aseto123 Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Witam Mam takie pytanie do ludzi bardziej obeznanych w temacie. Posiadam buty Salomon xc 120 cs. Są to buty z grupy race, tu sie pojawia moje pytanie. Mianowicie czy nie ma żadnych przeszkód aby pod takie buty podpiąc narty z grupy all mountain? Mam zamiar jezdzic bo utwardzonych trasach jednak czasem chętnie bym pojechał kawałek poza trasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 nie ma żadnych przeszkód , 120 to jeszcze nie beton a buty na cały dzień :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaś Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Jasne, że nie ma żadnych przeszkód ja mam 130 i w większości jeżdżę na all mountain. Kupowałem je jeszcze jak jeździło się na klasycznych nartach, a teraz to carvingów niby nie trzeba takiego trzymania, ale po tylu latach jazdy w nich nawet nie wyobrażam sobie, żebym mógł założyć jakieś bardziej miękkie:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Buty do jazdy all moutain i freeride różnią się trochę konstrukcyjnie od butów race. Natomiast często ich flex jest porównywalny z butami race (amatorskimi) Ja osobiście jeżdżę w butach dedykowanych do freeride'u i mają one flex 120 i 130. Podstawowe różnice to: większa amortyzacja i możliwość uwolnienia cholewki przy podchodzeniu - funkcja hike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Jasne, że nie ma żadnych przeszkód ja mam 130 i w większości jeżdżę na all mountain. Kupowałem je jeszcze jak jeździło się na klasycznych nartach, a teraz to carvingów niby nie trzeba takiego trzymania, ale po tylu latach jazdy w nich nawet nie wyobrażam sobie, żebym mógł założyć jakieś bardziej miękkie:smile: Oczywiście, że trzeba. But musi dobrze trzymać i być dobrze dopasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aseto123 Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Z tym freeridem to bym nie przesadzał. Chce po prostu czasem kawałek w bok zjechać z trasy a przy tym nie zapaść sie od razu w śniegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi