Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Dobór nart - pomoc

JC

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.10.2024 o 20:01, Lexi napisał:

Salomon S/Max10.. do 2000zł...powyżej Kastle MX76.. mam jeszcze 2 typy ale drogie. Koledzy doradzą coś z Heada to też spokojnie sie zmieścisz finansowo.

Dzięki za podpowiedź. Poczytałem, posprawdzałem wyniki Wold Ski Test i wychodzi na to, że to świetna narta. Znalezienie tych Salomonów graniczyło z cudem, a poniżej 2000 zł, to już w ogóle. :D Ale upolowałem.

• Like 1

13 godzin temu, Olgierd napisał:

Dzięki za podpowiedź. Poczytałem, posprawdzałem wyniki Wold Ski Test i wychodzi na to, że to świetna narta. Znalezienie tych Salomonów graniczyło z cudem, a poniżej 2000 zł, to już w ogóle. :D Ale upolowałem.

Jeśli to co napisałeś (6) i nie kupiłeś zbyt krótkich bedziesz zadowolony - mam na stanie dechy o identycznej konstrukcji (tylko szersze) i często ich używam …

23 godziny temu, Lexi napisał:

Jeśli to co napisałeś (6) i nie kupiłeś zbyt krótkich bedziesz zadowolony - mam na stanie dechy o identycznej konstrukcji (tylko szersze) i często ich używam …

Wg. strony producenta powinienem wybierać w przedziale 170-180 cm i postawiłem na 170cm. Zobaczymy w styczniu. :)

• 1 month later...

1. Płeć - K

2. Wiek - 38

3. Waga - 68

4. Wzrost - 162

5. Żona w wieku 5 stanęła na nartach, mając 11-12 lat przerzuciła się na snowboard aż do studiów. Od 7-8 lat znów narty. Jeden wyjazd na tydzień w Alpy, plus jakieś weekendy.  

6. Moje umiejętności określam na 6-7

(wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328)

7. Moje buty to - Promachine 95 W

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Head Pure One 149cm 1135/67/101 coś takiego https://www.olx.pl/d/oferta/narty-damskie-head-pure-one-149-cm-CID767-ID12bfc6.html?srsltid=AfmBOooGmlaF_pYcqnrgstIY-aV5tAzNaASy69woSRMDoi38uToNpkAn 

9. Preferuję styl jazdy krótkim/średnim skrętem, preferuje czarne i czerwone trasy.

10. Upatrzyła sobie narty - Volkl Racetiger SC

11. Mój budżet na narty to około 2500-3000

Żona ma dość długi staż nartowo-snowboardowy, 2 lata temu zmieniła buty, bo wcześniej miała jakieś miękkie kapcie i w końcu normlanie jeździ. W zeszłym sezonie wypożyczyła sobie Volkl Racetiger SC 148 cm (takie jej dali) i Flair 76. Te drugie oceniła jako bez wyrazu, za to Racetigery SC bardzo jej podpasowały i bardzo je chce. Wydaje mi się że jednak 148 to za krótkie i myślę że powinna mieć długość 153. Mam rację?

Edytowane przez Cappo