daniel1208 Napisano 6 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2009 (edytowane) Witam ! W minionym sezonie bylem 4 razy na nartach, bardzo mi się to spodobało Dlatego też chcę kupić własny sprzęt. Od razu mówię że jeździłem nie za szybko ale i nie tak całkiem wolno, raczej długimi skrętami, i nie do końca poprawnie technicznie, ale wg oceny innych jak na pierwszy sezon to szło mi dobrze. Byłem w sklepie i gość zaproponował mi narty rossignol zenith z3 za 1100 zł. (przecena 35%) co o nich myślicie czy będą dobre dla początkującego czy nie za bardzo ? I takie pytanie jeszcze bo pytałem się w sklepie ale zapomniałem są to narty bardziej miękkie czy twarde ? Czytałem, trochę o tym modelu i jedni pisali że są miękkie a inni że nie Jak na chwilę obecną jestem na 80% zdecydowany na nie, opłaca się je wziąć ? Edytowane 6 Maj 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2009 Jeśli nie wązysz ze 110 kg to nie będą dla Ciebie miękkie. To narty dla średnio zaawansowanych a na początek to Zenith Z1 byłby lepszy. Ale na twoim miejscu brałbym te Z3ki bo będa na kilka lat i bedą rozwojowe. To nie jest narta trudna i sprawiająca problemy więc do nauki i robienia postępów będzie bardzo dobra a za 2 sezony nie będziesz musiał jej wymieniać bo będzie za słaba. Narta bardzo uniwersalna - na różne warunki, dosyć fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2009 Uważam, że będziesz zadowolony z tych nart. Rossignol Z3 to solidna konstrukcja z grupy all mountain, która pozwoli Ci na doskonalenie techniki przez kilka lat. Dzięki swojej konstrukcji 72 mm pod butem, jest stabilna i łatwa w prowadzeniu nawet w trudnych warunkach. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2009 Uważam, że będziesz zadowolony z tych nart. Rossignol Z3 to solidna konstrukcja z grupy all mountain, która pozwoli Ci na doskonalenie techniki przez kilka lat. Dzięki swojej konstrukcji 72 mm pod butem, jest stabilna i łatwa w prowadzeniu nawet w trudnych warunkach. Polecam Jacek ma rację,ale nie wiemy nic o Twoich parametrach.Z#3 nie jest nartą do nauki po 4 wypadach na narty,ale jeśli jesteś sprawny fizycznie to spokojnie dasz radę.Narta jest łatwa w prowadzeniu w różnych warunkach,ale dla jeźdzących już narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2009 .Narta jest łatwa w prowadzeniu w różnych warunkach,ale dla jeźdzących już narciarzy. Niekoniecznie dobrze jeżdżących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 8 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2009 Niekoniecznie dobrze jeżdżących. http://www.rossignol.com/PL/zenith-z3-oversize-nacre_RA8IG02_product_ski-men-skis-all-mountain.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2009 Sorry ale ja je miałem "na nogach". I niestety tak nie sądzę jak tam napisali. IMHO to miękka i przyjemna narta - w sam raz do doskonalenia jazdy. Typowy all-mountain środka oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 9 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2009 Michał ,ale Ty ujeździłeś już kilka par nart,a kolega dopiero zaczyna swoją narciarską przygodę i szuka swojej pierwszej pary nart;)Oczywiście nie twierdzę,że nie podoła wyzwaniu,ale narty z tej grupy nie służą do nauki,a doskonalenie techniki to już inna sprawa,każdy z nas to próbuje przeież robić A tutaj w opisie jeszcze dalej-narta dla aspirujących do grona ekspertów:rolleyes: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2398&id_modelu=3087 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2009 Darek, no właśnie parę ich allmountainów miałem na nogach i moim zdaniem Z3 to miękka, przyjemna, lekka w jeździe narta. Dobra dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 9 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2009 Widzisz Michał,sam przyznajesz,że masz już doświadczenie i możesz stwierdzić,że ta narta jest przyjazna,ale czy dla narciarza,który 4 razy miał narty na nogach będzie dalej przyjazna;)Uważasz,że producenci i testerzy oszukują Nas -"oszukali -..banda decydentów...":) i sprzedają nam narty dla początkujących,twierdząc,że to dla zaawansowanych lub ekspertów:confused:Myslę,że nie.Ta narta pewnie przyjemnie się prowadzi i pomaga w jeździe narciarzowi,ale mającemu podstawy narciarstwa;)Jeśli pytający potrzebuje natychmiast nart i to jest cena ,która mu odpowiada-to tak,a jeśli jest inaczej,to takich promocji i obniżek będzie więcej,przecież mamy koniec sezonu.All-mountain jest ciekawą propzycją,tym bardziej na nasze trasy,ale uczyć się podstaw narciarstwa raczej bym nie chciał,wymaga ona więcej czasem mniej siły,a gdzie początkujący będzie się pchał na nieratrakowane trasy;) Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2009 All-mountain jest ciekawą propzycją,tym bardziej na nasze trasy,ale uczyć się podstaw narciarstwa raczej bym nie chciał,wymaga ona więcej czasem mniej siły,a gdzie początkujący będzie się pchał na nieratrakowane trasy;) Pzdr. Darek, ja mam ciut inne spojrzenie na allmountain. Ale od początku. Z3 nie wymaga nigdy siły i przyciśniecią. Co moim skromnym zdaniem jest plusem przy nauce jazdy. Jest miękka łatwo się poddaje. Trzyma zadany tor. Spokojnie łapie krawędź. Zero nerwowych ruchów. A co do allmountain. Sam jeżdżę na nartkach 74mm pod butem i uważam je za super model na każde warunki. Dobrze przygotowane całkiem rozsądnie prowadzą się i po lodowatości polskich stoków. A teraz i pochwalę sięna zakończenie pracowitego dnia. Jak widać było po wynikach Gali - można i całkiem rozsądnie szybko (zauważając wszystkie bramki:))zjechać nawet na allmoutainach. P.S. Darek musimy pamiętać także o tym, że fajnie napisać o narcie, że jest dla zaawansowanych, bo ludzie lubią takie narty. Fakt: ile widać Worldcapów na stokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 9 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2009 (edytowane) Ja Cię bardzo dobrze rozumię,bo My polubiliśmy zalety tej grupy nart.Ale w ten sposób rozumując,że narta jest stabilniejsza bo ma 72mm pod butem,to lepiej wybrać Heada Monstera z 86 mm lub więcej.Owszem ona ma być stabilniejsza w warunkach do których jest przeznaczona.Nie jeździłem na Z#3,ale jeśli tak jak piszesz to pewnie każdy da sobie radę;)Michał zachowajmy pozory,że te all-mountain nie są takie łatwe,bo wszyscy będą chcieli jeździć na all-mountain;) Gratulacje!!za zjazd. Edytowane 9 Maj 2009 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2009 Jeśli chce sie chłop uczyć na nartach i za 2 lata je zmienić na cos lepszego i dookreślonego wtedy do tego co i gdzie się chce jeździć (bo na razie chyba trudno o czyms konkretnym mówić) to lepiej kupić Z1 albo cosik podobnego- będzie taniej i na początku łatwiej. Jeśli chce jednak kupić dechy do nauki i na kilka dalszych sezonów to można też spokojnie wejśc w Z3 - a im cięższy delikwent tym bardziej to drugie rozwiązanie. Trzeba zwrócić również uwagę, że Z3 nie jest nartą tanią - zwłaszcza jeśli potraktuje sie ją jako nartę do nauki. A, że to fajne narty, uniwersalne i pasujące wielu ludzią są to insza inszość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2009 Michał zachowajmy pozory,że te all-mountain nie są takie łatwe,bo wszyscy będą chcieli jeździć na all-mountain;) Hmmmm... no a czemu nie ? Gratulacje!!za zjazd. Dzięki Śmiesznie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi