fanatyk Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 Oczywiście pod Alpami Szczegóły: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wybudowano-najdluzszy-tunel-na-swiecie,1,3734978,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Oczywiście pod Alpami Szczegóły: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wybudowano-najdluzszy-tunel-na-swiecie,1,3734978,wiadomosc.html Wybudować to jeszcze nie bardzo... na razie się przekopali, eksploatacja dopiero za 7 lat. OK, w sumie to nieistotne Piszę, bo widziałem relację w TV i jeden fragment zwrócił moją uwagę: "Pomysł na wybudowanie tunelu zrodził się z obaw o wpływ transportu naziemnego na środowisko naturalne w Alpach. Pozwoli on uchronić unikatowy alpejski ekosystem przed degradującym wpływem spalin." ...co skojarzyłem od razu jako przyczynek do całkiem innej dyskusji, nad całkiem innym pomysłem, a który od lat mi się podoba, choć jak dotąd traktowany jako fantasmagoria, czyli ...tunel pod Tatrami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Wybudować to jeszcze nie bardzo... na razie się przekopali, eksploatacja dopiero za 7 lat. OK, w sumie to nieistotne Piszę, bo widziałem relację w TV i jeden fragment zwrócił moją uwagę: "Pomysł na wybudowanie tunelu zrodził się z obaw o wpływ transportu naziemnego na środowisko naturalne w Alpach. Pozwoli on uchronić unikatowy alpejski ekosystem przed degradującym wpływem spalin." ...co skojarzyłem od razu jako przyczynek do całkiem innej dyskusji, nad całkiem innym pomysłem, a który od lat mi się podoba, choć jak dotąd traktowany jako fantasmagoria, czyli ...tunel pod Tatrami! ......upst:p ale u nas są świstaki w górach a tam to one zawijają te szwajcarskie czekóladki w te sreberka i są w fabrykach czekóladek a nie wgórach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 (edytowane) ......upst:p ale u nas są świstaki w górach a tam to one zawijają te szwajcarskie czekóladki w te sreberka i są w fabrykach czekóladek a nie wgórach ---------------------------------------------------- to powyżej pisałem o 12:04 teraz jest 15:47 na TVS właśnie słucham wywiadu z eko-człowiekiem JB z klubu Gaja coś wstrętnego..... fuj,fuj,fuj.( to co widzę na ekranie) Jakie on bzdury gada. :eek::eek::eek: np. - jak w masywie Szyndzielni i Klimczoka powstaną wyciągi to niedźwiedzie wilki nie będą mogły migrować bo one łażą nocą a stoki będą oświetlone itd,itp. _w SzCyrku brakuje wody a jeszcze chciano by ją odebrać mieszkańcom w dodatku ta woda do naśnieżania jest silnie zanieczyszczona etc,etc. Edytowane 16 Październik 2010 przez MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Jak stawiano w kraju pierwsze maszty do telefonii komórkowej to krowy też miały dawać czarne mleko :eek: a teraz taki ekolog korzysta non stop z komórki i już mu to nie przeszkadza! Nie ma się co denerwować bo droga w Alpy coraz lepsza i bezpieczniejsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Jak stawiano w kraju pierwsze maszty do telefonii komórkowej to krowy też miały dawać czarne mleko :eek: a teraz taki ekolog korzysta non stop z komórki i już mu to nie przeszkadza! Nie ma się co denerwować bo droga w Alpy coraz lepsza i bezpieczniejsza! Tylko pozostanie krzyknąć - ....OSTATNI GASI ŚWIATŁO !!! a ten eko- deb.. ,tfu eko-man niech tu siedzi po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Gdyby naprawdę ekologom zależało na dbaniu o przyrodę, środowisko naturalne i zwierzęta to by to naprawdę robili. Narciarz jeździ w 90% po wyznaczonej trasie, korzysta z przygotowanego parkingu, z czystych toalet i dobrych knajp. A u nas musisz parkować w błocie, korzystać z brudnego Toy Toya! lub gonić w krzaki.:eek: A im zależy tylko na kasie za odpuszczenie tematu! Kiedyś na ten temat był reportaż w TVN i jednego z operatorów telefonii komórkowej co do gratyfikacji za odpuszczenie tematu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Tylko pozostanie krzyknąć - ....OSTATNI GASI ŚWIATŁO !!! a ten eko- deb.. ,tfu eko-man niech tu siedzi po ciemku. I uważa żeby jakiś zabłąkany misiu w ciemnościach się nie pomylił:eek::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Było o tunelu,a tu o najdłuższej kolejce linowej;)http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/otwarto-najdluzsza-na-swiecie-kolejke-linowa,1,3735777,wiadomosc.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 A już myślałem,że pod Watykanem,żeby w korkach z pielgrzymami nie stać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi