Zośka Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Witam serdecznie !! Wybieram się na narty do Francji na przełomie marca i kwietnia do miejscowości Valmeinier w regionie Savoie. Jakie o tej porze roku są warunki? Nie ukrywam że skusiła mnie cena wyjazdu. Proszę o jakiekolwiek informację na ten temat. Pozdrawiem cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Po pierwsze popraw nazwe miejscowosci, bo potem nikt nie znajdzie w wyszukiwarce Po drugie to powinno pomoc: http://www.valmeinier.com/gb/hiver/index_uk.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Byłem kilka lat temu na poczatku kwietnia dokładnie w Valloire to ten sam teren narciarski i nie byłem zadowolony. Ciepła wiosna i breja (nisko położone tereny), a rano beton, stare wyciągi, wąskie trasy. Na szczęście blisko do Orelle wystarczy zjechać na dół samochodem i można latać po Trzech Dolinach za niewielką dopłatą. Jedyny plus to super apartament typowo nie francuski duży i wygodny. Reasumując: nigdy już tam nie pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Witam serdecznie !! Wybieram się na narty do Francji na przełomie marca i kwietnia do miejscowości Vameinier w regionie Savoie. Jakie o tej porze roku są warunki? Nie ukrywam że skusiła mnie cena wyjazdu. Proszę o jakiekolwiek informację na ten temat. Pozdrawiem cieplutko ta cena to taka niska może być? we Francji? damy a panove tak to je neuveżitelne:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zośka Napisano 20 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Dzięki za pomoc Dopiero zaczynam przygodę z nartami i moje doświadczenie a w zasadzie jego brak powoduje że motam się od Włoch po Francję. Może zaproponujecie mi jakieś miejsce w miarę pewne w tym terminie marzec-kwiecień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Livigno np. Val di Fassa - Pozza, Canazei np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Dzięki za pomoc Dopiero zaczynam przygodę z nartami i moje doświadczenie a w zasadzie jego brak powoduje że motam się od Włoch po Francję. Może zaproponujecie mi jakieś miejsce w miarę pewne w tym terminie marzec-kwiecień? Ja w tym okresie jadę do Tignes 1360 zł - przejazd+spanie+ubezp.+karnet na Tignes(ew+30 oiro do Val d'isere). Jak będziesz chciał to wyślę Ci namiar na biuro. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zośka Napisano 20 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Dzięki Panowie Jeżeli możesz to proszę o ten namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 Wysłałem Ci pryv wiadomość z namiarami na ofertę. A tu pisałem trochę więcej o samej miejscówce: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6645 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit1967 Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 Czy mógłbyś mi też przesłać namiar na to biuro? Pozdro Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 Czy mógłbyś mi też przesłać namiar na to biuro? Pozdro Piotr Wysłane równiez na pryv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hansolo Napisano 23 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2008 Czy ja także mógłbym prosić o namiar na tę ofertę na priva? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 23 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2008 Skąd na tym forum takie zainteresowanie Francją?? Chyba zacznę pobierać prowizję Wysłane na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 23 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2008 Myślisz, że na tym forum ludzie nie wiedzą co dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 I du.... z Tignes brak miejsca w autokarze:eek: . A Wam się udało załapać?? Ja zaklepałem Les Deux Alpes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zośka Napisano 26 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 Ja chyba wybiorę się do Val Thorens ale jeszcze ekipa się montuje. Jak tak dalej pójdzie to nigdzie nie pojadę Tyle że jadę autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm8 Napisano 3 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2008 Ja w tym okresie jadę do Tignes 1360 zł - przejazd+spanie+ubezp.+karnet na Tignes(ew+30 oiro do Val d'isere). Jak będziesz chciał to wyślę Ci namiar na biuro. Pozdro Wróciłem w sobote z Tignes, no raczej srednio, mało sniegu, ciepło i stoki słabo przygotowane( nawet na lodowcu). Więcej tam nie pojade. A drogo jak ch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Czarna trasa ?.?. ile w tym prawdy? "Le Pic Blanc w dolinę, 16-kilometrowa, prawdopodobnie najdłuższa w Europie trasa narciarska (latem otwarty tylko jej górny odcinek). Trasa ma 1 810 m różnicy poziomów i czarne oznakowanie. Łakomy kąsek dla ambitnych i bardzo wprawnych narciarzy. Zjazd zajmuje ok. 90 min." Ile w tym prawdy???:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Nie prawda, że wyłacznie dla ambitnych. Trasa ma oznakowanie czarne ze względu na swoją długość. W zasadzie tylko górny odcinek może stanowić problem, ale każdy kto przynajmniej tydzień stał na nartach poradzi sobie. Co do długości to ma ona ponad 16 km (mierzyli GPS) z tym, że ostatnie 4,5 km to dojazdówka na której jak się nie rozpędzisz to walczysz kijami. Ja w styczniu w drugim tygodniu jazdy robiłem ją na dwa razy, więc zajmowało to ok 20-25 min i jakby nie ta dolna dojazdówka byłoby jeszcze szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Może w tym opisie liczyli czas pod górę? albo jak trasę przygotowywali górale ze Szczyrku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Może w tym opisie liczyli czas pod górę? albo jak trasę przygotowywali górale ze Szczyrku?? Wyjazd kolejkami zajmuje ok 1 godz. Ale nie ulega wątpliwości, że trasa jest bardzo dobra i te widoki...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Dzięki za pomoc Dopiero zaczynam przygodę z nartami i moje doświadczenie a w zasadzie jego brak powoduje że motam się od Włoch po Francję. Może zaproponujecie mi jakieś miejsce w miarę pewne w tym terminie marzec-kwiecień? też fajnie....http://www.valsenales.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Hej, Skoro jedziesz samochodem to dlaczego nie pokombinujesz gdzieś bliżej? Francja ma co prawda duże ośrodki, ale: 1. To naprawde daleko i to z kazdego miejsca w Polsce 2. Może nie każdemu to przeszkadza, ale zwykle mieszkasz w "Szuflandii" (np apt na 6 osob o powierzchni 20m2). 3. Potencjalne oszczedności w zakwaterowaniu France z nawiązką odbierają gdzie się da (nie zapomne jak mnie kiedys skasowali gdzies wysoko nad Val Thorens 100 franiow za 1l Coli). oprocz wspomnianych wyzej włoskich ośrodków w Dolomitach możesz pokombinować wsrod kilku Austriackich ośrodków lodowcowych i nietylko lodowcowych. Te w ktorych nie bedziesz miala problemów ze sniegiem, a ponadto fajne warunki zakwaterowania za rozsadne pieniadze (to juz niski sezon) to: Tux, Stubai, Soelden, Pitztal, Kaunertal, Ischgl, Moelltal, St Anton, Lech (tu akurat pewnie drogo), Kaprun, Obertauern, Gastein. Nie chciałbym tu wystepować w roli ambasadora Austrii, ale z wlasnych doswiaczen wiem, że w kraju gdzie mowi sie po niemiecku nie musza byc od razu brzydka pogoda, niesmaczne jedzenie i niemili ludzie. To jest calkiem rozsadna alternatywa. Do tego zjedzenie obiadu i wypicie piwa w knajpie na stoku nie doprowadzi Cię do ruiny (zwłaszcza jeśli lubisz wursty i inne im podobne:) ) A jeśli juz ma być daleko, a Włochy wchodza w rachubę to może gdzieś w Val d'Aosta. Słyszałem dużo dobrego... Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zośka Napisano 13 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 Hej Dzięki za informacje ale już zaklepałam sobie Francje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 I tez napewno bedzie super! Miłego wyjazdu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi