ROCH Napisano 12 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2014 Co do tego, ja mam taką jedną czarną owieczke w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Svindal załatwił się przed rozpoczęciem PS. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 :-( no to namieszał w dh i sg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Szkoda wielka, prawdopodobnie cały sezon z głowy, a kontuzja tak poważna, że nie wiadomo czy wróci do pełni formy. Podobnej kontuzji wcześniej doznał Manfred, co ma siostrę Manuelę, z początku sezonu uraz wyklucza także Matthiasa Mayera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Czas na prognozy. Jak zwykle u mnie trochę nietypowo, ale wyjaśnię dlaczego. Generalka PŚ: 1. Alexis Pinturault, troszkę w cieniu rozwija się jego kariera, ale rozwija się wspaniale, czas na coś wielkiego. Kiedy większość uwagi kierowana jest na Hirschera, Svindala, Ligety`ego czy nawet Kristoffersena, Francuz po cichu wdrapał się na podium w zeszłym sezonie i jest w tej chwili numerem jeden jeżeli chodzi o wszechstronność. Szanse na wygrywanie ma w 4 konkurencjach, wystarczy żeby był nieco bardziej regularny i mamy zdecydowanego faworyta do kryształowej kuli. 2. Kjetil Jansrud forma olimpijska i końcówki zeszłego sezonu stawia go w gronie faworytów, jeżeli będzie bardziej regularny w gigancie, moze powalczyć o PŚ. Jakkolwiek to nie zabrzmi kontuzja Svindala zwieksza jego szanse, to jakieś 50 do 100 punktów więcej w sezonie, których nie będą mieli jego konkurenci. 3. Marcel Hirscher zapewne nadal będzie najlepszy w slalomie, ale tym razem myślę, że to nie wystarczy, a miejsce numer dwa w gigancie będzie mocno zagrożone przez młodszych, bo w tej konkurencji imponował solidnością, ale takiego błysku jak w slalomie nie ma. 4. Ted Ligety przy całej sympatii niewielka jest jego szansa, w slalomie i super-g musiałby naprawdę solidnie punktować, a raczej takiej zmiany po 30-stce nie ma co oczekiwać. 5. Henrik Kristoffersen największa zagadka, jeszcze nie w tym sezonie zapewne, ale skoro Hirscherowi udało się 3 razy... Sądzę że szturmem wejdzie do elity gigantowej i napsuje krwi Hirscherowi, ale na PŚ to będzie za mało, podium realne już teraz, ale wielka kula pewnie za 2-3 lata. I warto wspominieć o zawodnikach, którzy przy bardzo dobrej formie i szczęściu mogą zamieszać na podium: Neureuther, Miller, Innerhofer, Mayer(jak szybko się wyleczy), Janka Pewnie jakieś niespodzianki będą warto pamiętać o potencjale młodych, którzy będą już mieli coś do powiedzenia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Wśród Pań obstawiam zwycięstwo w generalnej punktacji WC A. Fenninger przed M.Shiffrin i T.Maze. Jeśli Tinę Weirather ominą kontuzje to tez będzie się liczyć i może zabrać wiele punktów rywalkom w konkurencjach szybkościowych. Wśród Panów, podobnie jak ojciecpramatki, uważam, że największe szanse ma A. Pinturault ze względu na swoją wszechstronność. Oczekuję dobrych występów Beata Feuza, jeśli jego kontuzja kolana w końcu została wyleczona. W sezonie 2011/12 tylko minimalnie i dość nieszczęśliwie przegrał z M. Hirscherem. Obecnie Feuz mieści się w szwajcarskiej kadrze A. Do pierwszych zawodów już tylko 6 dni :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 19 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2014 Czas na prognozy. Jak zwykle u mnie trochę nietypowo, ale wyjaśnię dlaczego. Wcale to nie jest przewrotne myślenie ja się zgadzam prawie ze wszystkim. Myślę jednak, że Ligety chyba ma świadomość tego, że to już bliżej do ostatniego dzwonka do zrobienia dużej kryształowej kuli. Także tanio się francuzowi nie odda niemniej jednak mam nadzieję, że ich walka będzie długa i pasjonująca - którykolwiek zgarnie kule będzie dobrze, bo obu się należy Myślę też, że HK może już w tym roku namieszać więcej niż Ci się wydaje Młodość pełna pasji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Przeglądając wpisy Ligety'ego na różnych portalach społecznościowych odniosłem wrażenie, że mocno