gregre0 Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Biorąć pod uwagę wymowę postów w tym temcie mogę tylko napisać - a nie mówiłem. Coś w tym jest.:wink: W moim przypadku (a może to normalne?) jest to kolejny dość naturalny etap. Stopniowo w trakcie rozwoju narciarskiego, kolejne narty przestawały mnie "trzymać". Zwiększałem dynamikę jazdy (narty stopniowo się rozklepywały), więc kupowałem lepiej trzymającą/sztywniejszą. Po trzech/czterech latach z kolejną działo się to samo. Obecnie po SL12 nie bardzo miałem co wybrać ze slalomek, stąd stopniowa zmiana charakteru narty. Większa długość, większy promień - lepsze trzymanie. Jednocześnie wiem/widziałem, że da się je wcisnąć w ciasny skręt (tak jak lubię) - będzie nad czym popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Swoją drogą Marcinie narta o której piszesz - "lekka a stabilna" - od dawna nie miałem ochoty spróbować jakijś narty po opiniach ale to jest bardzo ciekawe a autor gwarantuje brak ściemy raczej. To by znaczyło że w tym Volklu spróbowali połączyć stabilnośc nart długich za skrętnością slalomki : Może coś w tym jest- może ten model można ustawić pod danego narciarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Mihumor z którego roku testowałeś ta gigantkę Blizzarda i z systemem FS czy zwykłe flat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Nie potrafię udzielić odpowiedzi na te pytania, zapytam właściciela, na oko ten albo zeszły sezon bo były już z pomarańczowym tłem. Nad wyraz przyjazne narty, bardzo fajne i stabilne, miałem je do wzrostu równo czyli 182cm i do jazdy dowolnej wydawało się, że to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi