hucu Napisano 4 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2010 (edytowane) Time is ticking away.Już zdążyliśmy zapomnieć zmagania w Vancouver a już kolejna wielka impreza stoi za rogiem. Już za kilka futbol zagości w naszych domach-tudzież statkach-na calutki miesiąc.Wszyscy,chciał nie chciał,w pewnym stopniu będą zainfekowani tym wirusem.Ci którzy futbol mają we krwi(następna krwinka po tej narciarskiej) wiedzą o co chodzi, a Ci,którym to zwisa i tak zostaną na pewien czas poddani działaniu tego wirusa.No mercy:p:). No to tak szybko krótka sonda: -oczekiwania -typy -sympatie -faworyci -możliwe inne rozwiązania -Osobiście nie spodziewam się zbyt wiele-ani piłkarsko(całkowity brak atmosfery piłkarskiej(kibicowskiej) na stadionie,ani organizacyjnie( miło tylko,że ktoś będzie gorszy od Nas) Ps.Swoją drogą szkoda,że tak piękny i przyjazny kraj tak skończył( we wczesnych latach 90-ych jako młody student WSM Szczecin chciałem tam zostać(jeszcze wtedy było naprawdę bajecznie dla ludzi z naszym pigmentem)-powstrzymał mnie brak śniegu:) ) -Typuje patriotycznie(unijnie)-HISZPANIA (po za tym zgrywają mi sie barwy) http://www.mks-korona-kielce.pl/image/25577/ -Sympatie jak wyżej + Słowacja,Słowenia,Serbia,Urugwaj -Ci sami co zwykle + (jak zwykle,ale jakoś bardziej niż zwykle mój żółto-czerwony typ) czyli Argentyna i pózniej niestety Niemcy,Brazylia ,Włochy -Holandia,Anglia Edytowane 4 Czerwiec 2010 przez hucu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Oczekiwania? Jakaś niespodzianka,dobry wynik kogoś "spisanego na straty" .Może właśnie Słowacja? Typy? Brazylia,Hiszpania,Niemcy,Włochy,może Argentyna - to tradycyjnie... Poza tym Holandia. Sympatie? Holandia - zawsze grali piękną piłkę,ale też zazwyczaj nie specjalnie im szło.Zawsze z przyjemnością oglądam mecze z ich udziałem. Faworyci? No na pewno Brazylia i Niemcy.Trudno ocenić przygotowanie pozostałych. Możliwe inne rozwiązania? Nawet nie chce myśleć;maczety,karabiny,włócznie... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 6 Czerwiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Czyżby naprawdę nie było piłkarskich tifiosi na tym forum po za mną i johnym? Tych z Sosnowca to rozumiem(brak awansu,może chwilowo zniechęcić do futbolu),ale pozostali.Najwyżej otworze jeszcze ze 4 konta i będzięmy miedzy sobą dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 6 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2010 (edytowane) Czyżby naprawdę nie było piłkarskich tifiosi na tym forum po za mną i johnym? Kiedyś byłem bardzo zagorzałym fanem oglądania ME i MŚ. W czasie trwania mistrzostw w 1990 wypadły imieniny szwagra, który zaprosił na imprezkę. Niestety w przededniu zepsuł mu się tv, no więc do malucha, oprócz rodziny, załadowałem swojego szmaragda (oczywiście trzeba było wyjąć przednie siedzenie). Dzięki temu imieniny były udane. A po imprezie szmaragd z powrotem do malucha i jazda do domu (reszta rodziny upchała się w autku jakoś obok tv ) Ale później trochę mi przeszło, głównie za sprawą naszych orłów, niemiłosiernie brzydko i nudnie grających całymi latami (nawet awanse w 2002, 2006, 2008 nie zdołały mnie nawrócić, och te późniejsze przykre rozczarowania na turniejach. Oby Smuda coś zdziałał). Jeśli chodzi o najbliższy WC, to mając w pamięci piękną grę Hiszpanów na ME (ach jaka radość za pokonanie Niemców, nawet tych "polskich"), właśnie Hiszpanii będę kibicował. Do tego jak zawsze Holandii. Do faworytów jeszcze zaliczyłbym Argentynę - od lat mnóstwo fantastycznych zawodników. Ale osoba ich trenera mnie nie przekonuje, i moja sympatia do Argentyny jest nieco osłabiona przez Maradonę. Hiszpania, Holandia, Argentyna - to moi faworyci, którzy sprawią mi przyjemność, jeśli wygrają Ale pewnie pogodzi ich Brazylia ... oby nikt ze strefy brzydszego footballu np. Włochy, Francja, Niemcy:mad: Mimo, że WC w Afryce, to nie mam jakoś żadnego przekonania do żadnej z drużyn afrykańskich, że zajdzie wysoko ps. po lekturze pierwszych czterech postów wygląda na to, że możemy już powołać fanclub Hiszpanii i może Holandii Edytowane 6 Czerwiec 2010 przez Keszelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 6 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Hucu jeśli chodzi o barwy to moje są następujące RUCH CHORZÓW ( NIEBIESKO-BIAŁE) jeśli chodzi o moją drużynę mistzrostw to od zawsze Włochy faworyta upatruję w Hiszpani lub Holandii grają obecnie najpiękniejszą i przy okazji bardzo skuteczną piłkę od zawsze mam niechęć do niemców a oczekuję od tych mistrzostw, meczów w których będzie wiele dramaturgii i niespodzianek ( meczów które które będzie można oglądac z zaciekawieniem i długo do nich jeszcze wracać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2010 Ja jestem za Francją (zawsze) choć bez formy są. No ale na turniej się zbiorą na pewno. Też Anglia jest mi bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Zabawa w typowanie Rozpoczęcie za 3 dni! Pierwsze mecze: Republika Południowej Afryki kontra Meksyk 11 Cze 16:00 Urugwaj kontra Francja 11 Cze 20:30 Może potypujemy podobnie, jak w zimie PS. Ja stawiam - 1 mecz: 1:1 2 mecz - 1:2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 8 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2010 (edytowane) no to ja stawiam tak: RPA - Mexico 2x1 Urugwaj - Francja 1x3 Argentyna - Nigeria 2x0 Korea Płd - Grecja 1x1 Anglia - USA 3x1 Algieria - Słowenia 0x1 Niemcy - Australia 3x0 Serbia - Ghana 2x1 Edytowane 9 Czerwiec 2010 przez ravick97 uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 8 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2010 Witam. Moje typy na caly weekend: 11/06/10: RPA - Meksyk 2:2 Urugwaj - Francja 1:2 12/06/10: Argentyna - Nigeria 3:1 Korea Płd - Grecja 0:0 Anglia - USA 3:0 13/06/10: Algieria - Słowenia 1:2 Niemcy - Australia 1:0 (bramka w 90 minucie hehe) Serbia - Ghana 0:2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 8 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2010 11.06 RPA - Meksyk 0:1 Urugwaj - Francja 2:2 12,06 Argentyna - Nigeria 2:0 Korea Płd - Grecja 1:0 Anglia - USA 1:1 13.06 Algieria - Słowenia 0:2 Niemcy - Australia 2:0 Serbia - Ghana 0:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 8 Czerwiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2010 A ja to widzę tak: 11.06 RPA - Meksyk 0:1 Urugwaj - Francja 2:1 12,06 Argentyna - Nigeria 2:0 Korea Płd - Grecja 2:2 Anglia - USA 3:1 13.06 Algieria - Słowenia 1:1 Niemcy - Australia 1:1 Serbia - Ghana 2:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 9 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Moimi faworytami są Argentyna i Hiszpania trzymać kciuki będę za Koreą Północną bo...jak przegrają to obóz wychowawczy Jako niespodziankę ,liczę na postawę niedocenianej Szwajcarii mecze 11.06 RPA - Meksyk 1:1 Urugwaj - Francja 1:2 12,06 Argentyna - Nigeria 1:0 Korea Płd - Grecja 2:0 Anglia - USA 3:0 13.06 Algieria - Słowenia 0:0 Niemcy - Australia 2:0 Serbia - Ghana 0:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 9 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Zawsze kibicuję niemieckiej drużynie za porządek dyscyplinę i grę do końca . Niech wszyscy grają pięknie i widowiskowo a wygrają Niemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Sympatie: Argentyna, Holandia - z faworytów Chile, Honduras i Senegal z mniej premiowanych. Ale sympatie zmieniają się wraz z grą, ktoś pokaże piękną piłkę, zapewni dobrą dramaturgię i od razu zaczyna się po cichu mu kibicować. Faworyci ogólnie znani i wymienieni już tu zostali. Chyba łatwiej tu o wykluczenia, nie powalczą wg mnie Niemcy, Francuzi i Włosi - z powodów różnych czyli brak drużyny, wartościowych piłkarzy czy po prostu atmosfery, problem Holendrów to brak zrównoważenia zespołu i chyba słaby duch zespołowości, problemem Argentyny jest trener, najlepiej na dziś wygląda Brazylia, Hiszpania i Angole. Ale trudno prorokować, to długi turniej a takie potrafią stworzyc wielki zespół, sukces buduje - zwłaszcza jak sie nie jest żelaznym faworytem więc np taka Francja może się odrodzić jak feniks z popiołów bo przecież potencjał jest tam na pewno, a taka Portugalia może pokonać każdego również. I to jest urok piłki - mimo wszystko spora nieprzewidywalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 9 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Na marginesie "Faceci, którzy nie interesują się piłką nożną są dla mnie podejrzani". Taka grupa powstała na jednym z serwisów społecznościowych i z poglądem takim identyfikuje się już około 500 osób w tym i ja :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Powiem,tak.Żeniłem się jako narciarz i piłkarz [mimo swojej pracy do 2002 czynnie grałem w piłkę-od 1998 w A-klasie,a w okresie studiów była to piłka nawet w wydaniu ligowym(co prawda tylko 3-cio-przez sezon,potem spadek:D-Hutnik Szczecin)]ale brzmi ładnie.I dzisiaj wszyscy moi są za nartami i za piłka(nawet ręczną).A mam też jedną kobietę w domu:eek:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Ja to kiedyś miałem w temacie piłki nieźle pomieszane, a jak już przychodziło do MŚ to był czas wycięty z życiorysu, oglądanie wszystkich meczy, nawet numery na koszulkach znałem prawie wszystkich zawodników, w tym czasie nic poza piłką nie istniało. Jednak teraz mi jakoś przeszło, nie budzi to już u mnie wielkich emocji, piłka współczesna straciła dla mnie sporo uroku i nie chodzi mi o samą atrakcyjność gry, w dużej mierze idzie o jej potworną komercjalizację i odciecie się od swoich korzeni. Piłka klubowa na poziomie Ligi Mistrzów to już kompletna paranoja, taki Inter Mediolan, klub z kraju mistrza świata i w finale LM na boisku nie ma Włocha. Ja juz nawet nie wspominam o żadnych graczach typu wychowanek, chłopak z Mediolanu czy choćby z szeroko pojętej okolicy. Taki klub dla mnie traci identyfikację, bo komu kibicuje tak naprawdę: barwą kluboiwym, miejscu w którym grają, pieniądzą własiciciela czy szeroko pojętej legendzie i iluzji? Patrze na te mecze i w zasadzie mi obojętne kto wygra a piłka bez emocji i sympati sporo traci. A za rok i tak większość zawodników pobiega w innych koszulkach bo nie o barwy klubowe teraz idzie ale o tabloidowy ruch w interesie i bicie kasy często na poboczach sportu. Trochę mi żal tej dawnej legendy i identyfikacji ale cóż, czasy się zmieniają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 10 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Mihumor - mam takie samo zdanie na temat współczesnego sportu jak ty . Myślę też ,że to wszystko dzieje się ze szkodą dla wielu dyscyplin zespołowych , głównie tych bardziej popularnych . I tak np w naszej polskiej , siermiężnej , piłce nożnej , zarządzanej przez niedołężny PZPN , dużo łatwiej i prościej kupić jakąś miernotę z zagranicy niż inwestować w szkolenie młodych zdolnych ( bo nie ma efektu od zaraz i nigdy nie wiadomo , czy taka inwestycja się zwróci ) . Potem efekt jest taki jak w ostatni wtorek w Hiszpanii:( - z pustego to i Salomon nie naleje:rolleyes: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Można powiedzieć dosadniej: z gówna to i diabeł bata nie ukręci. To chyba bardziej do naszej piłki pasuje. Przyczyn jej upadku jest wiele a w skrócie to: - brak szkolenia (brak obiektów, klubów, trenerów z jakimkolwiek warsztatem,, ciągłości, systemu prowadzenia młodych zawodników i powodowania by nie byli tylko debilami kopiącymi piłkę czyli olewanie cech mentalnych - zresztą tu można mnożyć) - brak masowości - dawno nie widziałem dzieciaków grających na boisku a dawniej w moim mieście żadne boisko nigdy nie stało puste a kolejne ekipy czekały na zwolnienie placu, inna rzecz,ze dawne boiska są zabudowane przez rózne świetne bloki obstawione autami na mikroskopijnych parkingach- gdzie tu coś kopać? J Piłka to przemysł z wielkim zapleczem intelektualnym a my tkwimy gdzieś na poziomie Janka Muzykanta strugającego fujarki co niby piknie chce grać jeno nut czytać nikt nie uczył. Sukces w sporcie buduje sie od podstaw poprzez zorganizowanie szkolenia i masowość. Kto to umiał zrobić jest mocny zawsze, inni opierają się na zdolnych generacjach i szcześciu.Dlatego faworyci od prawie zawsze są tacy sami a przepaśc raczej się poszerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 12 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Grecy wygrają 1:0 z Koreą Płd. Argentyna zremisuje z Nigerią 2:2 Anglia wygra z USA 2:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 12 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Grecy wygrają 1:0 z Koreą Płd. Argentyna zremisuje z Nigerią 2:2 Anglia wygra z USA 2:0 Grecja nie pokazała nic , przegrała z Koreą 2:0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2010 Anglia-USa też remis;):pNajlepiej jak do tej pory;)podobał mi się mecz RPA -Meksyk:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 12 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2010 2 dni -3 wyniki trafione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 15 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2010 Mistrzowie Świata wczoraj słabiutko... Dziś Wybrzeże Kości Słoniowej z Portugalią liczę na dobry mecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2010 Cześć Dlatego - tu wiele poniższych postów z Mihumorowymi na czele - piłką nożna na poziomie klubowym po prostu się nie interesuję. Lubię czsami obejrzec fajny mecz z dobrymi piłakrzami w akcji ale czekam raczej na pojedyncze zagrania, niekonwencjonlane dryblingi czy nowatorskie rozwiązania stałych fragmentów. Pomimo czynnego uprawiania piłki noznej na poziomie reprezentacji szkolnych i uczelnianej łacznie z tytułami MP, poza MŚ czy ME kto gra i po co niewiele mnie obchodzi. Od lat kibicuje Brazylii i juz pewnie tak zostanie. Nawet przy meczach z Polską mam zawsze dylemat komu kibicować. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi