Czaroooo Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Witam wszystkich ski-riderów, otóż wiele czytałem w kwestii wyboru nart i w zasadzie chciałbym się po prostu upewnić co do nowych nart. Do sedna : Wzrost 173 cm waga 80 kg Średnio zaawansowany rider, wypatrzyłem sobie nartki z wiązaniami Majesty LOCAL HERO 2011/12 + TYROLIA PEAK 11 W90 o wysokości 168 cm i pytanie brzmi : czy nie są zbyt długie, oraz czy są jakieś inne przeciwwskazania ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Ja bym się zastanawiał czy nie są za krótkie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Ja bym się zastanawiał czy nie są za krótkie. Pozdrawiam. i tak i nie, zależy jak chce kolega te narty wykorzystywać, jak głównie po trasach(lub tylko po trasach) to raczej w kierunku tej krótszej wersji bym poszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 i tak i nie, zależy jak chce kolega te narty wykorzystywać, jak głównie po trasach(lub tylko po trasach) to raczej w kierunku tej krótszej wersji bym poszedł. Nawet na boisku są korzyści z dłuższych nart - te 176 cm mają też dłuższy promień prawie 18 m co przy tej szerokości jest chyba lepsze. Ja bym wybrał (dla siebie - mam 172 cm, 67 kg) 176 cm. Ale ta krótsza też może być. pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conda Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Ja bym brał te dłuższe, ale to pewnie dlatego, że nie lubię krótkich nart... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Ja bym brał te dłuższe, ale to pewnie dlatego, że nie lubię krótkich nart... Ja bym brał krótkie bo nie lubię długich nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 (edytowane) jak chcesz pojeździć na krechę to weź dłuższe, jak chcesz poskręcać to bierz te 43 lata, na nartach od 7 roku życia o ile pamiętam 2 sezony bez jazdy, 182 cm, 80 kg najpierw drewniane smyki później plastiki, metalki, a później Fischery Salomony i obecnie Fischery 170 cm lubię kręcić krótkim i długim skętem i jest OK Edytowane 2 Listopad 2013 przez jata_70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 jak chcesz pojeździć na krechę to weź dłuższe, jak chcesz poskręcać to bierz te yyyyyy.... to znaczy że co?.... że na tych 176 nie będzie się dało skręcać?: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 yyyyyy.... to znaczy że co?.... że na tych 176 nie będzie się dało skręcać?: pewnie że da radę ale średniozaawansowanemu przy jego wzroście łatwiej będzie na nieco krótszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czaroooo Napisano 2 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Jeżeli chodzi o przeznaczenie to snowparki i trasy zwykłe kolejno 65% , 35%, więc chyba krótsz lepiej się sprawdzą :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 yyyyyy.... to znaczy że co?.... że na tych 176 nie będzie się dało skręcać?: Oczywiście. Nie wiesz, że póki były ołówki to ludzie jedynie na krechę śmigali? jedyną konkurencją sportową był bieg zjazdowy. Iże dzięki nartom taliowanym powstał GS i SL. I tego, że narty skręcają same. Pozdro Wioesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi