Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

CUBE kolekcja rowerów 2010

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny jak za rower porażające, ale z drugiej strony na zakupie roweru koszty się kończą, nie ma tak jak w przypadku narciarstwa kosztów związanych z samą jazdą:)(karnety choćby:rolleyes:)

Mmmm znawcą tego piekielnego rozwiązania, na którym cżlowiek musi machać nogami żeby jechać, to ja nie jestem. Ale chyba sam rower to nie wszystko :)

Ceny jak za rower porażające, ale z drugiej strony na zakupie roweru koszty się kończą, nie ma tak jak w przypadku narciarstwa kosztów związanych z samą jazdą:)(karnety choćby:rolleyes:)

Nie chciałbym się sprzeczać ale ja w sezonie nie licząc karnetów i wpisowych na zawodach wkładam w rower ok 350-550 zł, zależy co i jak

Mmmm znawcą tego piekielnego rozwiązania, na którym cżlowiek musi machać nogami żeby jechać, to ja nie jestem. Ale chyba sam rower to nie wszystko :)

Zgadza się, to nie wszystko, ale mając sam rower można uprawiać ten sport nie wydając ani złotówki, po prostu wsiadam pod domem na rower i pedałuję, z nartami tak nie jest, choćby z tego względu że trzeba dotrzeć na stok, tylko nie piszcie zaraz że można bez kosztowo na rowerze:D

Nie chciałbym się sprzeczać ale ja w sezonie nie licząc karnetów i wpisowych na zawodach wkładam w rower ok 350-550 zł, zależy co i jak

Tak jak napisałem wyżej, do samej jazdy wystarczy rower, a zawody wpisowe, ect... to jakby inna bajka:cool:

Zgadza się, to nie wszystko, ale mając sam rower można uprawiać ten sport nie wydając ani złotówki, po prostu wsiadam pod domem na rower i pedałuję, z nartami tak nie jest, choćby z tego względu że trzeba dotrzeć na stok, tylko nie piszcie zaraz że można bez kosztowo na rowerze:D

Tak jak napisałem wyżej, do samej jazdy wystarczy rower, a zawody wpisowe, ect... to jakby inna bajka:cool:

Ja muszę kupić nowe/większe mieszkanie/dom żeby mieć gdzie rower trzymać :D

• 2 weeks later...

Ceny normalne, jak ta firmę. A rowery są dość dobre choć nie najlepsze w porównaniu z innymi firmami.

Co do bezkosztowego jeżdżenia na rowerze to zależy co nazywamy jeżdżeniem na rowerze. No i jeszcze gdzie kto mieszka.

Jak się mieszka w górach lub ich okolicach to się wsiada i jedzie. Jak w mieście to już nie za bardzo. Trzeba kupić np. bagażnik na hak i już tysiak albo dwa idą z kieszeni.

Co do wyciągów, to DH polega na wyjeżdżaniu kolejką i zjeżdżaniu w dół rowerem. Kolejki w lecie są dużo droższe niż w zimie.

A odnosząc się do innych kosztów no to mamy:

- kask - 400

- buty z blokami do SPD - 500

- trykot - 200

- koszulka - 200-300

- rękawiczki - 150

- bidon, licznik świtełka - 600

- kurtka od wiatru - 300

- kurtka na deszcz - 200

- okulary przeciwsłoneczne i transparentne - 400

- plecak z bukłakiem - 300

- no i jeszcze przeglady itp. Bode już wspominał

- a na koniec trzeba zakupić energizery, termogenizery, węglowadany i napoje izotoniczne, co na jeden wyjazd kosztuje około 100. Dla tych co to jeszcze uprawiają DH trzeba dorzucić ochraniacze, zólwie i takie tam - 1000.

No i teraz można jechać.

A na nartach za 200 złotych cztery litery można zwozić i wtedy żaden wielki koszt.

Zwozić się i wozić się to nie to samo co uprawiać narciarstwo w znaczeniu używanym tu na Forum.

NIe na golasa. Ale tak jak trzeba zainwestować w narty aby na jeździć a nie się zwozić, tak trzeba zainwestować w jazdę na rowerze.

KOsztów narciarstwa nikt nie musi uzasadniać ale tych rowerowych no to już niekoniecznie. Wystarczy bryknąć 100 km w górach po szlakach turystycznych i już wiadomo o co chodzi.

No to ja w tej kwestii.:D

• 4 weeks later...