przyłożył się do DH w tym sezonie przygotowawczym. Więc na pewno będzie chciał upatrywać swoich sił także w konkurencjach szybkościowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 No to czekamy na niedziele. Alert już ustawiony. Kasia czemu jeszcze nie ma rozpiski Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 20 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 No już, już.... Na nartach śmigałam na Mazurach: Zatem jeśli nie macie planów na weekend i dopiszą warunki pogodowe to:Sobota 25.10.09:30 Soelden - Gigant kobiet, 1. przejazd (60min)11:45 Ski Pass - Magazyn (15min)12:30 Soelden - Gigant kobiet, 2. przejazd (75min) Niedziela 26.10.09:15 Soelden - Gigant mężczyzn, 1. przejazd (75min)12:30 Soelden - Gigant mężczyzn, 2. przejazd (75min) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 No już, już.... Na nartach śmigałam na Mazurach: [ATTACH=CONFIG]16652[/ATTACH] Fajne:biggrin: A jakieś inne sporty można uprawiać o tej porze roku na Mazurach?:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 21 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 tiaaa.... zbieranie grzybów :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 tiaaa.... zbieranie grzybów :tongue: Brzmi niebezpiecznie:eek: i nie naprawa optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Zależy jakich grzybów Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 21 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Wracając do tematu (bo Koledzy spamują:tongue:) ciekawa jestem jak LV wypadnie w tym sezonie - na razie na fb gwiazdorzy ciutek... Ale mam nadzieję że pracowicie podchodzi do treningów i będzie w formie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Powiedziałbym że nawet nie trochę. No cóż zobaczymy już nie długo. A Julka to dopiero gwiazdorzy na fb, co chwilę jakieś zdjęcia z deski surfingowej albo spod wody Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Powiedziałbym że nawet nie trochę. No cóż zobaczymy już nie długo. A Julka to dopiero gwiazdorzy na fb, co chwilę jakieś zdjęcia z deski surfingowej albo spod wody Wysłane Tapatalkiem O tym cały czas myślę!!! Dla mnie to jest fenomen, że ta laska startuje za kilka dni, a niby siedzi na Hawajach i pływa na desce. Myślę, że ona te foty ma przygotowane. Jest nawet taki program, który sam wstawia na fb przygotowane wcześniej zdjęcia wraz z opisem. Także myślę, że ona już od dawna siedzi na śniegu i twardo walczy, a fotki były zrobione kilka miesięcy temu zobaczcie, że już od jakiegoś czasu pojawiają się wpisy w stylu: #go_pro #smile #snow #happy i zdjęcie Julki jadącej GS A zwróćcie uwagę, ze teraz w czasie, kiedy wszyscy wrzucają foty i filmiki z nart lub siłowni, ona jako jedyna wrzuca tego typu zdjęcia. I chyba trochę to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Jako że sobota już za pasem, to może by JC przygotował typowanie. A może już jest tylko ja z poziomu tapatalka pisze i nie widzę? Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Dlatego zaraz jak tylko będę mógł (czyli kwestia do pól godziny) odpalam skionline na kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Dżi.... widzę, że będzie walka na forum w tym sezonie... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Powiedziała Wróżka, co była w generalce w zeszłym sezonie na pudle Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 W tym sezonie mam zamiar się przede wszystkim dobrze bawić... tak jak zresztą w zeszłym :biggrin: Już się nie mogę doczekać soboty ...najpierw Alpenpanorama, a potem puchar świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Chyba większość uczestników podchodzi do tego jako do formy niezłej zabawy. Bynajmniej ja choć nie ukrywam że parę razy była nerwówka niezła Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Ja typuje tylko po to, żeby wygrać! Dlatego Ania F w moich typach nawet w sl jest na pierwszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 To się nazywa obsesja i to się leczy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi