galdon Napisano 28 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 Witam Właśnie miałem nieprzyjemność bycia na nartach w Pinzolo rejon Madonny, waruki fatalne dwie wklejki w przeciągu 5 dni. Takiej ilości wypadków (w tym śmiertelne) jeszcze nie widziałem.Jeśli ktoś się wybiera radzę wykupić madonnę tzn skipass, warunki o niebo lepsze i polączenie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 A może byś troszkę rozwinął temat : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 28 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 Masa kamieni i lodu takiego syfu dawno w Polsce nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 Masa kamieni i lodu takiego syfu dawno w Polsce nie widziałem Ale jesteś wylewny : Napisz choć parę linijek,dlaczego było ci tak źle. Czy to z powodu braku naturalnego śniegu,czy może niedbalstwo makaronów? Czy tylko w samym Pinzolo było tak źle? Jak było na Paso Groste i Monte Spinale? A może zupełnie dobrze po przeciwnej stronie,na Pradalago i dalej w stronę Marilewy na Monte Vigo itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondynka_na _nartach Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 Witam, przepraszam ze się wtrącam, ale właśnie wróciłam nad ranem z Val di Sole i na świeżo mogę coś napisać . Pinzolo odpuściłam sobie bo ludzie z hotelu nie byli zachwyceni warunkami. Grosta trochę zajeżdżona bo tłum ludzi ale dało sie jeżdzić, Monte Spinale , Pradalago ok. Marilleva -Folgarida również. Zadowolona byłam z warunków w Pejo i Tonale. Śniegu nie ma zbyt wiele ale nie jest tragicznie da się pojeździć. Pogoda była cudna oprócz wtorku gdzie strasznie wiało i nawet niektóre wyciągi czsowo nie działały.,,Makarony" się starały żeby dało sie śmigać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 (edytowane) Ale jesteś wylewny : Napisz choć parę linijek,dlaczego było ci tak źle. Czy to z powodu braku naturalnego śniegu,czy może niedbalstwo makaronów? Czy tylko w samym Pinzolo było tak źle? Jak było na Paso Groste i Monte Spinale? A może zupełnie dobrze po przeciwnej stronie,na Pradalago i dalej w stronę Marilewy na Monte Vigo itd. Myślę, że wyraziłem się jasno ale ok. Masa minerałów po prostu mało śniegu, dużo lodu ale tylko w Pinzolo. Już w Madonnie która jest połączona z Pinzolo warunki idealne, wyglądało to zupełnie tak jakby Madonna była ważniejsza i z powodu suszy Pinzolo pomineli. Niedbalstwo bym pominął po prostu czysta kalkulacja.Paso Groste czysta poezja polecam Monte również, Pradalago troszkę mniej ale to kwestia tylko gustu. Nie miałem niestety możliwości pozwiedzać więcej bo na w/w miałem 1 dzień(5 dni Pinzolo) Edytowane 30 Styczeń 2012 przez galdon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 To nie mogłeś dodać parę eu i mieć ski na cały region ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 To nie mogłeś dodać parę eu i mieć ski na cały region ? Tak właśnie prikazałem "dziadkowi",żeby się nie uwiązał w Pinzolo z parę :wink: Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 31 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 To nie mogłeś dodać parę eu i mieć ski na cały region ? Miałem 1 dzień bo 5 dni szkolenia,to nie kwestia kasy zresztą Madonnę też miałem w karnecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Z tymi włoskimi stokami to nigdy nie ma reguły. Kiedyś byłem na Zermatt i jeździłem i po szwajcarskiej i po włoskiej stronie. Byłem ciężko zdziwiony , że włosi mieli dużo lepiej przygotowane trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 W tym roku we Włoszech do końca stycznia było po prostu bardzo kiepsko z naturalnym śniegiem, w szczególności w V.d.Sole prawdziwa katastrofa (35 cm pokryw śnieżnej 100% sztucznej). Ale ostatno chyba trochę popadało. W ostatnim tygodniu stycznia byłem w Piemoncie (Via Lattea) i poza trasami była jesień nawet na dosyć dużych wysokościach (1500 npm). Ale jeździć można było w przyzwoitych warunkach. No i w sobotę 28.01 zaczęło solidnie śnieżyć , a w niedzielę w nocy aż za Turyn autostrada była biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAULO6969 Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 witam i mam pytanie czy ktoś wie jak aktualnie prezentują sie trasy w Pinzolo Mam jeszcze pare dni do wyjazdu i bacznie obserwuję pogodę a tam znacznych opadów nie widać proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 witam i mam pytanie czy ktoś wie jak aktualnie prezentują sie trasy w Pinzolo Mam jeszcze pare dni do wyjazdu i bacznie obserwuję pogodę a tam znacznych opadów nie widać proszę o odpowiedź Bardzo dobre. Wlasnie wrocilem z tego osrodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Miałem 1 dzień bo 5 dni szkolenia,to nie kwestia kasy zresztą Madonnę też miałem w karnecie A jak iSL RD, doginasz je do 13m? :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 13 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 A jak iSL RD, doginasz je do 13m? :tongue: Dajemy radę :biggrin: bardzo prosta i łatwa narta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianek Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Kto jest w Pinzolo lub był w tych dniach? Jakie warunki? Jutro jadę i tam będę mieszkał i zaczynał jazdę. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Znajomy właśnie wrócł z Madonny i co prawda nie jezdził w Pinzolo ale pytał się innych i ludzie mówili że w Pinzolo nędza ze śniegiem. Weszłam na stronkę na kamerki i nie wyglada to najciekawiej, ale to tylko jedna trasa wiec może nie będzie tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 cholera mam nadzieje ze w madonnie i marilevie cos będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi