Piotr_67 Napisano 10 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2014 Na Stubaiu spadła gondola:eek: :eek: Koledzy na innym zaprzyjaźnionym forum znaleźli coś takiego: http://tirol.orf.at/news/stories/2683332/ A narzekaliście na pękające koła w Szczyrku:rolleyes:::wink: Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2014 Dobrze,że nie jestem strachliwy.:applause: Znam takiego jednego który bywał na tym forum kiedyś i po takiej informacji mógłby nie wsiąść więcej do takiej gondolki.:laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 10 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2014 Wytłumaczcie prostemu człowiekowi bez dobrej znajomości niemieckiego o co poszło: gondolka nie zasprzęgliła się na linie ? Spadła czy tylko zsunęła się po linie ? Chyba przesiądę się na orczyki :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 10 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2014 Wytłumaczcie prostemu człowiekowi bez dobrej znajomości niemieckiego o co poszło: gondolka nie zasprzęgliła się na linie ? Spadła czy tylko zsunęła się po linie ? ..... Z tego co pisali na portalu, to spadła z 5m na skały. Nie chcę podawać linku bo to konkurencja.:wink: Wg info to gondola się źle zasprzęgliła z liną i automat wyłączył kolej. Obsługa zamiast ją ściągnąć na stacje (górną) z powrotem, to wysłała ją w dalszą drogę:smile: Dali ciała po prostu. Dobrze, że to był rozruch bez ludzi. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 10 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2014 Jaka płaca taka praca - myślałem że to tylko u nas aktualne :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2014 Na Tuxsie pracuje mnóstwo rodaków, nie wiem jak na Stubai :biggrin: A tak na poważnie to wtopa na maxdla tego ośrodka.:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2014 Cześć W trakcie rozruchu spadła gondola. Dla mnie po to jest rozruch, że się wszystko sprawdza i jak coś nie zadział to się to wymienia lub wyrzuca. Tu wyrzuciła się sama. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 10 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2014 Tam na Stubaiu, ta po lewej stronie, to jedzie pod samym niebem! Nie dajcie tu na forum takich rzeczy bo do gondoli nie wsiądę! :smile: Wolę pływać po najwiekszym morzu niż fruwać! Kiedyś czytałem o katastrofie kolejki w Tatrach- dawna Czechosłowacja. Wówczas gondolka nie zaczepiła się na linie i zsunęła się na poprzedzającą. Kilku chłopców wtedy zginęło. No ale i łorcyk nie jest bezpieczny. Kilka lat temu w Krynicy opadła lina z zaczepami na narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi