johnny_narciarz Napisano 5 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Dziś czasu bardzo mało,a do tego większość stacji startowała o 10.00,dlatego wybór padł na Cieńków,który działał już od 8.00 rano.Do tego miałem nadzieję na małą frekwencję,bo co za przyjemność stać w kolejkach,czy robić slalom między ludźmi? Mimo planów i wczesnego wstawania,dopiero gdzieś tam po ósmej wyjechałem z domciu.Trasa bez przygód,ruch niewielki,nawet przed samą Wisłą.Czasem denerwują jedynie maruderzy,którzy wstrzymują ruch,jadąc dosłownie 30 - 40 km/h! Mimo wszystko jakoś to poszło i gdzieś tam ok 9.30 melduję się pod Cieńkowem.Ten wita mnie słoneczkiem,choć jeszcze przed wyjazdem na kamerkach wszędzie widziałem mgłę.Na parkingu jest już parę samochodów,ale daleko od przeludnienia.Patrzę też na Klepki,bo tam to już w ogóle pusto,a też działają i chyba dobry warun jest.Ja wybieram Cieńków,tak jak zaplanowałem.Ekspresowo się gramolę i do kasy.Biorę dwie godzinki,bo na więcej nie mogę pozwolić,ze względu na Święta.od razu widzę,że będę się przepychał na stoku... Już z krzesełka było widać,że trasa równiutka,choć sztruks już rozjeżdżony.Nie myliłem się!Stok ładnie utwardzony,do tego spora warstwa naturalnego śniegu,dzięki czemu ani grama lodu.Gdyby nie kilka drobnych przetarć na pierwszej ściance,warunki nazwałbym wyśmienitymi!Denerwował mnie też dość mocny przeciwny wiatr,bo co nabrałem rozpędu na pierwszej ściance,to szybko wytracałem na wypłaszczeniu.Jeździłem wyłącznie na krawędziach,bo przy śmigu traciłbym za dużo prędkości.Ale warunki na stoku wręcz zachęcały do carvingu.Mimo wszystko doszedłem do wniosku,że żeby dobrze "przerżnąć" stok,trzeba by kupić gumę... :eek: Niemal za każdym razem,kiedy staję na szczycie,mam przed sobą pusty stok. Z której strony by nie patrzeć,wszędzie trudno dostrzec jakiś narciarzy Dla tych,dla których pierwsza ścianka jest zbyt ostra,ciągle dostępna jest opcja objazdu,także początkujący nie muszą się obawiać. Aura dopisuję,więc i widoczki całkiem fajne. Dwie godzinki jazdy,na przemian z opalankiem na krzesełku,minęły szybko i niestety trzeba było jechać na obżarstwo.Po ostatnich opadach,chyba wszędzie te warunki są super,bo mi się znów podobało.Myślałem,że będzie nudno,ale nic podobnego! Krótko,ale konkretnie i znów zadowolony.Znów mam dylemat,gdzie jutro? :wink: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 5 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Ja ten dylemat rozstrzygnąłem i jadę z młodzieżą na Skrzyczne (pierwszy raz w tym sezonie). Po kilku zjazdach planujemy przenieść się na Małe Skrzyczne i zjechać do Soliska zamkniętymi już trasami. Potem Golgota i Juliany. Powrót stopem lub busem do auta pod Skrzyczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Ja ten dylemat rozstrzygnąłem i jadę z młodzieżą na Skrzyczne (pierwszy raz w tym sezonie). Po kilku zjazdach planujemy przenieść się na Małe Skrzyczne i zjechać do Soliska zamkniętymi już trasami. Potem Golgota i Juliany. Powrót stopem lub busem do auta pod Skrzyczne. Mówisz Skrzyczne? Pomyślę,choć mnie najbardziej na Stożek ciągnie. Jak coś,dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Ja ten dylemat rozstrzygnąłem i jadę z młodzieżą na Skrzyczne (pierwszy raz w tym sezonie). Po kilku zjazdach planujemy przenieść się na Małe Skrzyczne i zjechać do Soliska zamkniętymi już trasami. Potem Golgota i Juliany. Powrót stopem lub busem do auta pod Skrzyczne. Busów raczej nie ma, a autobus 13.18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Piękną macie tę wiosnę w Beskidach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2015 Piękną macie tę wiosnę w Beskidach O tak,a dziś przyszła kolejna dostawa białego! :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi