JC Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 W środę 05.01.2011 zostanie ponownie otwarta trasa narciarska w kotle Gąsienicowym (z Kasprowego Wierchu). Kolej w kotle Gąsienicowym zapewnia zjazdy na najwspanialszym terenie zjazdowym. 400m różnicy wniesień, ok. 1400m. długości trasy narciarskiej utrzymywanej przez ratraki, 2400 osób na godzinę zdolności przewozowej gwarantuje jazdę na bieżąco bez oczekiwania. PKL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 (edytowane) Jutro otworzą, a pewnie w czwartek zamkną...odwilż i masa ciepłego atlantyckiego powietrza nadciąga Przewidywana temperatura na południu Polski może dojść nawet do +10...a pewnie do tego duło będzie w Tatrach, że hejjjj PS. Pogoda Skionlinowa dla Kasprowego też nie napawa optymizmem: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&tab=prognoza&id_miejscowosci=97 Edytowane 4 Styczeń 2011 przez marboru dodanie PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 W ogóle pogoda na najbliższe dni nie wygląda ciekawie... Teraz jest dobrze. Nawet w SzCyrku nie najgorzej a tu znowu odwilż. eh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 W ogóle pogoda na najbliższe dni nie wygląda ciekawie... Teraz jest dobrze. Nawet w SzCyrku nie najgorzej a tu znowu odwilż. eh... Zobaczymy czy prawdę piszesz. Wysyłam jutro specjalną ekipę na inspekcję do SzCyrku. [no co capo di tutti capi może] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 No i tak jak pisałem, pewnie dzisiaj Gąsienicowa będzie zamknięta...wg prognoz ma zacząć dzisiaj duć halny i popołudniu prędkość wiatru w partiach szczytowych ma wynieść 100km na godzinę Szykuję się w tym roku na naszą Górę Gór, ale pewnie przyjdzie mi jeszcze poczekać...no a Kocioł Goryczkowy mam nadzieję, że w ciągu miesiąca może pojawi się sposobność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 No i tak jak pisałem, pewnie dzisiaj Gąsienicowa będzie zamknięta...wg prognoz ma zacząć dzisiaj duć halny i popołudniu prędkość wiatru w partiach szczytowych ma wynieść 100km na godzinę Szykuję się w tym roku na naszą Górę Gór, ale pewnie przyjdzie mi jeszcze poczekać...no a Kocioł Goryczkowy mam nadzieję, że w ciągu miesiąca może pojawi się sposobność Kasprowy stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Kasprowy stoi. :D:D powinienem w Pogodzie robić jakiejś, albo u Wróżki przedwczoraj wywróżyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Kasprowy Hula :D ...tylko ciekawe jak tam Warunki...pewnie slalom między kamieniami, a gigant pomiędzy skałami Poniżej wiadomości z Tatr: Trudne warunki w Tatrach. Gdzie ta zima? Na tatrzańskich szlakach panują bardzo trudne warunki dla turystów. Trasy są zalodzone i bardzo śliskie. W niższych partiach Tatr mamy dodatnie temperatury i odwilż. Po nocnych przymrozkach szlaki są jednak bardzo śliskie i niebezpieczne. Wyżej w górach leży do pół metra twardego śniegu. Konieczne jest używanie raków i czekana. Obowiązuje drugi stopień zagrożenia lawinowego. Kolejka na Kasprowy Wierch kursuje. Czynna jest także kolejka krzesełkowa w Kotle Gąsienicowym i trasa narciarska. Zamknięte są nartostrady do Kuźnic. Niestety w najbliższych dniach nie mamy co liczyć na powrót pięknej, śnieżnej zimy. Jutro spodziewane są tylko słabe opady śniegu. Zdaniem meteorologów czekają nas kolejne dni z dodatnimi temperaturami. Na szczęście dzięki sztucznemu śnieżeniu większość wyciągów kursuje. Źródło: Tygodnik Podhalański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi