Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w doborze nart

biker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po kilku latach jazdy na obecnych nartach nadszedł czas na zmianę nart natrochę nowsze.

1. Płeć - M

2. Wiek -45

3. Waga -105 kg

4. Wzrost -181

5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( 6 dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na .... 4

7. Moje buty to - Dalbello

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - FISCHER SCENEO S500 170 cm. model 2002/2003- ciężko się jeździ krótkim skrętem i po muldach

9. Preferuję styl jazdy (długim skrętem, sportową, po przygotowanych stokach) -

10. Upatrzyłem sobie narty - używane VOLKL RACETIGER SC 168 cm z 2010 r.

11. Mój budżet na narty to około -700 zł

Czy to dobry wybór?

Witam, po kilku latach jazdy na obecnych nartach nadszedł czas na zmianę nart natrochę nowsze.

1. Płeć - M

2. Wiek -45

3. Waga -105 kg

4. Wzrost -181

5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( 6 dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na .... 4

7. Moje buty to - Dalbello

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - FISCHER SCENEO S500 170 cm. model 2002/2003- ciężko się jeździ krótkim skrętem i po muldach

9. Preferuję styl jazdy (długim skrętem, sportową, po przygotowanych stokach) -

10. Upatrzyłem sobie narty - używane VOLKL RACETIGER SC 168 cm z 2010 r.

11. Mój budżet na narty to około -700 zł

Czy to dobry wybór?

Małe mam doświadczenie ,ale skoro na 170cm nartach źle ci się jeździło to dlaczego chcesz kupić narty krótsze i to do długiego skrętu. Te narty do tego są stare to krawędzie będą w kiepskim stanie. Dłuższe narty ,nawet jak masz zacięcie sportowe. Można też zacząć kontrolować swoją wagę i nie bierz tego jako złośliwość. Mądrzejsi i doświadczeni doradza więcej.

• Like 1

Rozumie że nie nie slalomka to dlaczego takie krótkie? Minimum 175cm a jeśli będzie coś z rocerem to 180cm. Jednak na siłę nie napalaj się na narty z rocerem. Może Progresor? Od modelu 800 wzwyż lub Rossignola http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,rossignol,zenith-z72-x-carbon-tpi2,5068.html

Może coś znajdziesz Head Magnum w roczniku 2012 lub nowsze:)

• Like 1