SB Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Planując wyjazd na narty czym się kierujecie podczas wyboru ośrodka, dlaczego wybieracie ten a nie inny ośrodek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Planując wyjazd na narty czym się kierujecie podczas wyboru ośrodka, dlaczego wybieracie ten a nie inny ośrodek?? Ja wybieram bo chcę tam jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Ja wybieram, bo tam akurat mam niższe ceny I tylko Tux i Tux No i moim znajomym przypadło do gustu i nie chcą gdzie indziej jezdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Staram się choć raz, dwa razy w sezonie tam, gdzie mnie jeszcze nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minus1968 Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Wybrałem w tym roku Bad Hofgastein bo jeszcze tam nie byłem a nie lubię jechać w to samo miejsce dwa razy a w ogóle piszcie gdzie się wybieracie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Planując wyjazd na narty czym się kierujecie podczas wyboru ośrodka, dlaczego wybieracie ten a nie inny ośrodek?? tym ze ktos tam był i poleca ( np SB i jego schladming do ktorego nie omieszkam teraz zawitać )) tym ze jest przystępnie cenowo i i to chyba tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Ja patrzę na ilość tras, wyciągów, nowoczesność infrastruktury, odległość obiektów noclegowych od stoków, przewyższenie, wysokość i ceny. Zachowując taką kolejność jak napisałem. Może ktoś zapytać dlaczego ceny na samym końcu, to nie dlatego jak ktoś napisał, że lubię zaszpanować. Po pierwsze pewne rzeczy są ważniejsze niż oszczędność 30-40 euro na tygodniowym karnecie, czy 2 euro na piwie. A jak się dobrze pokombinuje i poszuka to i w najdroższych ośrodkach można znaleźć coś na swoją kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 No nie wiem, różnie to bywało i różne były motywacje, tak np. Zell am See czyli zawsze jest ten pierwszy raz, Zillertal - z wielu znakomitych powodów, Val di Fieme - bo tanio było i znajomi jechali, Val Gardena - spełnianie marzeń, Kronplatz - bo pensjonat mial dobrą cenę a narty przypinalo sie na progu. A tak na poważnie motywacja sie nieco zmienia wraz z rozwojem sytuacji życiowej. Od dwuch lat jeżdrzę od razu na 2 tygodnie, po tygodniu w dwóch miejscach - ważne - te 2 ośrodki dośc blisko siebie aby ułatwić przegrupowanie w środku wyjazdu, kwatera bardzo blisko trasy (wychodze na nartach z domu mile widziane),najlepiej tam gdzie jeszcze nie byłem, minimum jedna bardzo długa i syta trasa, mogą byc miejsca mniej znane, mniej tras za to luźniej. No i wychodzi mi w tym roku Kronplatz (pierwszy raz się powtarzam) i Plose w Valle Isarco - plus jest taki, że oba mam na jednym karnecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Myślę, że każdy z nas ma swoje preferencje: ilość kilometrów tras w danym ośrodku, odległość na stok z miejsca noclegu, cena itp. Ja staram się co roku pojechać w inne miejsce żeby zobaczyć coś nowego. Na własnej skórze sprawdzić i porównać z relacjami znajomych i tymi z netu. Są miejsca, które podobały mi się szczególnie, gdzie już wróciłem drugi raz: Kronpatz, Val di Fiemme. W tym sezonie powtórka z Valle d'Aosta i Val di Sole (Madonna di Campiglio, Tonale), choć będę mieszkał w Pinzolo, a tam jeszcze nie jeździłem. Wyjdzie więc coś nowego i mała powtórka. Zupełnie nowym miejscem, które chcę odwiedzić jest Sestriere (Vialattea), ponoć dużo fajnych tras i mało ludzi. Sprawdzę sam... Są ośrodki, do których paluję powrót w następnym sezonie np.: Alta Valtellina (Livignio, Bormio S.Caterina, Isolaccia) oraz tam gdzie jeszcze nie byłem - Val Gardena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Ilość tras, rodzaj wyciągów (nie lubie orczyków;)), cena choć tak jak już napisał fanatyk czasami jak jest możliwość to warto dołożyć ze 30-40Euro i na koncu dodatkowe atrakcje np: trasa z pomiarem czasu itp. Już się tak utarło że w grudniu jezdze na free ski do Val di Sole a w ferie zwiedzam inne tereny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 7 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2008 Ja wybieram osrodki z minimum 200km nartostrad najlepiej jak jest kilka polaczonych w miare nowe, powtorzenia tylko w towarzystwie. Ceny sa takie same czy to St. Anton czy Eben place do 20 euro ze sniadaniem od osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość januszb Napisano 7 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2008 Ceny w St. Anton? Ceny sa takie same czy to St. Anton czy Eben place do 20 euro ze sniadaniem od osoby. za 20euro ze śniadaniem w St. Anton??? to chyba gdzieś w stodole się śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 7 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2008 (edytowane) za 20euro ze śniadaniem w St. Anton??? to chyba gdzieś w stodole się śpi "ladniej" bylo by bez tej stodoly Edytowane 7 Październik 2008 przez alfredoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2008 Jak tam bedziesz osobiscie to moze zrozumiesz. Palcem po mapie czy forum to jeszcze za malo. A tak by ładnie było jak byś napisał, że tak można za 20 e w gasthofie takim i takim czy pensjonacie x albo y:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 7 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2008 (edytowane) A tak by ładnie było jak byś napisał, że tak można za 20 e w gasthofie takim i takim czy pensjonacie x albo y:) Nie zapisuje adresow staram sie jezdzic zawsze w inne miejsca Edytowane 7 Październik 2008 przez alfredoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość januszb Napisano 7 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2008 Od czegoś trzeba zacząć, więc palcem po mapie znalazłem Jak tam bedziesz osobiscie to moze zrozumiesz. Palcem po mapie czy forum to jeszcze za malo. 8 Sankt Antonów Sankt Anton Schwalmtal, Viersen, NRW Sankt-Anton, 82467 Garmisch-Partenkirchen, Garmisch-Partenkirchen, BY Sankt Anton Oberegg, Appenzell Innerrhoden, AI, Schweiz Sankt Anton, 77770 Durbach, Ortenaukreis, BW Sankt Anton, 9413 Oberegg, AI, Schweiz Sankt Anton, 39100 Bozen Bozen, Trentino-Südtirol, Italien Sankt Anton, 6580 Sankt Anton am Arlberg, Landeck, Tirol, Österreich Haltestelle Sankt Anton, Schweiz znaczy się jedziesz sobie do St. Anton z nartami, chodzisz od chałupy do chałupy i pytasz: gaździnko a nie ibernachtowalibśta mnie za cwancicich ojro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2008 Nie zapisuje adresow staram sie jezdzic zawsze w inne miejsca A ja to robię tak(ale też od niedawna) że z każdego wyjazdu zakładam sobie folder, a w nim jest kilka floderów z podziałem np: zdjęcia - są w nim zdjęcia ze stoku filmy - krótkie filmy kręcone przy pomocy aparatu foto(kamery nie posiadam) sypialnia - zdjęcia z mieszkania + dane adresowe tego mieszkania i link do www np. Grossarl - zdjęcia konkretnie z tej miejscowości itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 7 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2008 A ja to robię tak(ale też od niedawna) że z każdego wyjazdu zakładam sobie folder, a w nim jest kilka floderów z podziałem np: zdjęcia - są w nim zdjęcia ze stoku filmy - krótkie filmy kręcone przy pomocy aparatu foto(kamery nie posiadam) sypialnia - zdjęcia z mieszkania + dane adresowe tego mieszkania i link do www np. Grossarl - zdjęcia konkretnie z tej miejscowości itd.... to widze ze wsjo skrupulatnie zbierasz. to sie chwali i potem bez klopotu mozesz komus pomoc doradzic a nie krzatac sie po dysku twardym w poszukiwaniu fotki czy linka z danego pensjonatu.SZACUN:) JA TEZ TAK ROBIE-kazde uzycie aparatu powoduje ze tworze odrazu folder-nazwa i data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi