dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 Witam!.Życzę Wszystkim Użytkownikom Wszystkiego Najlepszego w 2009 roku. MNIE zaczął się OKRUTNIE,dzisiaj korzystając z ataku pięknej zimy,czasu wolnego/brak dyżuru/i kontynuacji nartowania w górach udałem się do Przywidza/pomorskie/-pierwszy raz,dziś było otwarcie/taka alternatywa dla Wieżycy-narciarze z Północy wiedzą o co chodzi/-wiedząc,że na stoku w Wieżycy w dniu wczorajszym czekało się ponad godzinę w kolejce do wyciągu.Faktycznie ludzi mniej,a do 12.00 prawie wcale.ale nie o tym chce pisać.Pod koniec jazdy,no może nie do końca,bo stok tak wymagający jak cholera zrobiłem sobie przerwę na herbatę/bez prądu/w pseudogastronomicznym barze,pozostawiając narty na zewnątrz na stojaku.Jakie było moje zdziwienie wychocąc po ok.20 minutach,kiedy nie mogłem zobaczyć swoich dech pozostawionych wcześniej-tak jakbym stracił cnotę-kiedyś odzczułem to wrażenie ,kiedy skrojono mi samochód.Tyle łez-do setna,skrojono narty Metrony 9,udało się na niej pobrykać pełne 3 sezony,teraz 4 już16 dni.Polubiłem ją bardzo,przy mojej masie /67kg/w warunkach naszej zimy i wiosny-lata na lodowcach była niezastąpoina-i to mnie wk.... najbardziej.Człowiek CHYBA ciągla zachowuje się jak w ośrodkach alpejskich,gdzie idzie do knajpy zostawiając jako kolejne/400par/ i dalej tam są.Nie rozczulam się,że to Polska,ALBO JAK BYWAŁO WCZEŚNIEJ,że to Kaszubi-nie o to chodzi.Zwracam się z prośbą o pomoc-muszę mieć coś nowego-myślę o Atomach Nomand Blackeye Ti/ZASTĘCA METRONÓW/,ale taki Head Xenon Xi 10.0 rfb ALBO Elan Magfire 78 Ti fUSION, nawet Dynstar Contact 4X4 i K2 recon chodzi mi po głowie.Jeśli z ktoś WAS jest jeżdzcą w/w desek proszę o opinie /oczywiście subiektywne/.Nie piście o SL i GS -bo mam,chodzi mi o allmountain,B5 nie przy mojej masie,komentarze -kup 9 zbyteczne-jak już to alelluja i do przodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 Jeździłem na wielu all mountaintach z ubiegłego i tego sezonu, ale polecam dziw nartki (subiektywnie i obiektywnie) Subiektywnie, bo uznałem je za najlepsze w trakcie testów Obiektywnie, bo obie uzyskały najlepsze noty w World Skiteście Są to: Dynastar Legend 8000 i Atomic Nomad Crimson TI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iluminator Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 allmountain Witaj Darku. Dla tego ja nie kupuję na giełdzie i na Allegro żadnych nart ani po testach!!!!!!! Wszystko to ściema jak dla mnie. Przykre zdarzenie ale prawda jest taka. Gdybyśmy nie kupowali używek od złodziei to stracili by pracę!!! Zachęcam wszystkich do kupowania nowych nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 JC właśnie te Legend 8000-myslałem,jak one zachowują się na miękkiej wodnisto waciastej trasie??Jak skret krótki tradycyjny i carwingowy?.Metrony jednak miały 13 m.,nie wiem co było powodem,ale długi potrafiły wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 Witam!.Życzę Wszystkim Użytkownikom Wszystkiego Najlepszego w 2009 roku. MNIE zaczął się OKRUTNIE,dzisiaj korzystając z ataku pięknej zimy,czasu ...B5 nie przy mojej masie,komentarze -kup 9 zbyteczne-jak już to alelluja i do przodu.. Kurcze będziesz kolejną osobą, której powiem żeby kupiła to co ja kupiłem Rzuć okiem na te dwa wątki: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7986 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7987 Pisałem też o promocjach w : http://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/produkty/90 ale tutaj dość ostro powykupywali ludzie i trzeba poczekać na nowy towar. M9 jak widzisz w całkiem fajnej cenie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 Witaj Darku. Dla tego ja nie kupuję na giełdzie i na Allegro żadnych nart ani po testach!!!!!!! Wszystko to ściema jak dla mnie. Przykre zdarzenie ale prawda jest taka. Gdybyśmy nie kupowali używek od złodziei to stracili by pracę!!! Zachęcam wszystkich do kupowania nowych nart. Jeśli na allegro to kanał,jeśli będzie poprawiać technikę na WIEŻYCY to znajdę,mam kwit gwarancyjny z numerem nart.Ale nie przywiązuje do tego wielkiej wagi. Może sprzeda i kupi dzieciakom kurtki lub buty na zimę -idzie zaj...mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 Kurcze będziesz kolejną osobą, której powiem żeby kupiła to co ja kupiłem Rzuć okiem na te dwa wątki: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7986 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7987 Pisałem też o promocjach w : http://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/produkty/90 ale tutaj dość ostro powykupywali ludzie i trzeba poczekać na nowy towar. M9 jak widzisz w całkiem fajnej cenie były. MYSIAUEK fajne linki-ale Salomon i B5 odpada,tak widziałem,że Tornado II miejsce WSW,ale człowiek jak z samochodem się lubi przyzwyczaić do marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 MYSIAUEK fajne linki-ale Salomon i B5 odpada,tak widziałem,że Tornado II miejsce WSW,ale człowiek jak z samochodem się lubi przyzwyczaić do marki. Darek, na tej stronie bankujesz-kupujesz z dnia na dzień zmieniają się narty - dopiero co były M9 we wwszystkich długościach, teraz jest w jednej. Trzeba obserwować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2009 No i stało się ciałem-wybrałem jednak Head Xenon 10 Xi,mam już w domu i śmierdzą nowością.Szata graficzna raczej kosmiczna-srebno-czarne,taliowanie podobne jak w Metronach,wyglądają jak łopata do odśnieżania,ale są lżejsze,to ta technologia z rdzeniem z powietrzem czy coś takiego.Czytałem o tych wszystkich bajerach,ale efekt jest najważniejszy,a to dopiero nastąpi-może za tydzień na Wiercholmi, a może w Austri w lutym.Ponoć inna dynamika niż Metronów-zobaczymy:rolleyes:Dam znać po spotkaniu jej ze śniegiem i moimi nogami. Serdecznie Dziękuje Wszystkim,którzy odpowiedzieli w wątku. Ukradli,człowiek zmuszony kupić nowe,może inne-na tym polega ewolucja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2009 Obejrzałem te Heady w necie - wyglądają bardzo interesująco, jakoś mi te narty umknęły i nie spotkałem się z nimi, z Heada to myślałem wcześniej o iXRC600 ale te, które kupiłeś wydają sie ciekawsze. Wyglądają bardzo fajnie, elegancko po prostu. Ciekaw jestem twojej opini - napisz koniecznie jak przetestujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2009 Head Xenon 10 xi Jestem po pierwszych ślizgach na nowych deskach Head Xenon 10xi.Trzy dni jazdy to trochę za mało,aby do końca można było poznać możliwości tej narty,jak również wady.Ale muszę przyznać,że pierwsze wrażenie bardzo pozytywne:).Już przy samym noszeniu sprzętu z parkingu do stacji dolnej widać kolosalną różnicę z Metronami,narty są leciutkie,wydaje mi się,że chyba lżejsze od fischerów SC RC4.Przyznam,że napawało mnie to niepokojem-jak tak lekkie narty mogą sobie poradzić w trudnych warunkach śniegowych i trasowych.Testowanie przeprowadziłem na stokach Wierchomli,warunki super.Na pierwsze zjazdy wybrałem trasę przygotowaną,wyratrakowaną,twardą.I tu po pierwszych długich skrętach moje zdziwienie:eek:-narta okazała się bardzo dynamiczna,jak typowa race,bardzo dobrze trzyma krawędź,choć wymaga dobrej kontroli równowagi przód/tył-przy odchyleniu się do tyłu przy wyjściu ze skrętu dostaje silnego kopa,że może odjechać.Mimo wszystko łatwa sterowność,jak przy Metronach,oczywiście tutaj pomaga mocne taliowanie,ale jest znacznie mniej tolerancyjne na błędy techniczne.Kolejne zjazdy skretem krótikm i średnim-znowu rewelacja,dynamika,łatwość przechodzenia z krawędzi na krawędź/tutaj Metrony przegrywają w całości/,miałem uczucie,że to slalomka.Trzymanie na lodzie prawidłowe,może tuć odstaje od typowej narty slalomowej,ale lepsze niż Metron 9.W czasie jazdy skrętem ciętym wydaje się,że nie wymaga dużego nakładu siły,ale po 10 godzinnej jeździe 1 dnia,oczywiście z małymi przerwami,na koniec odczuwałem niewielki ból mięśni;)-ale to może ,że trochę przesadziłem. Jazda techniką tradycyjną i tzw"wożenie'też nie jest jej obce,choć cały czas ma tendencję do zrywnej jazdy.Ale prawdziwa fascynacja tą nartą pojawiła się po jeździe w puchu poza wyratrakowaną trasą/a padało/,tutaj pokazała na co ją stać,po prostu bajka:),sama przyjemność,lekkość prowadzenia i inicjacji skrętu,a wszystko bez straty dynamiki,pływa po śniegu/łopata/,skręt cięty w puchu na niej sama przyjemność,łatwo też dała się prowadzić śmigiem,bardzo elastyczna a zarazem sprężysta na przeszkodach terenowych/muldy,dziury itp/Tak mnie się to spodobało,że już praktycznie do końca szukałem miejsc,gdzie można zostawić pierwszy ślad.Nie miałem okazji przetestować jej w mokrym,ciężkim śniegu/warunki super/,to chyba dopiero wiosną.Tutaj mam obawy,że jednak Metron może być lepszy,ale to tylko przypuszczenia.Generalnie to zupełnie inna narta niż Atomic Metron 9,chyba jeszcze bardziej uniwersalna i wszechstronna,przewyższająca dynamiką,dzikością,ale bardziej wymagająca.Jestem pod wrażeniem,spokojnie można je wybrać nawet jako jedyną posiadaną parę nart-to takie połączenie racing z crossem,co daje multi conditions;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi