JC Napisano 3 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec Livigno na sezon 26/27: jak nie przepłacić za skipass - Free Ski i nie tylko! Kilka miesięcy po tym, jak Livigno gościło konkurencje snowboardowe i freestyle podczas igrzysk Mediolan-Cortina 2026, spodziewałem się jednego: podwyżek. Tak zwykle bywa po dużej imprezie sportowej — ośrodek zyskuje rozpoznawalność, popyt rośnie, ceny idą w górę. Sprawdziłem oficjalny cennik na sezon 2026/2027 i mogę powiedzieć od razu — tym razem ten scenariusz się nie sprawdził. Ale to nie znaczy, że można kupować skipass bez zastanowienia. Różnica między najlepszym a najgorszym momentem na zakup sięga w Livigno prawie 45 procent, a to już robi realną różnicę w budżecie tygodniowego wyjazdu Więcej na ten temat >>> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 42 minuty temu, JC napisał: Livigno na sezon 26/27: jak nie przepłacić za skipass - Free Ski i nie tylko! Kilka miesięcy po tym, jak Livigno gościło konkurencje snowboardowe i freestyle podczas igrzysk Mediolan-Cortina 2026, spodziewałem się jednego: podwyżek. Tak zwykle bywa po dużej imprezie sportowej — ośrodek zyskuje rozpoznawalność, popyt rośnie, ceny idą w górę. Sprawdziłem oficjalny cennik na sezon 2026/2027 i mogę powiedzieć od razu — tym razem ten scenariusz się nie sprawdził. Ale to nie znaczy, że można kupować skipass bez zastanowienia. Różnica między najlepszym a najgorszym momentem na zakup sięga w Livigno prawie 45 procent, a to już robi realną różnicę w budżecie tygodniowego wyjazdu Więcej na ten temat >>> ciekawe kiedy w końcu połączą kolejką obie strony doliny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 20 minut temu, Jeeb napisał: ciekawe kiedy w końcu połączą kolejką obie strony doliny ? Mieli budować w to lato, ale będzie prawdopodobnie gotowe na zimę 27/28 Ma to być 10 osobowa gondola z pięcioma podporami. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 6 minut temu, pawelb91 napisał: Mieli budować w to lato, ale będzie prawdopodobnie gotowe na zimę 27/28 Ma to być 10 osobowa gondola z pięcioma podporami. a to coś innego bo ja widziałem taki projekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 3 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 4 godziny temu, Jeeb napisał: ciekawe kiedy w końcu połączą kolejką obie strony doliny ? Jak połączą, to może się w końcu pofatyguję odwiedzić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec Godzinę temu, zając napisał: Jak połączą, to może się w końcu pofatyguję odwiedzić Mam podobnie 😁 W regionie jestem co roku od kilku sezonów ale z uroków Livigno korzystałem tylko tankując taniej. Miałem sie wybrać pojeździć dzień-dwa kilka dni przed igrzyskami ale się nie udało. Także już chyba poczekam aż połączą strony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2 godziny temu, zając napisał: Jak połączą, to może się w końcu pofatyguję odwiedzić sporo kamperów tam widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec W dniu 3.07.2026 o 22:54, Jeeb napisał: sporo kamperów tam widziałem Na kempingach czy parkingach pod kolejkami - i kiedy? Bo teraz podobno przeganiają z parkingów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec Godzinę temu, zając napisał: i kiedy? ostatnio byłem w grudniu 2023 i na dole we wsi stali w większej ilości na campingach, także pojedyńczo na prywatnych parkingach hotelowych - zapewne trzeba się dogadać z hotelem. Jedyne miejsce gdzie stali na parkingu pod krzesłami to na przełęczy Treppale sporo powyżej samego Livigno przy drodze prowadzącej do Bormio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi