Szymon4 Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 Witam. Mam zamiar zakupić wymieniony model nart z kolekcji 2012/2013 (http://www.skionline.pl/sprzet/narty,12-13,head,i-supershape-magnum-sw-sfp13,5732.html) Jeździłem już na nich, ponieważ pożyczyłem je sobie w wypożyczalni w celu przetestowania ich i siebie tzn. jak sobie na nich będę radził (a one ze mną ). Po dość intensywnym dniu jazdy stwierdziłem, że ten model mi odpowiada, dobrze trzymają na lodzie, są szybkie (wg.mnie) i łatwe w prowadzeniu. Po oddaniu nart do wypożyczalni postanowiłem ,,Kupuję", jednak tego samego dnia znajomy powiedział mi, że Heady lubią się rozwarstwiać i polecił abym pomyślał o innych nartach. I teraz kieruje 2 pytania do was Czy Heady faktycznie lubią się rozwarstwiać, czy są to raczej odosobnione przypadki i każda narta może się rozwarstwić? Jakie narty zbliżone osiągami i charakterystyką do Magnuma możecie polecić? Testowany model miał 163cm. przy moich 172 i 63kg wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 Nigdy nie słyszałem ani nikt też nie pisał, któregoś roku był problem ale z atomiciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 Sam mam Head Titan (już drugie Heady) i też nic nie słyszałem o takich problemach. Tak jak pisze wojmu, problem był z Atomicami D2 z początku produkcji. Podobno wada kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 Mam dwie pary Headów i jakoś nie chcą się rozwarstwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 27 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Mam jeszcze pytanie odnośnie Magnuma z kolekcji 13/14. Patrząc na parametry tego modelu można zauważyć, że jest to inna i lepsza narta od tej z poprzedniej kolekcji, a nie tak jak z modelami 11/12 i 12/13, które różni szata graficzna. I tu zaczyna się cały problem. Narty chcę kupić końcem lutego, początkiem marca gdy wyprzedaże będą trwały w najlepsze. Zostać przy modelu zeszłorocznym, czy dorzucić kilkaset złotych i kupić narty tegoroczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Czy jest lepsza? Może nieznacznie i to w obie strony. 2014 dodany Rocer i leciutko szerzej pod butem. Jak za nowe 2012/13 zapłacisz mniej jak 1500zł to ja bym kupił starszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Nigdy nie słyszałem ani nikt też nie pisał, któregoś roku był problem ale z atomiciem Też słyszałem tylko o Atomicu. Moje rozwarstwiły się po ponad roku, ale reklamację pięknie zrealizowali. O Headach zawsze słyszałem, że to solidnie wykonane narty. I mają dobrą stal na krawędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Mam jeszcze pytanie odnośnie Magnuma z kolekcji 13/14. Patrząc na parametry tego modelu można zauważyć, że jest to inna i lepsza narta od tej z poprzedniej kolekcji, a nie tak jak z modelami 11/12 i 12/13, które różni szata graficzna. I tu zaczyna się cały problem. Narty chcę kupić końcem lutego, początkiem marca gdy wyprzedaże będą trwały w najlepsze. Zostać przy modelu zeszłorocznym, czy dorzucić kilkaset złotych i kupić narty tegoroczne? Tylko jak będziesz brał te nowe z rockerem to dłuższe niż bez rockera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 28 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Chyba zostanę przy zeszłorocznym modelu. Nie wiem tylko gdzie kupić. Na allegro już są poniżej 1500, ale bez gwarancji. Z kolei w sklepie sportowym nie kupie tych nart nowych za 1500 zł. lub coś koło tego. Pozostaje jeszcze kupić narty po testach jeżdżone raz czy dwa, takie będą kosztowały może nawet ok. 1200. Polecacie jakieś sklepy, w których możliwe jest kupno nart po niewysokiej cenie, czy to raczej nierealne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Chyba zostanę przy zeszłorocznym modelu. Nie wiem tylko gdzie kupić. Na allegro już są poniżej 1500, ale bez gwarancji. Z kolei w sklepie sportowym nie kupie tych nart nowych za 1500 zł. lub coś koło tego. Pozostaje jeszcze kupić narty po testach jeżdżone raz czy dwa, takie będą kosztowały może nawet ok. 1200. Polecacie jakieś sklepy, w których możliwe jest kupno nart po niewysokiej cenie, czy to raczej nierealne? 170 http://www.nartyrowery.pl/zima/narty-head-isupershape-magnum-wiazania-freeflex-pro-11-model-2012-13 163 http://www.zawojski.pl/head-isupershape-magnum-20122013-cat-140-id-2383.aspx ostania szt zadzwoń i negocjuj http://24tanienarty.pl/narty-head-i.supershape-i.magnum-ff-pro-11-170cm-2013 jak poszukasz to znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 28 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Dzięki za pomoc. Widziałem już te aukcje, bo dość dużo szukałem. W sumie do tego sklepu w Częstochowie mogę się przejechać. Nie wiem tylko czy czekać na jeszcze większą obniżkę cen, czy okolice 1500 zł. to już jest minimum za ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Nie wiem tylko czy czekać na jeszcze większą obniżkę cen, czy okolice 1500 zł. to już jest minimum za ten model? Za 1500zł to już dobra cena, może nie rewelacyjna ale dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 (edytowane) Dzięki za pomoc. Widziałem już te aukcje, bo dość dużo szukałem. W sumie do tego sklepu w Częstochowie mogę się przejechać. Nie wiem tylko czy czekać na jeszcze większą obniżkę cen, czy okolice 1500 zł. to już jest minimum za ten model? Piszesz, że potestowe chciałeś kupić po 1200 a tu masz nowe 1500 z gwarancją. Czekać zawsze możesz, ale nie przypuszczam, żeby ceny jakoś znacznie spadły a zawsze ktoś Ci może je podkupić i wtedy