Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Bielsko - paraliż

JC

Rekomendowane odpowiedzi

W Wawie też była taka sytuacja (chyba jeszcze za Kaczora), że nie posypali ulic przed szczytem komunikacyjnym. Potem solarki utkneły w korkach. Na drugi dzień Kaczka z wielką pompą wywaliła trzech dyrektorów od pługów. Od tamtej pory solarki jeżdzą nawet jak deszcz pada i nie ma z tym problemów. Mimo, że u Was zima intensywniejsza to warto brać przykład ze Stoliczki.. Pozdro

W Wawie też była taka sytuacja (chyba jeszcze za Kaczora), że nie posypali ulic przed szczytem komunikacyjnym. Potem solarki utkneły w korkach. Na drugi dzień Kaczka z wielką pompą wywaliła trzech dyrektorów od pługów. Od tamtej pory solarki jeżdzą nawet jak deszcz pada i nie ma z tym problemów. Mimo, że u Was zima intensywniejsza to warto brać przykład ze Stoliczki.. Pozdro

:-))) tylko, że w stoliczce teraz śniegu nie uświadczysz, za to dzielnie zastępuje ją sól na chodnikach, w takich ilościach, że mój pies zaczął ją obchodzić :-))

W Krakowie podobnie jak w Bielsku wczoraj totalny paraliż, kooorki w całym mieście i na każdej drodze wyjazdowej i dojazdowej do miasta. Na zakopiance tiry stawały w poprzek, podobne sceny na trasie w kierunku Kielc. Przez noc napadało w Krakowie jakieś 25-30 cm świeżego puchu i w całym mieście jest piękna zima :)

Oby aura dalej dopisywała :)

Wczoraj stojąc w korku, około godz. 19 słyszałem w Radiu Bielsko wypowiedź gościa odpowiedzialnego za odśnieżanie miasta, że to nie ich wina, że problemy były głównie poza miastem: Krakowska, Żywiecka, Bystra, i że oni pościli pługi, ale nie mogły nigdzie dojechać bo stały w korkach, i że do 2 h ( od 19h wczoraj) sytuacja powinna być opanowana, a intensywne opady rozpoczęły sie o 14h.

Tylko kto im bronił puścić pługi wcześniej ( np. 0 o 15-16) zanim ludzie wyjdą z pracy i zanim utworzą się korki ?!

ha to ja może poopowiadam ;-P

kobieta z pracy wyjechała o 17:15... z parkingu..

w bystrej w domu była o 22:15....

ja około 20 z okolic teatru dojechałem na Langiewicza omijać wszystkie korki...

chodnikami... jadąc nie zwracając uwagi na znaki...

15 min...

:-P

ogólnie cała żywiecka stała...

w korku...

ale dało sie przebić przez nią...

od strony targowiska koło elektrociepłowni...

bez problemu przejechałem na wprost...

na Tuwima...

ludzie na bocznych sie ślizgali...

ale na tyle miło że dawali sie wymijać

wracając do domu około 23...

z Langiewicza...

dojeżdżam do skrzyżowania przy byłym kinie złote łany...

a tu na żywieckiej zrobił sie parking...

skrzyżowanie zablokowane przez tiry...

które stały i się ślizgały...

w końcu udało sie tiry objechać...

ale wylądowałem na pasie pod prąd w stronę beskidzkiego :-P

ale od czego są przejścia dla pieszych :-P nawet wystarczająco szerokie...

dojechałem do świateł przy nowo wybudowanej straży pożarnej...

stoję sobie na światłach...

po 2-giej stronie stoi dźwig do podnoszenia ciężarówek...

i widzę że chce wycofać ...

ślizga sie na boki...

a to takie bydle z napędem na więcej niż 1 oś :-P

więc komicznie wyglądało :-D

ślizgając sie wszystkimi kołami...