Zośka Napisano 11 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2008 Witam Wszystkich ! Ponieważ wybieram się na narty w grudniu do Madonny di Campiglio razem z siostrzeńcem w wieku lat 3,5 czy jest szansa na znalezienie instruktora z językiem polskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Witam Wszystkich ! Ponieważ wybieram się na narty w grudniu do Madonny di Campiglio razem z siostrzeńcem w wieku lat 3,5 czy jest szansa na znalezienie instruktora z językiem polskim? Jest tam na pewno, kolega był dwa lata temu i widział na własne gały jak brzdące śmigały z polskimi instruktorami. Namiarów niestety brak. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Jest tam na pewno, kolega był dwa lata temu i widział na własne gały jak brzdące śmigały z polskimi instruktorami. Namiarów niestety brak. Pozdr. To że była grupka dzieciaków z instruktorami wcale nie oznacza że jest w Madonnie szkółka która dysponuje polskojęzycznymi instruktorami, bo Ci instruktorzy równie dobrze mogli przyjechać tam z jakimś zorganizowanym wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Mysle,że najlepiej zasiegnąć informacji w Madonnie.Na pewno juz wiedza kto bedzie u nich pracował w sezonie zwłaszcza,ze jest ich tam troche ( Ski School: 150 instructors in five locations ). http://www.bluebookski.com/bluebook9/Italy_Madonna.htm mailto:info@campiglio.to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Włoscy instruktorzy też mówią kilka słów po polsku tylko nie wiem czy jest wskazane żeby dzieci słuchały tych słów:) A poważnie - wejdz na stronkę Madonny, napisz maila do każdej ze szkolek w okolicy (dzwonienie do nich moze sie mijac z celem ze wzgledu na ich świetny angielski...). A poza tym... jak dzieciak ma 3,5 roku to ma b.chłonny umysł a na tym etapie szkolenia to dzieciak i tak raczej naśladuje co robi instruktor niż słucha jego tłumaczenia słownego... więc wydaje mi się że wystarczy wziac wloskiego instruktora "do dzieci" (a są tacy specjalnie przeszkoleni do uczenia dzieci) i mysle ze pokaże maluchowi o co w tym chodzi. Jakby czegos nie kumał to ten podejdzie do niego i po prostu ustawi mu rączki, nóżki i tłow tak jak powinno to wyglądać. Ale to tylko takie moje przemyslenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Tylko pierwszy maluch naśladuje instruktora,drugi i trzeci naśladują pierwszego malucha a reszta kula się na dół za innymi:D nie słysząc co wrzeszczy po makaroniarsku instruktor. Takiemu 3,5 latkowi wystarczy aby się zaaklimatyzował w grupie,język dla niego nie ma znaczenia. Co innego w wieku późniejszym,kiedy można już korygować indywidualne błędy i trzeba delikwentowi to i owo wytłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Dziękuje Figo że tak doświadczony narciarz jak Ty zgodził się ze mną Nie zawsze te grupki ski-przedszkola są po 15 dzieciaków, pewnie można załatwic indywidualne jazdy albo w kameralnych grupach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zośka Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Dzięki wielkie za sugestie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekk100 Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Ostatnio będąc w madonnie spotkałem panią instruktorke - polkę mieszkającą tam na stałe. Więc co najmniej 1 polski instruktor jest:p pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 (edytowane) Ostatnio będąc w madonnie spotkałem panią instruktorke - polkę mieszkającą tam na stałe. Więc co najmniej 1 polski instruktor jest:p pzdr a jak miała na imię ? :-))))))))))) Dodam, że to poważne pytanie, bo być może spotkałeś kogoś ode mnie :-))) Edytowane 21 Wrzesień 2008 przez berry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość budzioch Napisano 16 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2008 ja od dwoch lat jezdze z FunFan i moge goraco polecic. jak moja pociecha zaczynala jezdzic (4 lata) a reszta dzieciakow juz pluzyla przez dwa dni instruktor jezdzil z nia sam na sam, az dogonila. grupy maluchow w ukladzie 2-3 dzieci na jednego instruktora, i co wazne dzieci nie chca wracac do rodzicow bo jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendolo Napisano 16 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2008 szkolka dla dzieci witam ja dla mojej corki znlazlem przedszkole narciarskie w KOrbielowie widzialem ze wtym roku robia tez wyjazdy za granice-moze znajdziesz tam cos dla siebie moja mala byla zadowolona-a to najlepsza rakomendacja:) pozdr kendolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2008 witam ja dla mojej corki znlazlem przedszkole narciarskie w KOrbielowie widzialem ze wtym roku robia tez wyjazdy za granice-moze znajdziesz tam cos dla siebie moja mala byla zadowolona-a to najlepsza rakomendacja:) pozdr kendolo Jak się nazywa? Bo znam tam jedno i rzeczywiście jest super , tylko nie wiem czy mogę pisać nazwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi