atego815 Napisano 28 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2010 Mam 184cm 100kg,raczej wole jeździć długimi.Umiejętności to ok 5+. Od 5lat na deskach. Waham się miedzy Salomon X-Wing 8 174cm a SALOMON X-WING TORNADO 178 cm. Czy pomożecie w rozwiązaniu dylematu? Że nie wspomnę że podobają mi się też CROSSMAXy V12 178cm...Ale to chyba jeszcze nie dla mnie narta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 28 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2010 wing 8 odpoada za miękka jesteś facet wagi słusznej:D....tornado raczej na trudne warunki i poza trasę,choć bardzo uniwersalna....a crossmaxy to bajka http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2815&id_modelu=3794 na takiej jeżdziłem cały dzień w Alpach...bardzo uniwersalna narta 70 mm w bucie dajeCi dość szybką inicjację skrętu a zarazem świetnie radzi sobie z warunkami popołudniu na stoku,gdzie juz niestety nie ma sztruksu:rolleyes: niestety nie kupiłem jej bo kosztowała 699 euro a kurs był wtedy 4,6 pln:cool: jak masz okazje to ją przetestuj gdzieś...warta uwagi:) długość 178 cm ale ją trudno dostać... P.S nie jest trudna,pamiętaj że przy Twojej wadzę prawie nie ma trudnych nart:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2010 Zdecydowanie Tornado - o tej ósemce to zapomnij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2010 Cześć ....P.S nie jest trudna,pamiętaj że przy Twojej wadzę prawie nie ma trudnych nart:D Wogóle nie ma trudnych nart. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2010 Cześć Wogóle nie ma trudnych nart. Pozdro No tak, to tylko braki w technice. Ale raczej mówimy: "ta narta jest dla mnie zatrudna" niż "mam niedostatki w technice a narta jest świetna". Mam 184cm 100kg,raczej wole jeździć długimi.Umiejętności to ok 5+. Od 5lat na deskach. Waham się miedzy Salomon X-Wing 8 174cm a SALOMON X-WING TORNADO 178 cm. Czy pomożecie w rozwiązaniu dylematu? Że nie wspomnę że podobają mi się też CROSSMAXy V12 178cm...Ale to chyba jeszcze nie dla mnie narta... V12 jak nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 28 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2010 No tak, to tylko braki w technice. Ale raczej mówimy: "ta narta jest dla mnie zatrudna" niż "mam niedostatki w technice a narta jest świetna". V12 jak nic. Jeździłem na tej narcie w Białce i znam dużo lepsze od tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2010 Jeździłem na tej narcie w Białce i znam dużo lepsze od tego modelu. A cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atego815 Napisano 15 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Będąc lekko zakręcony ,kupiłem i V12 i Tornado.Miejsce:Stubai. Moje wcześniejsze deski to Rossignol Cobra S.174cm. Na nich zacząłem... W dwóch słowach odczucia.Ale tylko dla takich "doświadczonych" jak ja... Wahałem się ze zmianą... A po co mi inne?Te jadą dobrze. A lepiej kupić skipass może,niż narty...Nic bardziej błędnego,głupiego.Dopiero jak pojechałem najpierw na Tornado,potem na V12,dopiero zobaczyłem różnicę,dopiero poczułem skrzydła!Nigdy wcześniej nie uzyskałem takich szybkości,nie czułem się tak pewnie,tak swobodnie.Jazda na nartach tego typu,o tych parametrach,to w moim odczuciu jak jazda czołgiem.Po prostu jadę tam gdzie chcę,gdzie oczy poniosą...Super! Po czterech dniach jazdy na tych i na tych jednak wygrały Tornado. Jakoś bardziej mi ta narta "leży".,może ciut stabilniejsza,pewniejsza. Crossmaxy V12 wracają na Alledrogo. Dziekuję za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi