w temacie? na stronie producenta nie znalazłem informacji o nich.

Ogólnie to tak:

mam 174cm, 73kg i umiejętności 5/6 wg skali forumowej.

Czy te narty są dla mnie? długość 162cm przy tych nartach brałem pod uwagę...

ale czy nie za wysoka ta półka?

ostatnio jeździłem na Salomonach x-wing 8 i jeździło mi się w nich całkiem fajnie, ale czasem coś jak by mi przeszkadzało. Tylko nie wiem co :) długość 166cm nart..

Jedyne co może przeszkadzać-to My sami;):pChcesz się rozwijać-to spokojnie możesz wybrać Fischery i jeździć na nich coraz lepiej:p,aby już nic nie przeszkadzało;)

• Like 1

A zdjeli smar fabryczny, przesmarowali narty czy po prostu od razu ze sklepu na stok? Ile lat jeździsz? Czy z przyjemnością na ustach jeździsz każdy rodzaj tras, łykasz każde, nawet najtrudniejsze, czarne trasy w najgorszych warunkach, jeździsz nieco poza trasą, nie straszny ci lód na stromiznach muldy wiosną - bierz Progressora 8+, jeśli coś Ci w tym 'nie bangla" to zdecydowanie ten Rossi to nart dla Ciebie. Ta skala niestety ma ułomności i nie wiem co ty rozumiesz za 5-6 ale wg mnie to zwykły amator to max 7, reszta zawodnicy i ludzie co na nartach zjedli worek soli.

Czy z przyjemnością na ustach jeździsz każdy rodzaj tras, łykasz każde, nawet najtrudniejsze, czarne trasy w najgorszych warunkach, jeździsz nieco poza trasą, nie straszny ci lód na stromiznach muldy wiosną - bierz Progressora 8+, .

Jeśli to o tą nartę chodzihttp://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2784&id_modelu=3739-to jest bardzo uniwersalna narta i narciarz średniozaawansowany powinien sobie z nią poradzić:P,starczy na kilka lat jazdy i doskonalenia techniki;)

A zdjeli smar fabryczny, przesmarowali narty czy po prostu od razu ze sklepu na stok? Ile lat jeździsz? Czy z przyjemnością na ustach jeździsz każdy rodzaj tras, łykasz każde, nawet najtrudniejsze, czarne trasy w najgorszych warunkach, jeździsz nieco poza trasą, nie straszny ci lód na stromiznach muldy wiosną - bierz Progressora 8+, jeśli coś Ci w tym 'nie bangla" to zdecydowanie ten Rossi to nart dla Ciebie. Ta skala niestety ma ułomności i nie wiem co ty rozumiesz za 5-6 ale wg mnie to zwykły amator to max 7, reszta zawodnicy i ludzie co na nartach zjedli worek soli.

jezdze 5 sezon. Nie każda trasa powoduje banana na twarzy :) Nie lubie oblodzonych stromych tras - nie radze sobie na nich.

czyli jednak rossi zenith?

Ok - Darku, dokładnie, tylko tu ludzie dają sobie 5-6 po 2-3 latach jazdy i 15 -20 dniach na stoku, stąd pytanie o uszczegołowienie. Wielu ludzi daje sobie 7 a nigdy na nartach race nie jeździli, doszli do tego poziomu na średnich allroundach itd. Stąd czasem wypada uszczegółowić. Jak ktoś pisze 5-6 to powinien spełniać takie kryteria, bo to,że zjedzie czarną trasą raz na rok to trochę mało, moja 6 letnia corka też zjedzie, moja 9 letnia zjedzie każdą trasą w każdych warunkach ale to nie znaczy,że jeździ na 5-6; tyle w temacie. 8+ jest nartą dla dobrze jeżdżacej osoby co sobie z tym radzi, to świetna narta ale wymaga nieco umiejętnosci. Ja chcę tylko życzliwie pomóc:D

jezdze 5 sezon. Nie każda trasa powoduje banana na twarzy :) Nie lubie oblodzonych stromych tras - nie radze sobie na nich.

czyli jednak rossi zenith?

Z3 jest na poziomie XW 8, to podobne narty są mniej wiecej z tym,że moim zdaniem Rossi fajniejszy jest, 8+ twardsza i bardziej ostra, mniej tolerancyjna, lepiej trzyma, dasz radę - to będzie rozwojowa narta dla ciebie myślę, jeśli masz z 5 sezonów na karku to spokojowo dasz radę, ja bym brał Fischera.

Ok - Darku, dokładnie, tylko tu ludzie dają sobie 5-6 po 2-3 latach jazdy i 15 -20 dniach na stoku, stąd pytanie o uszczegołowienie. Wielu ludzi daje sobie 7 a nigdy na nartach race nie jeździli, doszli do tego poziomu na średnich allroundach itd. Stąd czasem wypada uszczegółowić. Jak ktoś pisze 5-6 to powinien spełniać takie kryteria, bo to,że zjedzie czarną trasą raz na rok to trochę mało, moja 6 letnia corka też zjedzie, moja 9 letnia zjedzie każdą trasą w każdych warunkach ale to nie znaczy,że jeździ na 5-6; tyle w temacie. 8+ jest nartą dla dobrze jeżdżacej osoby co sobie z tym radzi, to świetna narta ale wymaga nieco umiejętnosci. Ja chcę tylko życzliwie pomóc:D

Michał zgoda,nie mam weryfikacji możliwości narciarza,bazuję na tym co podaje Forumowicz.Progressor 8 nie jest z grupy race,owszem lubi dłuższy skręt,ale tak bardzo się nie rozpędza;):pSpokojnie osoba z 5-czy 6 może sobie taki sprzęt kupić:pPrawdą jest,że ludzie kupują nieodpowiedni sprzęt do swoich możliwości fizycznych,technicznych a nawet fizjonomii;):eek:

Nie pekaj, bierz 8+, ważysz trochę, 6 lat jeździsz, dasz radę bez problemu - ja tylko tak straszyłem, na stromym i oblodzonym sam się najpierw modlę - taki ze mnie "twardziel" - 8+ to rozwojowy temat 4U jeśli chcesz wiecej i mocniej pojeździć.m Do 7+ to moja żona sie przymierzała a waży 52 kilo

Nie pekaj, bierz 8+, ważysz trochę, 6 lat jeździsz, dasz radę bez problemu - ja tylko tak straszyłem, na stromym i oblodzonym sam się najpierw modlę - taki ze mnie "twardziel" - 8+ to rozwojowy temat 4U jeśli chcesz wiecej i mocniej pojeździć.m Do 7+ to moja żona sie przymierzała a waży 52 kilo

:D:D:D;)Niech lepiej przetestuje;)

Zdejmuje się (zmywa) smar fabryczny służacy do zabezpieczenia narty, taki smar ma własności przeciwpoślizgowe i strasznie zmula nartę na toku, ta nie chce wejść na krawędź, szarpie, nierówno idzie itp. Generalnie tak sie to odczuwa do ściągnięcia smaru sniegiem co zajmuje kilka godzin jazdy. Serwis to ściąga i smaruje narty na gorąco.Ostrzyć nie trzeba