stasziek Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 no i pojezdzilem do 13 - bardzo malo ludzi, bez kolejek, stok dobrze przygotowany, tylko na gorze wszystkie armatki uruchomione na srodkowej trasie i koncowy moment jazdy krzeslem bardzo malo przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 bylem tez tam w niedziele.. tlok masakryczny byl.. co do limanowa vs laskowa - moze i w limanowej mniej ludzi i wiekszy parking ale za to stok jest slabszy niz w laskowej, w ktorej notabene stok tez jest malo rewelacyjny - ale jezdzic sie da;) Oj stasziek tobie to nie dogodzi. W Limanowej stromszy stok - slabo. W Laskowej 2km zjazdu, tez slabo bo pewnie plasko. Jak na polskie warunki to jest bardzo dobrze i tu i tu, zwlaszcza w Laskowej - 2km zjazduto jak na polskie gory bardzo duzo. Lubie obie stacje. Posmigalismy dzisiaj ze SKIerem, jego zona i Hucu w Laskowej. Bylo bardzo milo, zarowno na stoku jak i poza nim:D Warunki dobre, a nawet bardzo dobre. Armatki na gorze dawaly troche po oczach ale dalo sie wytrzymac.No i co najwazniejsze bez tloku na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 15 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2009 hotrok - malo rewelacyjny nie jest rownoznaczny ze slabo ;] Laskowa lubie i to bardzo - dlaczego? bo pochodze z tej miejscowosci a do stoku mam 2km (mieszkam w dolnej czesci laskowej).. mozna powiedziec, ze na tym stoku sie uczylem jezdzic.. ponad 10 lat temu:) jednak ostatnio zauwazylem, ze w laskowej na stoku jest wieksza liczba oszolomow jezdzacych na kreske albo robiac 3 skrety na cala dlugosc stoku.. hotrok ja smigalem do 13.. bylo super.. bylem tez przy stacji o 20 u znajomych w wypozyczalni/szkole i przechodzac kolo budynku stacji widac bylo male muldki na tym 'stromym' odcinku po prawej patrzac od dolu.. srodek juz byl chyba dosyc mocno wyslizgany:/ minus wyjazdow wieczornych.. btw w przyszlym tygodniu planujecie wypad do laskowej w tygodniu? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 Na wstępie podziękowania dla Hucu i Hotroka za miłe spotkanie. Co prawda nie dane mi było się wczoraj wyjeździć, bo do Laskowej dojechałem grubo po 18-tej, ale i tak warto było się na chwilke wyrwać i spotkać z forumową gawiedzią ...widac bylo male muldki na tym 'stromym' odcinku po prawej patrzac od dolu.. srodek juz byl chyba dosyc mocno wyslizgany:/ minus wyjazdow wieczornych.. Moim zdaniem, podobnie jak Hotroka, stok przygotowany był całkiem dobrze, miejscami co prawda trochę oblodzone, ale muld to tam nie widziałem :eek: Co do armatek, to chyba bardziej przeszkadzało mi to że siadało się na mokrym krzesełku, niż że sobie tam coś sypią po drodze. btw w przyszlym tygodniu planujecie wypad do laskowej w tygodniu? Nie jestem jeszcze 100% pewien czy do Laskowej, ale wstępnie jesteśmy już z Hotrokiem umówieni na czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 17 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2009 No to sie udało wrócić w jednym kawałku;).Czwartkowe nartowanie z hotrokiem i skierem z ''dostawką'' bardzo fajne.Co prawda ucierpiał troche mój wizerunek męza ,ale to się odbuduje:D. Warunki tak jak pisali chłopaki dobre.Gorzej było wczoraj(padało całą noc i dzień) ale wciąz znośnie.Natomiast dzisiaj ewakuacja po 11-tej.Tłok to mało powiedziane,ale w weekendy tak jest chyba wszędzie. Stabilizator vulkana zdał egzamin,kolano wytrzymało(chociaż nie było jazdy na maksa) i to najwazniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 17 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2009 Tłok to mało powiedziane,ale w weekendy tak jest chyba wszędzie. Nie wszedzie, bylem 10km od Laskowej (w Limanowej) i jazda prawie na okraglo, bez scisku na stoku. Laskowa przezywa co weekend takie oblezenie. Blisko z 'nizin', dosc dluga trasa, nie wiem co