Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Vanessa Mae na Olimpiadzie w Soczi, w Narciarstwie Alpejskim

marboru

Rekomendowane odpowiedzi

Vanessa Mae chce pojechać na Igrzyska Olimpijskie

Skrzypaczka, która w latach 90. święciła triumfy grając na elektrycznych skrzypcach planuje zmienić profesję. Mae chce pojechać na zimowe Igrzyska Olimpijskie w Soczi i stanąć do rywalizacji w narciarstwie alpejskim.

Vanessa Mae zrezygnowała na jakiś czas z kariery muzycznej, aby dobrze przygotować się do Igrzysk Olimpijskich w Soczi, które odbędą się w lutym 2014 roku. Mae chce reprezentować Tajlandię w zmaganiach w narciarstwie alpejskim.

Aktualnie 34-latka trenuje, aby być w formie na co najmniej pięć zawodów sportowych, w których udział zapewniłby jej występ na Olimpiadzie. Dotychczas tylko jeden reprezentant Tajlandii brał udział w zimowych Igrzyskach Olimpijskich. Vanessa jeździ na nartach od czwartego roku życia, jednak to muzyka była zawsze jej główną pasją. Teraz stara się rozwinąć swoje drugie hobby, a popiera ją w tym rodzina, oraz tajski komitet olimpijski.

Źródło: The Independent (Onet.pl)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panowie będący w Alpach - rozglądać się za Dziewczyną, może akurat trenuje?

Egzotyczna, utalentowana...no a za narty na Olimpiadzie w barwach Tajlandii kciuki trzymał będę!!! :smile:

[video=youtube;lljo9X7IGIA]http://www.youtube.com/watch?v=lljo9X7IGIA

na zimowych IO był już skoczek z Anglii , bobsleiści z Jamajki i wielu im podobnych , więc dlaczego nie miałaby teraz wystąpić skrzypaczka z Tajlandii:stupid:.

Pasuje tu cytat z piosenki Piotra Bukartyka : "się wie, że no niestety trzeba mieć ambicję....."

z wyczynowym sportem nie ma to wiele wspólnego , ale przynajmniej będzie widowisko, a przecież w mediach o to przede wszystkim chodzi:rolleyes::

Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że ona się tym interesuje. Ciekawa jestem czy to tylko rozrywka, czy sport wyczynowy w jej wykonaniu. Ja mam trochę sceptyczne podejście do tego typu kwestii, że nagle osoba publiczna dobrze znana w jakiejś dziedzinie przerzuca się na inną i tylko dzięki wcześniejszej sławie udaje jej się wkręcić w konkretną branżę, w której wcale nie jest super.

No ale poczekamy, zobaczymy :)

• 11 months later...
na zimowych IO był już skoczek z Anglii , bobsleiści z Jamajki i wielu im podobnych , więc dlaczego nie miałaby teraz wystąpić skrzypaczka z Tajlandii:stupid:.

Pasuje tu cytat z piosenki Piotra Bukartyka : "się wie, że no niestety trzeba mieć ambicję....."

z wyczynowym sportem nie ma to wiele wspólnego , ale przynajmniej będzie widowisko, a przecież w mediach o to przede wszystkim chodzi:rolleyes::

Dokładnie o tym skoczku pomyślałem :)

A jeśli chodzi o jamajczyków, to o ile się nie mylę, w tym roku też startują :)