karlik Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Witam waszystkich forumowiczów. Chciałbym wam przedstawić pewną górke w pewnej dzielnicy Katowic z mianowice Kostuchnie. Jest to wyciąg o talerzykowy z niskim prowadzeniem liny długośc 175 m Różnica poziomów 17 m Średnie nachylenie trasy 6° Prędkość jazdy 2 m/s Zdolność przewozowa 720 osób/godz Stok jest usytuowany na skraju lasu, zdala od aglomeracji miejskiej, oświetlony, trasa zjazdu ubijana przez miniratrak. CENNIK BILETOWY Rodzaj biletu Cena Bilet 1 wjazdu 2,50 zł Bilet 5 wjazdowy 8,00 zł Bilet 10 wjazdowy 12,00 zł Bilet 15 wjazdowy 16,00 zł Bilet 20 wjazdowy 18,00 zł Bilet 30 wjazdowy 23,00 zł Jest to odpowiedzia górka dla dzieciaków i początkujacych.W weekend jest już paru stałych klientów i zjeżdzają sie nowi.Jest naprawde odpowidni klimat.Ja stawiałem tam pierwsze kroki na nartach-nartkach jeszcze takich malutkich(w innym poście pisałem ze pierwsze kroki były na Andaluzji w Międzybrodzi ale to mały bład-pierwsze były na Sopelku).No i co tu jeszcze dodać hmmm jak macie małe pociech to warto spróbować i sprawdzić ten stok. Istnieje też stonka www.sopelek.pl tam reszta i wszystkie info. Z info na tablicy informacyjnej wynika ze jest dostępny instruktor PZN.W czasie ferii tj o 13-02-2010 wyciąg czynny od 9.Dojazd pod sam stok jest napewno atrakcją. ps.Dla właścicieli:mały punkt gastronomiczny jest jak najbardziej wskazany i opłacalny bo dziciaki teraz to potrafią ciagnąć PLN od rodziców.A i ja pamietam niedawne czasy jak herbatke z rumem na rozgrzanie sie napiłem, Wiec tyle i naprawde górka godna polecenia. Ps.Jakby ktoś chciał aktulane info co i jak to prosze klikac na Pw lub gg mieszkam niedaleko wiec udziele wyczerpujacej info. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 super info dodaj teraz wpis w wątki o "nizinnych stokach" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 dzięki :-) witam uczyłem się tam jeździć :-) lata 1979-83 Prehistoria wtedy podchodziło się jodełką lub bokiem, jak ktoś potrafił jeździć to śmigał z nasypu kolejowego który jest na wprost stoku pozdr.Torres P.S.- fajnie że znowu działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 3 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 (edytowane) Nooooo nasyp kolejowy to już było extrem-hardcore.Ale kto mieszkał za torami to był praktycznie zmuszony jeden zjazd zaliczyć.:eek::eek::eek: Edytowane 3 Luty 2010 przez karlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 3 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 i chyba w opisie nie dodałem ze stok jest oświetlony!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Fajny ten Sopelek ! I widać, że z tradycją - nasyp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 karlik przypomniałeś mi jak tam jeździłem jako małolat autobusem lini 37 z Mikołowa w już ubranych butach narciarskich :eek:, wtedy jakoś nie było mi ciężko a teraz jest to nie do pomyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 (edytowane) Karlik - extrem to był jak się pod nasypem skocznię usypało i jechałeś na reglach z wiązaniami junior 2 :D:D pozdr. Torres P.S.- wojtus81 może zlot na sopelku :-) niekoniecznie musimy jechać autobusem linii 37 :-))) Edytowane 3 Luty 2010 przez Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 3 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Wojtuś81 ale jak wysiadłes z busa to chyba na nartach podjechałeś bo jak inaczej na tych butach to troche daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 karlik nie wiesz co może sprawić młodzieńczy zapał a ze mną jeszcze zazwyczaj jeździł jeden kolega, mina ludzi w autobusie nie do opisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonidius Napisano 3 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2010 Też tam pomykałem na Reglach. Myślałem, że to już zwalcowali, a tu działa dalej. Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szand Napisano 4 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2010 Szymonidius ty pomykales pierwszy a potem zmiana, oddawales narty i buty i moja jazda , takie byly czasy , jedna para butow i nart na nas dwoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 4 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2010 super info dodaj teraz wpis w wątki o "nizinnych stokach" Sopelek do "nizinnego" wątku dodany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2010 Niezłe ceny. Szkoda, że na Kostuchnie na hałdzie koło drogi szybkiego ruchu nikt nie zrobi traski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 6 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2010 Witam.byłem wczoraj na Sopelku i powiem wam ze ja tam nie umiem sobie pojeździć.Powód-za krótko i płasko.chociaż bede kożystał z tej górki ze względu na dzieciaka który stawia pierwsze kroki i pod tym względem ta górka jest najlepsza!!!. ps.Rozmawiałem z instruktorem i jest do waszej dyspozycji po wcześniejszym uzgodnieniu terminu przez tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2010 przypominam o sopelku-dla dzieciaków jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi