Argon Napisano 8 Sierpień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2025 Cześć. Otrzymałem ciekawą ofertę na wyjazd na narty do Bułgarii do Bańsko. Przelot samolotem i transfer do hotelu w cenie. Ośrodek dosyć ciekawy chociaż niezbyt duży. Ciekaw jestem czy ktoś w Was tam był, jeździł i jak wygląda sytuacja ze śniegiem w lutym. Sprawdzałem kanał Jacka na YT, ale niestety nie znalazłem relacji z Bułgarii (Jacku do dzieła)😄Czekam na wasze opinie i niecierpliwością. Pozdrawiam i byle do pierwszego śniegu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 8 Sierpień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2025 https://www.skionline.pl/forum/search/?q=Bańsko&quick=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argon Napisano 10 Sierpień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2025 Dzięki za link. widziałem to, szkoda że najświeższa informacja jest sprzed 4 lat. Zawody PŚ oglądałem w telewizji zdaje się że był tylko slalom, ale to nie to samo co jazda po "normalnych" trasach . Może ktoś się jeszcze odezwie. Bardzo dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Sierpień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2025 6 minut temu, Argon napisał: Dzięki za link. widziałem to, szkoda że najświeższa informacja jest sprzed 4 lat. Zawody PŚ oglądałem w telewizji zdaje się że był tylko slalom, ale to nie to samo co jazda po "normalnych" trasach . Może ktoś się jeszcze odezwie. Bardzo dziękuję, Wiem że w zeszłym sezonie jakoś w lutym były ogromne kolejki do gondoli z miasta, gdzieś widziałem zdjęcia i filmiki to stanie ponad godzinę i przepychanki w kolejce. W innych terminach może już spokojniej. Takie miejsca lubią generować tłok, tak jak przykładowo Chopok na Słowacji, największa stacja w okolicy bez znaczących alternatyw. W Przypadku Banko jeszcze w "okolicy" - około 150km dalej jest Borovets. W przypadku wyjazdu samochodowego z południowej Polski dość daleko około 1300km więc ludzie wolą w Alpy bo większy wybór i pewniejsze warunki. Samolotem może ma to już większy sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Sierpień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2025 9 minut temu, pawelb91 napisał: Wiem że w zeszłym sezonie jakoś w lutym były ogromne kolejki do gondoli z miasta, gdzieś widziałem zdjęcia i filmiki to stanie ponad godzinę i przepychanki w kolejce. W innych terminach może już spokojniej. Takie miejsca lubią generować tłok, tak jak przykładowo Chopok na Słowacji, największa stacja w okolicy bez znaczących alternatyw. W Przypadku Banko jeszcze w "okolicy" - około 150km dalej jest Borovets. W przypadku wyjazdu samochodowego z południowej Polski dość daleko około 1300km więc ludzie wolą w Alpy bo większy wybór i pewniejsze warunki. Samolotem może ma to już większy sens. byli moi znajomi 2 lata temu i faktycznie opowiadali o kolejkach na dolnej stacji, oni mieli szczęście bo mieszkali w hotelu Kempinski a ten ma VIPowskie wejście dla swoich gości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 11 Sierpień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2025 W dniu 8.08.2025 o 11:40, Argon napisał: Cześć. Otrzymałem ciekawą ofertę na wyjazd na narty do Bułgarii do Bańsko. Przelot samolotem i transfer do hotelu w cenie. Ośrodek dosyć ciekawy chociaż niezbyt duży. Ciekaw jestem czy ktoś w Was tam był, jeździł i jak wygląda sytuacja ze śniegiem w lutym. Sprawdzałem kanał Jacka na YT, ale niestety nie znalazłem relacji z Bułgarii (Jacku do dzieła)😄Czekam na wasze opinie i niecierpliwością. Pozdrawiam i byle do pierwszego śniegu! Mnie tez kiedys interesowaly te rozne "egzotyczne" kierunki typu gruzja, turcja, andora, sierra nevada, bulgaria itp. Po blizszym zbadaniu tematu, relacjach ludzi ktorzy byli odpuscilem i pozostalem wierny Wlochom/Austrii/Francji. Powiem tak, jesli zalezy ci na narciarstwie na najwyzszym poziomie i chcesz sie wyjezdzic, to odpusc sobie i pojedz do top osrodkow z krajow typowo alpejskich. A jesli to maja byc wakacje z elementami narciarstwa, bo np masz male dzieci ktore i tak duzo nie pojezdza, a do tego oferta jest z fajnym hotelem np z basenem, dobrym jedzeniem itp, to bierz Bansko. I napisz relacje co by byla swieza na forum jako wskazowka dla reszty 🙂 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 11 Sierpień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2025 Ja też się przymierzę do Banska w tym sezonie,ale w innej formule-lot do Sofii,wypożyczone auto,2-3 dni na prognozę bez rezerwacji wcześniejszej,czyli bardziej eksploracja nowości.Byłem tam z początkiem maja,gdy już zamknęli,nocleg ,jedzenie i baseny bardzo mi pasowały,trasy wyglądały dobrze.Ostatnie 3 lata tak latałem do Gruzji,teraz zmiana... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argon Napisano 12 Sierpień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2025 Bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Godzina stania do gondoli? To raczej przekreśla ten ośrodek, takie kolejki to mamy u siebie w PL. Ale zawsze miło się czegoś dowiedzieć od Narciarskiej Braci. W tym sezonie ferie mamy w lutym ( żona pedagog) więc raczej Alpy, chociaż to niezbyt dobry termin. Mam nadzieję że i u nas spadnie trochę śniegu. Ale jeżeli Jacek będzie miał możliwość to liczę że odwiedzi Bułgarię i pokarze coś na YT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi