Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Gogle Na Okulary

Dexter2k13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym się zorientować czy można gdzieś dostać gogle na okulary korekcyjne? Ponieważ mam dość słaby wzrok a bardzo lubię sobie pozjeżdżać na stokach, ale brak wystarczającej widoczności trochę to utrudnia. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Dexter2k13

Cześć, każda firma (chyba) ma takie. Ja dla przykładu mam z Carrery jakieś najtańsze i są ok.

Gdybyś wyszukiwał w allegro to szukaj skrótu OTG - On The Glass.

Ja używam soczewek jednodniowych ,jakoś tak bardziej komfortowo niż w okularach,może warto spróbować:happy::stupid:

A brałeś pod uwagę rodzaje wad wzroku? Nie wszyscy mają jedynie krótkowzroczność badż sa dalekowidzami. I to z jednakowa wada na obu oczach. A jak jest astygmatyzm, to co, zamawiamy soczewki jednodniowe na każde oko oddzielnie? Co, cena nie robi różnicy, jak dla kilenteli w specyficznych sklepach na Bahnhof strasse w Zurichu? Że nie wspomnę o uczuleniu i innych przeciwskazaniach do wkładania czegokolwiek do oka.

No i druga sprawa, widziałeś kiedyś okulistę w soczewkach?

Nie wszystkim soczewki pasują,mnie akurat zaskoczyło .Nie widzę nic dziwnego w kupowaniu różnych mocy soczewek. Po prostu chciałem dać koledze Dexterowi jakąś alternatywę

Ależ oczywiście! Można zamówić sobie soczewki o różnej mocy, jak piszesz, no i o różnym kształcie w zależności od indywidualnej deformacji oka. Takie soczewki trochę kosztują, wiadomo, ale można je zamówić. Ciekawe, czy jakbym zamówił je jako jednodniowe, czy by się dziwili, czy przyjęli kasę?

Ciekawe, czy jakbym zamówił je jako jednodniowe, czy by się dziwili, czy przyjęli kasę?

Bumer, nie ma w tym nic dziwnego. Zrobią takie soczewki jednodniowe bez żadnego ale! Wiem bo tak własnie robię. I bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie. W opakowaniu jest 30 sztuk. Dzienny koszt to około 4 PLN. Da się przeżyć! :wink: Oczywiście wszystkie te zastrzeżenia, o których wspomniałeś trzeba wziąć pod uwagę (wada wzroku, alergie, przeciwwskazania) ale nie demonizujmy. Nosisz je tylko przez kilka godzin dziennie i nie codziennie. A wygoda duża. Moim zdaniem godne rozważenia.

• Like 1