biker Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Witam, po kilku latach jazdy na obecnych nartach nadszedł czas na zmianę nart natrochę nowsze. 1. Płeć - M 2. Wiek -45 3. Waga -105 kg 4. Wzrost -181 5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( 6 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na .... 4 7. Moje buty to - Dalbello 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - FISCHER SCENEO S500 170 cm. model 2002/2003- ciężko się jeździ krótkim skrętem i po muldach 9. Preferuję styl jazdy (długim skrętem, sportową, po przygotowanych stokach) - 10. Upatrzyłem sobie narty - używane VOLKL RACETIGER SC 168 cm z 2010 r. 11. Mój budżet na narty to około -700 zł Czy to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Celuj w narty o długości zbliżonej do twojego wzrostu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Witam, po kilku latach jazdy na obecnych nartach nadszedł czas na zmianę nart natrochę nowsze. 1. Płeć - M 2. Wiek -45 3. Waga -105 kg 4. Wzrost -181 5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( 6 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na .... 4 7. Moje buty to - Dalbello 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - FISCHER SCENEO S500 170 cm. model 2002/2003- ciężko się jeździ krótkim skrętem i po muldach 9. Preferuję styl jazdy (długim skrętem, sportową, po przygotowanych stokach) - 10. Upatrzyłem sobie narty - używane VOLKL RACETIGER SC 168 cm z 2010 r. 11. Mój budżet na narty to około -700 zł Czy to dobry wybór? Małe mam doświadczenie ,ale skoro na 170cm nartach źle ci się jeździło to dlaczego chcesz kupić narty krótsze i to do długiego skrętu. Te narty do tego są stare to krawędzie będą w kiepskim stanie. Dłuższe narty ,nawet jak masz zacięcie sportowe. Można też zacząć kontrolować swoją wagę i nie bierz tego jako złośliwość. Mądrzejsi i doświadczeni doradza więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Jeśli długim skrętem to narty długości wzrostu, polecam z rockerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Rozumie że nie nie slalomka to dlaczego takie krótkie? Minimum 175cm a jeśli będzie coś z rocerem to 180cm. Jednak na siłę nie napalaj się na narty z rocerem. Może Progresor? Od modelu 800 wzwyż lub Rossignola http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,rossignol,zenith-z72-x-carbon-tpi2,5068.html Może coś znajdziesz Head Magnum w roczniku 2012 lub nowsze:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi