Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

World Cup 2010

hucu

Rekomendowane odpowiedzi

No to i ja również należę do tych "podejrzanych"(czytać normalnych), przy czym ja nigdy się piłką nie interesowałem, mało tego nigdy piłki nie miałem i nigdy nie chciałem mieć:rolleyes:

No u mnie na podwórku też taki jeden był... skakał też trochę z dziewczynami w gumę... teraz chce wyjśc za mąż za swojego chłopaka. Zauważylismy z kumplami także, że bardzo -wręcz wyjątkowo- wyraźnie wymawia literę "O"

:eek: tylko oczu tak nie wybałusza :D

• Like 1

Cześć

Łomot Francuzów był oczywisty.

Dzieje sie to co było oczywiste jeszcze przed Mundialem. Druzyna wypalona bez trenera nie może grać.

Moja radośc jest wielka.

Reszta druzyn gwizdorskich lig tez jest zmeczona sezonem.

Argentyna i Brazylia grają wyjatkowo oszczędnie - czy to plan czy mozliwości nie wiadomo ale jeżeli plan to realizowany idealnie.

Teraz czekam jeszcze na wypadnięcie Anglii, Niemców, Włochów i Hiszpanów (choć im życzę wypadnięcia z honorem) i będzie super.

Pozdrawiam

Cześć

WOW!

Boski Diego wzniesie się niedługo w chmury:D

Fajny wieczór piłkarski. Szkoda mi Nig i Uche szczególnie.

A mnie wogóle choc im kibicowałem - jak ktos daje sobie strzelic taką frajerską bramke i później sam nie umie nawet z 3 metrów to niestety jest sam sobie winien. Oni przegrali wejście na właśne życzenie.

Pozdro

Edytowane przez Mitek

Niestety nie widziałem osobiście wielu meczy,ale wyniki jak na razie mnie satysfakcjonują. Widzę,że w przeciwieństwie do większości nie martwi mnie absolutnie słaba postawa drużyn z Afryki.Szanuję ich,ale nie przepadam za nimi.Po za tym łudzę się,że jak już Afryka pożegna się z turniejem to zrobi się trochę ciszej(mniejsza liczba wuwezeli na stadionach).Cieszy dobra postawa Urugwaju(to nie mój główny faworyt-wciąż wierzę w Hiszpanów),ale razem z drużynami Słowiańskimi my second choice.(quod vide: pierwszy post).

co do Uche to zdania są podzielone, szczególnie tu w Krk, no ale może jeszcze kiedyś wróci, skoro Kasper wrócił :P

No właśnie pamiętam go z tego krakowskiego okresu, kiedy spotykałem go na treningu u Kasperczaka w Krakowie, czy w Zakopanem. Wyróżniał się swoją zawsze uśmiechniętą facjatą, no i grał dobrze.

Cześć

Łomot Francuzów był oczywisty.

Dzieje sie to co było oczywiste jeszcze przed Mundialem. Druzyna wypalona bez trenera nie może grać.

A dla mnie to nieliczna sprawiedliwość dziejowa za bramkę ręka w meczu z Irlandia - eliminacje.

I ten cały popierdzielony system sędziowania.

Anglia-Niemcy ma dodatkowy smaczek w naszych realiach - którakolwiek drużyna odpadnie wzbudzi to radośc znacznej części naszych rodaków:D. Tym razem wyjątkowo trzymam za Niemcami i to z trzech powodów

1. Podolski, Klose, Trochowski i super fajnie grający Ozil

2. Bo na mistrzostwach grali lepsze mecze niż Angole

3. Bo to drużyna wielokulturowa:D:D:D

• Like 2

Fakt w tym roku Niemcy są jacyś mało niemieccy:).Ale w tabelach i statystykach zawsze będą Niemcy.Dlatego w tym przypadku trzymam za Angolami. A powód prosty.Jeżeli Niemcy nie odpadną teraz to pózniej tradycyjnie mogą zakończyć dopiero w ostatnim meczu.Anglikom to raczej nie grozi(chociaż kto wie;))

Ale jeżeli stracę swojego faworyta i sympatie to mistrzem niech zostanie faktycznie najlepsza drużyna(pod warunkiem,że to nie będą Niemcy,Brazylia ani Włochy):D

Kiedyś będąc na zawodach na Słowascji z Ś.P. Janem Bachledą, siedząc wieczorkiem w barze, napatoczył się jakiś Słowak, który czuł do Polaków, delikatnie mówiąc niechęć;) Jano mu powiedział parę słów, bo to narciarz też był. Między przerywnikami;) i to, że kogo wy macie, mieliście w PS? Na co tamten poszedł, jak niepyszny:)

Teraz niestety, to oni będą mogli nam tak wypominać przy piwku, że kogo my tam mamy i w nartach i w piłce...:)

Brawo Słowacja!

Edytowane przez Bończa

Niemców lubię bo mają fajne drogi....Austryjaków bo mają fajne góry....Francuzów nie lubię bo już odpadli:D....a Argentyna będzie Mistrzem Świata bo Diego i jego ekipa ma taki świetny "towar" którego w Europie nie kupisz...... tylko u Pablo Escobara jest dostępny:D:D:D

Po pierwsze nie żyje od lat a po drugie to był Kolumbijczyk :D:D

oczywiście że kolumbijczyk i oczywiście że nie żyje...ale ma synka ponoć bardzo grzecznego:D:D:D.....no ale to co wyczynia na ławce trenerskiej wielki Diego to chyba nie jest poranna coca-cola...tylko raczej coca:D:D:D

oczywiście że kolumbijczyk i oczywiście że nie żyje...ale ma synka ponoć bardzo grzecznego:D:D:D.....no ale to co wyczynia na ławce trenerskiej wielki Diego to chyba nie jest poranna coca-cola...tylko raczej coca:D:D:D

przynajmniej cos sie dzieje , jak nie na boisku to z boku na ławce:)

Włoscy murarze do domu. Ale dziś kiepściutko murowali, co jakiś Słowak kopnął w kierunku bramki to wpadało, bramka nr 3 to już kuriozum było z błędem obrony na poziomie B klasy:D Dziwne też, że Włosi zaczeli dopiero koło 80 minuty grać - trener chyba im nie wytłumaczył, że grać trzeba od początku wtedy więcej jest czasu na wygranie. Bardzo słabą mają drużynę, nie pamiętam tak kiepskiej Italii. Byli jak wino bezalkoholowe:D

A takie zestawienie fajne geograficznie: Urugwaj-Korea, Paragwaj-Japonia:eek:

Włoscy murarze do domu. Ale dziś kiepściutko murowali, co jakiś Słowak kopnął w kierunku bramki to wpadało, bramka nr 3 to już kuriozum było z błędem obrony na poziomie B klasy:D Dziwne też, że Włosi zaczeli dopiero koło 80 minuty grać - trener chyba im nie wytłumaczył, że grać trzeba od początku wtedy więcej jest czasu na wygranie. Bardzo słabą mają drużynę, nie pamiętam tak kiepskiej Italii. Byli jak wino bezalkoholowe:D

A takie zestawienie fajne geograficznie: Urugwaj-Korea, Paragwaj-Japonia:eek:

oj tak,włoscy murarze to już też emeryci piłkarscy....9 zawodników w podstawowym składzie ma po 30-stce....nie powiem bo wtedy zaczyna się prawdziwe życie:)....ale w piłce raczej kończy.....i niestety drużyny starego kontynentu są dość mocno zmanierowane,kupę kasy w lidze i narodowych drużynach nie bardzo chcę się grać....co innego reszta świata,oni często latają dla przyjemności samej gry no i się pokazać przed menago,bo może kupią i bieda się skończy:rolleyes:

P.S bardzo podoba mi się Urugwaj....chyba przypomnieli sobie swoje lata świetności:)

Fajnie, że Niemcy wygrali, że "nasi" postrzelali, no i mecz był super, najlepszy na tej imprezie jak i jedyny, który jak na razie zostanie w pamięci - nie bez winy sędziego. Anglicy od poczatku wyglądali na źle przygotowanych do imprezy, brakowało im szybkości i wytrzymałościowo źle wyglądali, to się w tym meczu potwierdziło mimo,że zagrali najlepsze swoje zawody w turnieju. Bardzo źle też wygladała u nich współpraca między formacjami. Za chwilę drugi HIT.