du...:sorrow:. Zawsze możesz jeszcze po negocjować, może coś urwiesz albo dadzą jakiegoś gratisa. Sprawdź czy ten sklep nie sprzedaje na alledrogo i wtedy możesz po negocjować - chyba że wolą zapłacić prowizję. PS szybkie lukniecie i temat prowizji z alledrogo możesz pominąć http://allegro.pl/narty-head-i-supershape-magnum-170cm-12-13-cz-wa-i3843407192.html Edytowane 29 Styczeń 2014 przez wojmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 29 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Wojmu, widzę że jesteś z Krakowa. Masz jakieś doświadczenie ze sklepem ze sprzętem narciarskim, który znajduje się za hotelem Forum po tej samej stronie ulicy? Na stronie internetowej mają zamieszczony bardzo duży asortyment używany jak i nowy. Wiesz może, czy można u nich zamówić konkretny model i go sprowadzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Wojmu, widzę że jesteś z Krakowa. Masz jakieś doświadczenie ze sklepem ze sprzętem narciarskim, który znajduje się za hotelem Forum po tej samej stronie ulicy? Na stronie internetowej mają zamieszczony bardzo duży asortyment używany jak i nowy. Wiesz może, czy można u nich zamówić konkretny model i go sprowadzą? Narty używane mają głownie z wypożyczalni z Austrii więc jeżeli chodzi o używaną to raczej nie. Z nowymi to wszystko zależy czy u dystrybutora są. Nowych rzeczy nigdy nie kupowałem, natomiast co roku zamieniam sprzęt dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 31 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2014 znajomy powiedział mi, że Heady lubią się rozwarstwiać i polecił abym pomyślał o innych nartach. I teraz kieruje 2 pytania do was Czy Heady faktycznie lubią się rozwarstwiać, czy są to raczej odosobnione przypadki Testowany model miał 163cm. przy moich 172 i 63kg wagi. znajomy mogl miec troche racji, moje co prawda nie rozwarstwily sie ale po dwoch latach uzytkowania pojawily sie spore szczeliny miedzy krawedziami a slizgiem :eek:. Ale to chyba odosobniony przypadek bo nawet moj serwisant nie mogl sobie przypomniec podobnego przypadku w Head'ach. W kazdym razie kupibym je raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 17 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Witam wszystkich ponownie. Wątek trochę ucichł, bo i ja przestałem myśleć o zakupie Headów 12/13. Temat jednak wraca, ponieważ mam dylemat między wymienionym modelem a tym z kolekcji 13/14. Jak pisałem wyżej testowałem Heady zeszłoroczne 163cm. Wojmu napisał, że gdybym się zdecydował na tegoroczne to abym kupił 170 z racji tego że mają rocker. Nie mam doświadczenia z jazdy z rockerem, więc kieruje do was pytanie, dlaczego nowe Heady z tym wynalazkiem powinienem kupić dłuższe niż zeszłoroczne bez niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 W uproszczeniu; rocker ułatwia skręt, zatem długość dodana poprawi stabilność narty,a pozostanie ta sama skrętność. Z resztą taka jest zasada, że narty z rockerem kupujemy dłuższe niż narty bez. P.S. Natomiast popatrz na nartę z rockerem, ona na śniegu wygląda jakby zawsze była wywinięta do góry. Mi to przeszkadza. Nie wiem jak jest w Headzie (czy to jest widoczne). W nartach z grupy AM bardzo. Uważam, że za kilka lat takie narty nie będą produkowane. To rozwiązanie szybko się zdeaktualizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 BuenosAires, rocker nie ma wyglądać to odpowiedź producentów na obostrzenia FIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 BuenosAires, rocker nie ma wyglądać to odpowiedź producentów na obostrzenia FIS Wiem, ale mi przeszkadza. Dlatego piszę o tym co wiem. Może pomoże ? Zwróć uwagę jak zmienia się technika jazdy na bramkach. Teraz się skacze. To też może nie każdemu odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 18 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Tak też myślałem, że rocker ma za zadanie ułatwiać skręt, tyle też wyczytałem. Więc pozostanę przy zeszłorocznych Headach 163cm, bo trochę komicznie bym wyglądał z nartami 170cm przy moich 172-173 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conda Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Tak też myślałem, że rocker ma za zadanie ułatwiać skręt, tyle też wyczytałem. Więc pozostanę przy zeszłorocznych Headach 163cm, bo trochę komicznie bym wyglądał z nartami 170cm przy moich 172-173 Ja tam nic śmiesznego w tej długości nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 18 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Wiem, że narty powinny mieć długość mieszczącą się między brodą, a czubkiem głowy (czołem) i odnoszę wrażenie, że lepsza jest długość bliżej brody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Tak też myślałem, że rocker ma za zadanie ułatwiać skręt, tyle też wyczytałem. Więc pozostanę przy zeszłorocznych Headach 163cm, bo trochę komicznie bym wyglądał z nartami 170cm przy moich 172-173 A ja cały czas myślałem, że narty służą do jeżdżenia a wychodzi iż należy z nimi się prezentować.:stupid: A tak poważnie to narty chcesz dla siebie czy dla ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 (edytowane) Wiem, że narty powinny mieć długość mieszczącą się między brodą, a czubkiem głowy (czołem) i odnoszę wrażenie, że lepsza jest długość bliżej brody. Możesz sprawdzić sobie długość wg fischera http://www.fischersports.com/pl/Alpine/Produkty/Wyszukiwarka-produkt%C3%B3w i zobaczysz, że każdy model proponują w innej długości. Edytowane 18 Marzec 2014 przez wojmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi