Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Wybudowano najdłuższy tunel na świecie

fanatyk

Rekomendowane odpowiedzi

Wybudować to jeszcze nie bardzo... na razie się przekopali, eksploatacja dopiero za 7 lat. OK, w sumie to nieistotne :)

Piszę, bo widziałem relację w TV i jeden fragment zwrócił moją uwagę: "Pomysł na wybudowanie tunelu zrodził się z obaw o wpływ transportu naziemnego na środowisko naturalne w Alpach. Pozwoli on uchronić unikatowy alpejski ekosystem przed degradującym wpływem spalin."

...co skojarzyłem od razu jako przyczynek do całkiem innej dyskusji, nad całkiem innym pomysłem, a który od lat mi się podoba, choć jak dotąd traktowany jako fantasmagoria, czyli ...tunel pod Tatrami! :)

Wybudować to jeszcze nie bardzo... na razie się przekopali, eksploatacja dopiero za 7 lat. OK, w sumie to nieistotne :)

Piszę, bo widziałem relację w TV i jeden fragment zwrócił moją uwagę: "Pomysł na wybudowanie tunelu zrodził się z obaw o wpływ transportu naziemnego na środowisko naturalne w Alpach. Pozwoli on uchronić unikatowy alpejski ekosystem przed degradującym wpływem spalin."

...co skojarzyłem od razu jako przyczynek do całkiem innej dyskusji, nad całkiem innym pomysłem, a który od lat mi się podoba, choć jak dotąd traktowany jako fantasmagoria, czyli ...tunel pod Tatrami! :)

......upst:p

ale u nas są świstaki w górach ;)

a tam to one zawijają te szwajcarskie czekóladki w te sreberka i są w fabrykach czekóladek a nie wgórach :D

• Like 1

......upst:p

ale u nas są świstaki w górach ;)

a tam to one zawijają te szwajcarskie czekóladki w te sreberka i są w fabrykach czekóladek a nie wgórach :D

----------------------------------------------------

to powyżej pisałem o 12:04

teraz jest 15:47

na TVS właśnie słucham wywiadu z eko-człowiekiem JB z klubu Gaja

coś wstrętnego..... fuj,fuj,fuj.( to co widzę na ekranie)

Jakie on bzdury gada. :eek::eek::eek:

np.

- jak w masywie Szyndzielni i Klimczoka powstaną wyciągi to niedźwiedzie wilki nie będą mogły migrować bo one łażą nocą a stoki będą oświetlone itd,itp.

_w SzCyrku brakuje wody a jeszcze chciano by ją odebrać mieszkańcom w dodatku ta woda do naśnieżania jest silnie zanieczyszczona etc,etc.

Edytowane przez MB
  • Like 1

Jak stawiano w kraju pierwsze maszty do telefonii komórkowej to krowy też miały dawać czarne mleko :eek: a teraz taki ekolog korzysta non stop z komórki i już mu to nie przeszkadza!:cool:

Nie ma się co denerwować bo droga w Alpy coraz lepsza i bezpieczniejsza!:)

Tylko pozostanie krzyknąć - ....OSTATNI GASI ŚWIATŁO !!! :P

a ten eko- deb.. ,tfu eko-man niech tu siedzi po ciemku.:(

Gdyby naprawdę ekologom zależało na dbaniu o przyrodę, środowisko naturalne i zwierzęta to by to naprawdę robili.:cool:

Narciarz jeździ w 90% po wyznaczonej trasie, korzysta z przygotowanego parkingu, z czystych toalet i dobrych knajp.

A u nas musisz parkować w błocie, korzystać z brudnego Toy Toya! lub gonić w krzaki.:eek:

A im zależy tylko na kasie za odpuszczenie tematu!:cool:

Kiedyś na ten temat był reportaż w TVN i jednego z operatorów telefonii komórkowej co do gratyfikacji za odpuszczenie tematu!