Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rossignol 2009/2010 - narty i buty

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Rossignol chwalił się systemem Dual Camber ale jakoś nie mogę się go doszukać w tej kolekcji:confused: . Jedynie seria Bandit ma w opisie ,że wykorzystuje technologię Single Camber , więc pytanie czy to coś podobnego do "duala" , czy też zupełnie coś innego ? Zastanawiam się też , jakiż to patent ten Shark Nose ???

a poza tym narty pikne ,że hej:)

Nie shark nose, tylko SLANT NOSE. :)

Materialy marketingowe Rossignola mowia takie cos na temat slant nose:

What makes it stand out?

•The tips are asymmetrical.

• The 2 skis together form the shape of a circumflex accent.

•The tips are beveled on the outside.

Why is it so effective?

• Because of its shape, the nose weight and surface area are reduced by 20%

• A deflector is integrated into the tip and this also reduces the weight.

• You get more swing weight on the nose – the ski is more receptive, more tolerant. It lets you take more risks while staying in control.

• The irregular shape of the tips and smaller surface area mean that you can "slide" the ski more easily, it’s not working on a constant turn radius, so it becomes very lively.

... co moze dac obnizenie masy dziobu o 20% czy to sie da poczuc?

i znów to co w poprzednim sezonie:

w katalogu na skionline promień 9S TI OVS podany 12, a na narcie napisane 13

taliowanie na skionline 124-70-112, a na narcie 118-70-112

konia z rzędem kto mi to wytłumaczy :)

Co roku są takie sytuacje u różnych producentów. Ja gwarantuję, że w katalogu Rossignola są podane wymiary takie jak na skionline.pl! A to co jest napisane na narcie ... pewnie grafik przygotowywał szatę narty duuużo wcześniej niż katalog, stronę, nartę ...

Jakby dobrze poszukać to takich rozbieżności jest więcej, nie tylko u Rossignola

Nie shark nose, tylko SLANT NOSE. :)

no to JC musi zdaje się poprawić opisy nowych Bandytów:rolleyes:

a co Bobic z tym Dual/Singel Camberem ???

No to ktoś tu nie zna dokładnie kolekcji ... ale nie musi bo odpowiada za inny brand ;)

W nartach Bandit jest Shark Nose

Podaję za firmą Rossignol:

4bfjdd1j2hfc&mime=image%2Fjpeg&geometry=200x200%3E SHARK NOSE An aluminum insert integrated into the tip of the ski increases torsional rigidity for added control at high speeds. This greater rigidity allows the ski to push through inconsistent snow without losing grip.

Slant Nose jest w salomkach Radical RS World Cup

4erfsunfif5q&mime=image%2Fjpeg&geometry=200x200%3ESLANT NOSE A new slalom ski with innovative tip. What makes it so effective ?

Its design allows for a 20% reduction in its weight and surface. Less swing weight on the nose – make it more responsive, tolerant but quicker edge to edge. Asymmetrical tips : skis can “slide” easily, making it very lively.

Edytowane przez JC

Co roku są takie sytuacje u różnych producentów. Ja gwarantuję, że w katalogu Rossignola są podane wymiary takie jak na skionline.pl! A to co jest napisane na narcie ... pewnie grafik przygotowywał szatę narty duuużo wcześniej niż katalog, stronę, nartę ...

Jakby dobrze poszukać to takich rozbieżności jest więcej, nie tylko u Rossignola

w moim pytaniu nie kryła się chęć wytknięcia niedoróbek skionline.pl, pamiętam że w zeszłorocznym katalogu Rossi były takie same rozbieżności.

z tego co rozumiem to dane katalogowe mają być tymi "prawdziwymi" ?

No to na uspokojenie :) pojawiła się kolekcja butów narciarskich Rossignol http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&sezon=09/10&producent=Rossignol

SKI-maniac - dobrze, że są osoby takiej jak Ty, dociekliwe, bo my nie jesteśmy nieomylni, a producenci też się mylą. :D

A tak cała prawda i tylko prawda jest przedstawiana. ;)

Wydaje mi się,że zapotrzebowanie na twarde buty jest mniejsze niż na narty komórkowe.Ktos kto potrzebuje taki but to i tak go znajdzie.Dużo ludzi owczym pędem ''biegnie'' po narty serwisowe nie zdając sobie sprawy,że twardy bucik będzie równiez potrzebny.A nawet jak o tym usłyszą to i tak wielu powie - eee tam przecież moje są jeszcze dobre,a że maja flex 60 czy 70 to inna sprawa.I w ten naturalny sposób narty się lepiej sprzedają więc automatycznie więcej w katalogach o nartach niż o butach. To oczywiście tylko moja teoria, może ktoś ma jednak inne,sprawdzone informacje dlaczego jest tak jak jest.

^^ poza tym narty można sobie potestować czy to z wypożyczalni, czy na promo testach czy od znajomych. Z butami już takich opcji nie ma. Pewnie wielupotencjalnych kupców serswisowych butów boi się, że buty będą iście hiszpańskie i woli wziąć coś bardziej miękkiego

ja mam serwisowego Rossignola (z przed 2 lat) troche przez przypadek, mam je dopasowane ale z racji wypadku jeszcze nie zdazylem ich przetestowac :D z serwisowym butem jest ten problem ze trzeba go dobrze dopasowac i moze tu jest problem.

Jak sie wejdzie na Rossignola USA to tam sa serwisowe i narty i buty normalnie w katalogu.