Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Livigno

andder7114

Rekomendowane odpowiedzi

Livigno na sezon 26/27: jak nie przepłacić za skipass - Free Ski i nie tylko!

Kilka miesięcy po tym, jak Livigno gościło konkurencje snowboardowe i freestyle podczas igrzysk Mediolan-Cortina 2026, spodziewałem się jednego: podwyżek. Tak zwykle bywa po dużej imprezie sportowej — ośrodek zyskuje rozpoznawalność, popyt rośnie, ceny idą w górę. Sprawdziłem oficjalny cennik na sezon 2026/2027 i mogę powiedzieć od razu — tym razem ten scenariusz się nie sprawdził. Ale to nie znaczy, że można kupować skipass bez zastanowienia. Różnica między najlepszym a najgorszym momentem na zakup sięga w Livigno prawie 45 procent, a to już robi realną różnicę w budżecie tygodniowego wyjazdu

Więcej na ten temat >>>

• Like 1

42 minuty temu, JC napisał:

Livigno na sezon 26/27: jak nie przepłacić za skipass - Free Ski i nie tylko!

Kilka miesięcy po tym, jak Livigno gościło konkurencje snowboardowe i freestyle podczas igrzysk Mediolan-Cortina 2026, spodziewałem się jednego: podwyżek. Tak zwykle bywa po dużej imprezie sportowej — ośrodek zyskuje rozpoznawalność, popyt rośnie, ceny idą w górę. Sprawdziłem oficjalny cennik na sezon 2026/2027 i mogę powiedzieć od razu — tym razem ten scenariusz się nie sprawdził. Ale to nie znaczy, że można kupować skipass bez zastanowienia. Różnica między najlepszym a najgorszym momentem na zakup sięga w Livigno prawie 45 procent, a to już robi realną różnicę w budżecie tygodniowego wyjazdu

Więcej na ten temat >>>

ciekawe kiedy w końcu połączą kolejką obie strony doliny ?

6 minut temu, pawelb91 napisał:

Mieli budować w to lato, ale będzie prawdopodobnie gotowe na zimę 27/28
Ma to być 10 osobowa gondola z pięcioma podporami.

livigno-collegamento.jpg.7103d385604320b336d82481d5ece90c.jpg

a to coś innego bo ja widziałem taki projekt:

canvas.thumb.png.f1a57b107a4b660d45c753498fef4f6a.png

Godzinę temu, zając napisał:

Jak połączą, to może się w końcu pofatyguję odwiedzić :)

Mam podobnie 😁
W regionie jestem co roku od kilku sezonów ale z uroków Livigno korzystałem tylko tankując taniej.
Miałem sie wybrać pojeździć dzień-dwa kilka dni przed igrzyskami ale się nie udało. Także już chyba poczekam aż połączą strony.

• Like 2

Godzinę temu, zając napisał:

i kiedy?

ostatnio byłem w grudniu 2023 i na dole we wsi stali w większej ilości na campingach,

także pojedyńczo  na prywatnych parkingach hotelowych - zapewne trzeba się dogadać z hotelem.

Jedyne miejsce gdzie stali na parkingu pod krzesłami to na przełęczy Treppale sporo powyżej samego Livigno przy drodze prowadzącej do Bormio

• Thanks 1