jeszcze to powoduje. Stabilizator vulkana zdał egzamin,kolano wytrzymało(chociaż nie było jazdy na maksa) i to najwazniejsze . He he, ja bym niejednemu narciarzowi zyczyl takiej "jazdy nie na maksa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 28 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2009 Pojechalem dzis do Laskowej w ciemno bo sniegu przybywa, mrozik to warunki powinny byc co najmniej dobre. Zajechalem na parking, samochodow malo to i na stoku pusto. Pomyslalem sobie, ze sobie dzisiaj fajnie pojezdze. Jakiez bylo moje zdziwienie jak po przejechaniu ponad polowy stoku nie bylem w stanie wyciac ani jednego czystego skretu na krawedziach. Takiej ilosci muld, kup swiezego sniegu i garbow to jeszcze nie widzialem nawet na jego bardzo plaskiej czesci .:eek: Stok nie nadawal sie do jazdy. Troche sie wkur..... bo na stronie stoi, ze warunki bardzo dobre:mad: a mnie po jednym zjezdzie bolaly nogi, kregoslup i zoladek (bylem po obiedzie). Spakowalem sie i wrocilem do domu. Osoby jezdzace przed poludniem tez narzekaly na zajechany stok. Smiem twierdzic, ze stok nie byl ratrakowany od poprzedniego dnia. To troszke nie fair, bo ludzie z daleka przyjezdzaja oczekujac fajnej jazdy, placa za karnety a tu kuku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 28 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2009 Stok był wczoraj wieczorem normalnie ratrakowany, muldy zapewne musiały być efektem świeżych opadów nocnych i porannych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 28 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2009 To chociaz by komunikat na stronie zmienili:rolleyes: Tak czy inaczej to nie szlo sobie tam dzisiaj pojezdzic:( Szkoda ze bylo dosc pozno bo mialem do Limanowej podskoczyc z ciekawosci, sprawdzic co tam sie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 29 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2009 panowie, a nie orientujecie się może jak dzisiaj w laskowej bo mam plan z pracy się urwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 5 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2010 ktos w czwartek rano bedize? pzodro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteus Napisano 11 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2010 witam wszystkich:) wybiera sie ktos moze w sobote do Laskowej?? jezdziliscie juz w tym roku w weekendy,chodzi mi czy tez tyle ludzi co w zeszlym roku? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteus Napisano 11 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2010 bylem tam w srode od 17 do konca i bylo rewelacyjnie z wyjatkiem oszolomow jezdzacych na kreche:/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 12 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2010 witam wszystkich:) wybiera sie ktos moze w sobote do Laskowej?? jezdziliscie juz w tym roku w weekendy,chodzi mi czy tez tyle ludzi co w zeszlym roku? pzdr Z tego co obserwuję na kamerkach to w soboty bywa gęsto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteus Napisano 12 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2010 to moze mozecie polecic jakis fajny stok gdzie w weekendy nie jest tloczno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 12 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2010 to moze mozecie polecic jakis fajny stok gdzie w weekendy nie jest tloczno:) Znam kilka - tylko w odległości 750km od Krakowa i wiecej; wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteus Napisano 12 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2010 :D:D o tamtych to mozemy pogadac w pozniejszym terminie:) a w Polsce znajdzie sie cos takiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 12 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2010 ja wybieram sie w sobote rano do laskowej - posmigam od 9 do 12 - w sam raz - w tych godzinach powinno (mam nadzieje) byc ok dzisiaj bylem rozruszac sie po pracy w sieprawiu kolo krakowa - sporo ludzi, duzo lodu, gesto na stoku ze wzgledu na trening tamtejszego klubu narciarskiego, ktorzy zajmowali polowe trasy pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteus Napisano 12 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2010 jak sie nic nie zmieni to tez powinienem byc w laskowej w sobote od samego rana:) lepszy od sieprawia jest stok w Podstolicach i zdecydowanie blizej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 to moze mozecie polecic jakis fajny stok gdzie w weekendy nie jest tloczno:) Cześć Marteus, generalnie w soboty to raczej wszędzie jest tłoczno, choć można znaleźć mniej znane ośrodki gdzie jeszcze da się pojeździć w weekend. Wydaje mi się że w tej chwili Mosorny Groń w Zawoi może być w miarę luźny, a to dlatego, że nie wszyscy wiedzą że dalej działa Osobiście kiedyś w soboty jeździłem do Rabki na Polczakówkę, do Szczawy na Polanki, do Spytkowic (tylko teraz zrobili tam krzesło i nie wiem jak z natężeniem ludzi?) Laskowa tylko w tygodniu najczęściej po pracy na wieczorną jazdę, w weekendy to do 10-tej/11-tej da się parę razy zjechać, potem zazwyczaj tłok na maxa... ... lepszy od sieprawia jest stok w Podstolicach i zdecydowanie blizej:) Czy byłeś tam już pośmigać? Możesz coś więcej napisać? Może w tym wątku żeby nie dublować: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9433&highlight=podstolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 SKIer - do tej 11 mozna spokojnie zjechac ponad 10x nawet jezdzac krotkim skretem a nie '3 skrety' na cala dlugosc trasy:) kiedys pamietam, ze nawet ustawialismy sie przez PM na wspolny wyjazd z krakowa do laskowej ale w sumie nie doszlo to do skutku.. moze kiedys.. )) pozdr Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteus Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Witam:) wlasnie gadalem ze znajomym co byl w niedziele w zawoji i mowi ze bylo idealenie:)bez zbednego tlum i dalo sie pojezdzic:) zobacze moze faktycznie tam wyladuje:) mozna sprobowac zorganizowac jakis wyjazd i zobaczymy co wyjdzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteus Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 a co do tych Podstolic.... pracuje z Gosciem ktory tam mieszka i zachwala,stok na rozruch jak najbardziej lepszy od Sieprawia nio i z tego co wiem to na nastepny sezon ma juz byc tam krzeselko:) jak mi sie uda to pojade tam zobaczyc jutro z rana:) plusem tego ze bliziutko od carefura na zakopiance 12 km:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 SKIer - do tej 11 mozna spokojnie zjechac ponad 10x nawet... Przecież napisałem że do 11-tej sobie zjedzie parę razy Ale bardziej chodziło mi o całodniowy wyjazd co by i po 11-tej pośmigać bez długiego stania i wkurzania się w kolejkach do wyciągu. Jak komuś pasują kolejki i tłok to zawsze może odwiedzić Laskową w weekend po godzinie 12-tej lub pojechać do Białki :eek: Ja tam wolę wówczas jakieś odludzie odwiedzić i sobie większość dnia pośmigać a nie przestać w kolejkach. Jak pisałem wcześniej Laskowa bardzo fajna, ale w tygodniu kiedys pamietam, ze nawet ustawialismy sie przez PM na wspolny wyjazd z krakowa do laskowej ale w sumie nie doszlo to do skutku.. moze kiedys... To może się w końcu zmobilizujesz?? Na przyszły tydzień jesteśmy już wstępnie z Ravickiem gdzieś umuwieni... Szczegóły zapewne pojawią się tu: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=10011&page=2 post 31 i 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 zwykle to nie brak mobilizacji tylko poprostu czasu:) marteus.. jak wrocisz z tego stoku to napisz pare zdan na jego temat pozdr Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi