Nightgale Napisano 27 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Nazwijmy rzecz po imieniu : Niemcy , Angolom nakopali do d..... I mnie to cieszy bo z dwóch tych nacji jednak wole Niemców. Mimo naszych historycznych animozji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 27 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 a mnie trochę smuci przed wczesny finał Niemcy-Argentyna:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Mecze dzisiaj piękne. Wszystkie cztery drużyny grały wspaniały football - bez względu na ulubieńców bądź nie. Niestety tragiczne, że decyzje sędziowskie wypaczyły i sposób gry i wyniki w konsekwencji. Żenua :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Najbardziej z całej sprawy cieszy mnie fakt, że Mirek otworzył wynik, Podolski dołożył, co było bardzo ważne dla przebiegu spotkania. Balem się, że zniszczą ich za "słabe polskie charaktery" po poprzednim meczu. A tu pokazali, że psyche mają mocną i talent wilki (bo polski). Mueller też pięknie i podawał i strzelał. Gerrard stwierdził po meczu, że owszem bramka im się należała, ale nie zmienia to faktu, że Niemcy byli lepsi w tym meczu. Na postawie Anglików bardzo zaważyła słabsza gra Rooney'a. Boski Diego idzie, jak czołg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Cześć Zazwyczaj nie kibicuje Niemcom, w tym meczu było inaczej. Nie miało to jednak znaczenia. Piekny mecz, znakomita gra Niemców zwłaszcza Ozil, i Muller. Kolejny dowód na to, że kontuzja Ballacka tylko pomogła tej reprezentacji. Świerzośc, szybkość, pomysłowośc - co mozna powiedzeić więcej. Anglicy nie ustępowali wiele ale nie mieli szczęścia niestety. Wynik wydajke sie niepsrawiedliwy po wielokrotnych próbach Gerarda i Lamparda ale cóż zrobic. O wiadomym blamażu nie ma co pisać - po prostu wstyd. Myslę, że Fifa po wczorajszym dniu będzie sie musiała w końcu na poważnie zająć sprawą weryfikacji decyzji sęziów w czasie meczu. Technicznie to przecież takie proste. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 29 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2010 no i fajny finał mamy Argentyna-Brazylia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 no i fajny finał mamy Argentyna-Brazylia:) A ja mam nadzieje,że taki padliniasty finał nam nie grozi:D;).Mimo,że naprawdę grają ładnie to wolałbym,żeby spotkali się w "małym finale"-duży rezerwuję dla Hiszpanii i Urugwaju .W sumie to teoretycznie od półfinałów może być Copa America zamiast Copa del Mondo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Nie wazne z kim A R G E N T Y N A zagra w finale. Wazne, ze Albicelestes beda Mistrzami Swiata!!! Ave Boski Diego i Wielki Messi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Może kilka wniosków personalnych Bramkarze: żaden na mnie nie zrobił wrażenia, to chyba pierwsze Mistrzostwa bez wielkiej indywidualności na tej pozycji- jak na razie Obrońcy: I tu podobnie, trudno indywidualnie o laurkę dla defenzora, nie widzę obrońców nie do przejścia, genialnych wymiataczy, opok i ostatnich ostoji. Widzę natomiast bardzo skuteczną obronę opartą na grze zespołowej, wzajemnej asekuracji, świetnemu zespołowemu ustawianiu się i współpracy między formacjami. Trudno w takiej maszynie ujrzeć błysk indywidualnego geniuszu. Widać na tych pozycjach wielu świetnych zawodników. Można za to różnicę dojrzeć w grze do przodu obrońców, i tak srodkowi to Hiszpan Piquet za świetne długie podania i podłączanie sie do rozgrywania, Brazylijczycy Lucio,Juan i Argentyńczyk Hainze -uniwersalni i groźni pod bramką rywala. A boczni to superofensywni Ramos,Maicon i młody portugalczyk Fabio Coentrao, b.dobry w pozycyjnym ataku Niemiec Lahm Pomoc: Odkrycie to turecki Niemiec Ozil, reszta to znane asy jak Xavi,Iniesta,Mesi (bo on to tu chyba za napastnika nie robi),Veron,Kaka i Bastian świńskisztygar, Snijder ale i Ghanijczyk Ajew gra świetny turniej. Atak: Suarez-Forlan, Tevez-Higuain, Luis Fabiano ale przede wszystkim David Villa- przy jego każdym dojściu do piłki mocno pachnie bramką i to najgroźniejszy zawodnik tego turnieju jak dla mnie. No i Klose-Podolski też tworzą bardzo fajny i groźny duet. Jak mi ktoś umknął godny uwagi to poproszę o nazwiska bo nie wszystkie mecze oglądałem. A lista zawodów, no tym razem to by mozna tu pisać długo i wymieniać, pewnie b sie zestawiło z tych nazwisk co najmniej kilka jedynastek z dużymi szansami na tryiumf w przyszłorocznej "czempionslig":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Dodał bym z tyłu - Rafael Marquez, z przodu Thomas Mueller:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2010 Ja jednak pokusiłbym się o wybranie bramkarza.Jak na razie zdecydowany numer jeden to Eduardo.Chyba jako jedyny, bądz jeden z nielicznych nie dał klopsa na tych mistrzostwach.Zawsze pewny,dobrze się ustawiał i obrońcy nie zawsze Mu pomagali w zachowaniu czystego konta.Widać było,że miał dobre czucie piłki i tego co się zaraz wydarzy.Musi jedynie popracować nad obrona strzałów ze spalonego:D wtedy Portugalia może pokusi się o medal na kolejnej imprezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2010 A nie macie takiego wrażenia, że piłkarsko to najbardziej bezbarwne MŚ od ... odkąd ja pamiętam czyli nie tak dawna bo 1990 Pierwszy raz nie żałuję, że usypiam w połowie meczu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2010 A nie macie takiego wrażenia, że piłkarsko to najbardziej bezbarwne MŚ od ... odkąd ja pamiętam czyli nie tak dawna bo 1990 Pierwszy raz nie żałuję, że usypiam w połowie meczu ... chyba nie;)życzę tak bezbarwnych ME 2012;).RPA przygotowało się na MŚ-może pod wizerunek kamer:),mecze-jak to w turnieju;),teraz zacznie się prawdziwa piłka nozna;)Myslę ,że Niemcy powiozą zawsze wydmuchaną Argentynę,która na tle wyrafinowanej Brazylii jednak wygląda /wbrew oczekiwaniom/blado;)Nie chciałbym finalu A-B,to da dużo do myślenia europejskiej piłce:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 2 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2010 Oranje dobre było! No, a Brasil grało, tak jak reszta zmanierowanych gwiazdorskich teamów i zakończyło. Bez żalu z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2010 Urugwaj-Ghana! To były mistrzostwa! A nie jakieś chodzenie żeby dograć do konca !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 3 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2010 Niemcy jak zwykle spokój nie do zabiegania. Jak zwykle dostali plan od trenera wykonali go po niemiecku i super wynik. Tak ładnie grających Niemców dawno nie widziałem . Czekam na pólfinał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2010 Cześc Oranje dobre było! No, a Brasil grało, tak jak reszta zmanierowanych gwiazdorskich teamów i zakończyło. Bez żalu z mojej strony. Chyba zbyt ostro oceniasz. Co do Argentyny zgoda ale Brazylia grała swoje i gdyby w pierwszej połowie nie byli tak bezlitosnie kopani mysle, że powieźliby Holendrów. Cóz sprawdziło sie to co juz wiele razy widzielismy, że wiodące druzyny z APłd maja zero przygotowania mentalnego i dlatego przegrywaja. No ale jal sie komus wmawia że juz jest mistrzem świata to trudno póxniej grać w pozycji przegranego. Przypadkowa bramka nie powinna zmieniać druzyny grającej tak kombinacyjny futbol w bezładną bieganię. Przegrana sie należała własnie dlatego myslę. Co do reszty to Paragwaj górą - po co wstawiono StCruza wypalnego i wolnego tego tylko nie wiem. A Niemcom chyba zaczne po prostu kibicowac bo to zdecydowanie najlepsza drużyna turnieju. Kontuzja Ballacka była chyba jakims zrządzeniem losu a zawodnicy tacy jak Ozil czy Muller mogli wreszcie pokazać swój kunszt nie bedąc w cieniu podstarzałego gwiazdorka. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 6 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2010 (edytowane) Oj się dzieje,czyżby miałby być finał Ameryka Południowa-Europa;)A nie pisałem,że będzie ciekawie:) Chyba nie,to będzie final europejski!!! Edytowane 6 Lipiec 2010 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2010 (edytowane) Cześć Oj się dzieje,czyżby miałby być finał Ameryka Południowa-Europa;)A nie pisałem,że będzie ciekawie:) Chyba nie,to będzie final europejski!!! Tym razem wygrają Niemcy - którym nigdy nie kibicowałem - i do tego zasłużenie. Szkoda Urugwaju - szansa była ale z jednym piłkarzem, który wierzy w to, że możę strzelić bramkę się nie da. Pozdrowienia Edytowane 7 Lipiec 2010 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2010 Dziwna ta Holandia, średni bramkarz, obrona średnia, w polu jakoś nie dominują nad przeciwnikiem, 80 minut siermięgi i 10 minut błysku plus sporo fartu i okazuje sie, że to jak na razie wystarcza. Holendrzy miewali dużo lepsze drużyny, grające piękną dla oka piłkę tylko przeważnie w decydujących meczach szczęścia brakło lub trafiali na świetnego i fantastycznie usposobionego rywala. Przykłady niektóre: 1998 - półfinał z Brazylią i karne, 1994 w USA - ćwierćfinał z Brazylią 3:2 po najlepszym meczu turnieju, ME ostatnie i 3:1 z Rosją gdy Arszawin miał "dzień konia", no i słynna Holandia z Gulitem, Rajkardem, Van Bastenem, Overmarsem, Komanem itd, ci to dopiero spektakularnie grali;). A Urugwaj - czapki z głów, średnia drużyna z fantastycznym Forlanem, wola walki, dobra taktyka i także dużo szczęścia, półfinał to ich ogromny sukces - no i napedzili strachu pomarańczowym w końcówce ale na remis to już by było fartu za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2010 ... ale na remis to już by było fartu za wiele. Raz już im się udało. Dwa razy to jak wybrańcy Boga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2010 Szkoda, że trener Urugwaju zdjął Forlana, bo jednak w końcówce mógłby on stworzyć sytuację lub strzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 7 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2010 Mam nadzieje, ze dzisiaj Hiszpanie pogonia w koncu "helmutów". I bedzie piekny final.... Holandia - Hiszpania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 7 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2010 Mam nadzieje, ze dzisiaj Hiszpanie pogonia w koncu "helmutów". I bedzie piekny final.... Holandia - Hiszpania Tak się stało Mam jeszcze cichą nadzieję, że Urugwaj ogra Niemców w meczu o trzecie miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 7 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2010 Tak się stało Mam jeszcze cichą nadzieję, że Urugwaj ogra Niemców w meczu o trzecie miejsce A ja mam wielka nadzieje, za Urugwaj wygra i Niemcy wroca do domu z tym, z czym przyjechali czyli z NICZYM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi