Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Narty Atomic kolekcja 09/10

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Powróciłęm do przeglądania po dłuższej przerwie i jużwszystko ok.

Ciekawa narta: Nomad Savage TI.

Chyba pierwsza próba z talią powyżej 90mm i bardzo rozsądnym promieniem.

W długości 159 coś dla mnie.

Poszukam po alpejskich wypożyczalniach :)

Ciekawe jak taki model: Punx zachowuje się na trasie.

W końcu siedzimy dokładnie na środku narty i dokładnie w środku okręgu :)

Próbował ktoś na równie symetrycznej narcie jeździć?

Edytowane przez mysiauek

No no ciekawe..narta jak w mordę strzelił dla mnie, może by zastąpiła starego dobrego bandita w wypadach poza trasę;-) pokuszę sie o przetestowanie jak będzie w jakimś centrum testowym ..

Natomiast zaskakuje postawienie na innowacyjność i olbrzymią ilość dubledecków które moim zdaniem nie są strzałem w 10, nie wiem jak cenowo ale jak porównywalnie z zeszłym rokiem gdzie d2 varioflex stały po 3499zł (przy niskim kursie Euro) to pogratulować pozostaje. designersko - super! Zobaczymy jak pojeździmy. moim zdaniem - o krok do przodu ale za szybko o 2-3 lata.. było zostać przy metronach..

Tak, odejście od Metronow to rzeczywiście... błąd?

Natomiast mnie na D2 jeździło się fajnie :)

Zobaczymy, może w tym roku coś jeszcze w nim zmienili.

Savage ma super powierzchnie italię w stosunku do promienia.

Oby nie był mułowaty.

Gdyby komuś udało się przetestować - proszę o relację.

Edytowane przez mysiauek

Zobaczymy, może w tym roku coś jeszcze w nim zmienili.

Savage ma super powierzchnie italię w stosunku do promienia.

Oby nie był mułowaty.

Gdyby komuś udało się przetestować - proszę o relację.

Wiesz jeżdziło się nieźle.. ale jakbym miał wybierać w nartach idących w stronę allmountain za 3,5tyś + to poszedł bym w stronę volkli... dla mnie przepłacone i tyle hehe w każdym razie nie mam cennika tegorocznego i nie wiem jak w tym roku, będe miał w październiku jak dotrą do sklepu :)

Wiesz jeżdziło się nieźle.. ale jakbym miał wybierać w nartach idących w stronę allmountain za 3,5tyś + to poszedł bym w stronę volkli... dla mnie przepłacone i tyle hehe w każdym razie nie mam cennika tegorocznego i nie wiem jak w tym roku, będe miał w październiku jak dotrą do sklepu :)

Hmmm pewnie, w tej cenie jest mega wybór.

Ja bym kupił coś ręcznie robionego akurat :)

Natomisat sama w sobie narta nie była imho zła.

A dużo dużo dużo gorzej jeździło mi się np na Volkl Grizzly ...

Gdyby ceny D2 były normalne to może i bym sobie je sprawił.

Gdyby nie to, ze kupił Salomony za 600pln :D

• 3 weeks later...

...

A na jakich jeździłeś, bo z tego co się zdążyłem zorientować, to są jak gdyby dwie wersje: Vario Flex i Vario Cut..

Prawdę mówiąc (choć od pewnego czasu omijałem Atomic'a szerokim łukiem ;) ) to obecnie szukam opinii i porady nt. tych nart :)

Czy one czymś się zasadniczo różnią -oprócz delikatnie innego taliowania (no i wyglądu..), czy maja takie samo przeznaczenie czy diametralnie inne? I właściwie jakie konkretnie? Do jakich nart innych firm można przyrównać VC, a do jakich VF?

Ponieważ Atomic bardzo wcześnie wprowadza swoje modele, to już obecnie można kupić narty z kolekcji 09/10 - UŻYWANE :eek:

(ja sam je widziałem w poprzednim sezonie w sklepach w Livigno)

a co za tym idzie, znacznie taniej niż piszecie w tym wątku..

Taka ciekawostka, a przynajmniej mnie to zaciekawiło :)

Sklep SportZakupy.pl oficjalny (chyba oficjalny, bo strona Atomic.pl do niego kieruje..) sklep Atomic'a.

Narty z serii Doubledeck są opisane jako narty z kolekcji 08/09.

Skionline ma je w kolekcji 09/10.

I komu wierzyć..? :confused:

Tak na zdrowy rozum, to właściwie oni mają rację, bo na tych nartach można było jeździć już w poprzednim sezonie.. strasznie ten Atomic miesza ze swoimi kolekcjami, jakiś dziwny pęd ku temu aby jak najszybciej pokazać nową kolekcję.. choć nie tylko on tak działa -bo w marcu tego roku mogłem jeździć także na innych nartach z kolekcji 09/10, np: Elanach (Speedwave), Rossignolach (9S), Ficher'ach(nie pamiętam modelu) - ale on chyba jednak najbardziej się spieszy..

Tak na zdrowy rozum, to właściwie oni mają rację, bo na tych nartach można było jeździć już w poprzednim sezonie.. strasznie ten Atomic miesza ze swoimi kolekcjami, jakiś dziwny pęd ku temu aby jak najszybciej pokazać nową kolekcję.. choć nie tylko on tak działa -bo w marcu tego roku mogłem jeździć także na innych nartach z kolekcji 09/10, np: Elanach (Speedwave), Rossignolach (9S), Ficher'ach(nie pamiętam modelu) - ale on chyba jednak najbardziej się spieszy..

Oj ktoś ci zrobił mętlik w głowie. Jak możesz sprawdzić na skionline.pl narty z technologią Doubledeck były dostępne w ubiegłym sezonie: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=2756&start=45

, ale w seria Race D2 jest dopiero od tego sezonu: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=3217

Teraz może Ci się trochę wszystko poukłada!

Oj ktoś ci zrobił mętlik w głowie. Jak możesz sprawdzić na skionline.pl narty z technologią Doubledeck były dostępne w ubiegłym sezonie: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=2756&start=45

, ale w seria Race D2 jest dopiero od tego sezonu: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=3217

Teraz może Ci się trochę wszystko poukłada!

Drogi Jacku :)

To że rok temu była wiadomość nt nowej technologii Atomica w dziale aktualne wiadomości - to ja tego nie neguję..

Ale pokaż mi proszę w którym miejscu te narty występują w kolekcji Atomic'a na sezon 2008/09? Czy mogę je sobie wybrać w katalogu sprzętu Atomica na tamten sezon, porównać z jakimiś innymi nartami, poczytać ewentualne opinie, itd.. :confused:

Skoro ich tam nie ma, to można było uznać, że np. się wycofali z tego pomysłu - czyli można było zostać wprowadzonym w błąd przez skionline.. ;)

Tak więc, kto tu ma mętlik.. :P

Przeszukałem dokładniej sklep SportZakupy.pl.

Faktycznie mają te narty w sezonie 08/09-jak poprzednio pisałem- ale są i na sezon 09/10 tylko w grupie Drive, a nie Doubledeck.

Ciekawe czy się czymś różnią - modele 08/09 od 09/10?

Ja porównywałem VF 72 Select i wyszło mi, że tegoroczna jest minimalnie węższa w dziobie.

Ale coś przestałem bezkrytycznie wierzyć słowu pisanemu :D

i może one wcale się nie różnią, a to był tylko błąd "w druku"..

Porównywałem też VF72 Select z VF72 Sport - i tu wychodzi, że jedyną różnicą jest kolor..

Ktoś wie jak to jest naprawdę??

I jakie właściwie jest przeznaczenie VF, a jakie VC?

Ja czytając opisy Atomica, dochodzę do wniosku, że cel w obu przypadkach jest taki sam, tylko środki do jego osiągnięcia się różnią; no a skoro tak, to raczej nie ma siły żeby jedna droga nie była lepsza od drugiej.. tylko, z drugiej strony skoro tak by było, to po co kontynuować gorszą wersję..??