JC Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Właśnie odebrałem ciekawe foki firmy Fischer dedykowane do moich nart Fischer Ranger 98. Długo na nie czekałem. Foki są wyjątkowe i bardzo jestem ciekawy jak sprawdzą się w górach. Są mniej elastyczne niż klasyczne foki. Inaczej się je... składa. Nie można ich razem sklejać. Nie chłoną wilgoci. Dają większy poślizg w trakcie marszu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Jestem ciekaw jak będą się spisywały w praktyce. Poruszałem się na nartach z "rybią łuską". Bardzo szybko można się na nich poruszać po płaskim i niezbyt stromych podejściach. Bardzo głośne podczas zjazdów na twardym i kiepskie na stromych podejściach.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 JC , czekam na testy , ciekawe też czy są one dedykowane tylko do nart Fischera , czy też będą dostępne w jakichś uniwersalnych rozmiarach do docinania do innych nart ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Profoil - "plastikowe" foki od Fischera JC , czekam na testy , ciekawe też czy są one dedykowane tylko do nart Fischera , czy też będą dostępne w jakichś uniwersalnych rozmiarach do docinania do innych nart ? Obawiam się, że docinać ich nie można i nie będzie można. Natomiast jestem przekonany, że jeżeli foki Profoil będą odpowiadały geometrii Twoich nart, to można je bez problemu założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 (edytowane) Właśnie odebrałem ciekawe foki firmy Fischer dedykowane do moich nart Fischer Ranger 98. Długo na nie czekałem. Foki są wyjątkowe i bardzo jestem ciekawy jak sprawdzą się w górach. Są mniej elastyczne niż klasyczne foki. Inaczej się je... składa. Nie można ich razem sklejać. Nie chłoną wilgoci. Dają większy poślizg w trakcie marszu. Do jakiego kąta można na tej foce podchodzić? Ile waży komplet? Zaczep tylni - jest? Porównanie do tradycyjnych? I szczególnie ważne - jak to się zachowuje na twardym? Pozdro Wiesiek Edytowane 23 Marzec 2016 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Do jakiego kąta można na tej foce podchodzić? Ile waży komplet? Zaczep tylni - jest? Porównanie do tradycyjnych? I szczególnie ważne - jak to się zachowuje na twardym? Pozdro Wiesiek Lou też już zrobił recenzje, ale mi się nie chciało czytać, można zajrzeć https://www.wildsnow.com/16771/fischer-profoil-climbing-skins-review/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi