maju2006 Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Poradźcie proszę gdzie się wybrać na 4-5 dni przy aktualnej mizerii śniegowej w Alpach musi być wysoko no i niezbyt daleko...(start 18.02 Łódź) Myślę o Zillertal Arenie Czy to dobry pomysł? Pozdrowienia:confused: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareklewandowski Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Pomysł bardzo dobry:)ale jeśli to ma być krótki wypad to pomyśl też o Eurosportregion.albo Karynti 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Poradźcie proszę gdzie się wybrać na 4-5 dni przy aktualnej mizerii śniegowej w Alpach musi być wysoko no i niezbyt daleko...(start 18.02 Łódź) Myślę o Zillertal Arenie Czy to dobry pomysł? Pozdrowienia:confused: Według mnie to bardzo zły wybór, z tego co obczaiłem dzisiaj pogodę to w Tyrolu ma być najcieplej:rolleyes:. Szukając wysoko położonego ośrodka nie patrz tylko na wartość górną, ale głównie zwracaj uwagę na wartość dolną, czyli jak nisko schodzą trasy, to jest ważniejsze. Jeśli chodzi o ośrodki na taką wiosenną pogodę to: Obertauern, Katschberg, Turracherhohe, Grossglockner Resort, Schladming, Reiteralm, Haus, Hochwurzen - te cztery nie są co prawda wysoko położone ale panuje tam mikroklimat i zawsze jest coś chłodniej niż gdzie indziej, no i to w zasadzie masz najbliżej z Polski. Są oczywiście jeszcze lodowce, ale ja mym nie dramatyzował do tego stopnia:cool: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maju2006 Posted February 12, 2011 Author Report Share Posted February 12, 2011 Schladming lub Katchberg ? Są w moich narciarskich planach -lubię długi carvingowy skręt Czyli szybko ,długo & szeroko i niezbyt stromo co polecasz? Czy problem nisko zaczynających się tras na Zillertal Arena 3000 ta nazwa trochę mnie zmyliła ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareklewandowski Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Czy problem nisko zaczynających się tras na Zillertal Arena 3000 ta nazwa trochę mnie zmyliła ... O czym Ty piszesz:confused:Sam zobacz http://www.zillertalinfo.eu/pl/zillertal_zima/regiony_narciarskie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Schladming lub Katchberg ? Są w moich narciarskich planach -lubię długi carvingowy skręt Czyli szybko ,długo & szeroko i niezbyt stromo co polecasz? No to jeśli chodzi o te 2 ośrodki to jest pewien "konflikt" bo: W Schladming nasz szeroko długo, ale jednak te trasy są tam mocno ponachylane. Natomiast w Katschbergu tras łagodniejszych jest zdecydowana przewaga, ale nie są to trasy szerokie, nie zrozum mnie źle, są one wystarczająco szerokie, ale nie porażają swą szerokością, są po prostu normalne. Jeśli chodzi o długość to masz do dyspozycji jedną chyba ze słynniejszych tras a Alpach, trasę A1 6 km:). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregre0 Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Jeśli chodzi o długość to masz do dyspozycji jedną chyba ze słynniejszych tras a Alpach, trasę A1 6 km:). Braku szerokości też jej zarzucić nie można. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Braku szerokości też jej zarzucić nie można. Nie powala w tej kwestii:rolleyes:: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WIND Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Polecam SOLDEN. Wysoko, warunki śniegowe b. dobre. Właśnie wróciłem. Ludzi nie ma przesadnie dużo, trasy - każdy coś dla siebie znajdzie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maju2006 Posted February 13, 2011 Author Report Share Posted February 13, 2011 SB -znając moje kryteria to gdzie polecasz się wybrać wiem ,że z racji profesji wiesz o czym piszesz a ja chciałbym by był to super wyjazd na austryjackie carvingowe autobahny chciałbym zdać się na Twoje doświadczenie w tej materii!!! Myślałem o dolinie Zillertall ze względu na 4 ośrodki blisko siebie na 1 karnecie ale faktycznie np Zillertall3000 ma trasy położone do 2500 a na dziś może być to tylko..., Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 (edited) SB -znając moje kryteria to gdzie polecasz się wybrać wiem ,że z racji profesji wiesz o czym piszesz a ja chciałbym by był to super wyjazd na austryjackie carvingowe autobahny chciałbym zdać się na Twoje doświadczenie w tej materii!!! Myślałem o dolinie Zillertall ze względu na 4 ośrodki blisko siebie na 1 karnecie ale faktycznie np Zillertall3000 ma trasy położone do 2500 a na dziś może być to tylko..., Nie no, bez przesady z tą profesją, powiem Ci że jak bym miał jechać dzisiaj to był bym cały głupi gdzie:rolleyes:, co z tego że pojedziesz wysoko, może i tam mrozi i sypnie śniegiem, a nie lunie deszczem, ale znowu tam świata nie widać bo mgła/chmury.... Naprawdę ciężki temat... Kiedy chcesz konkretnie jechać? Edited February 13, 2011 by SB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maju2006 Posted February 13, 2011 Author Report Share Posted February 13, 2011 Miał to być 18 ale zdając się na Wasze doświadczenia mogę to przesunąc na 25.02 i chyba tak zrobię. Jeśli już pogoda nie będzie tak straszyć to gdzie znajdę(ośrodek-Austria) to czego szukam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Miał to być 18 ale zdając się na Wasze doświadczenia mogę to przesunąc na 25.02 i chyba tak zrobię. Jeśli już pogoda nie będzie tak straszyć to gdzie znajdę(ośrodek-Austria) to czego szukam? Wysoko to np. Katschberg, np. Turracherhohe, np. Kreischberg. Jeśli niżej to np. Flachau, Wagrain, w Kleinarl akurat nie byłem ale Figo tam był i mlaskał że fajne trasy z tego co mówił to dokładnie takie jakie szukasz. Szukaj zakwaterowania w Radstat, wówczas będziesz mógł skoczyć oprócz tych wyżej wymienionych jeszcze do Obertauern, przy czym pamiętaj że Obertauern ma odrębny skipass. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareklewandowski Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 do Obertauern, przy czym pamiętaj że Obertauern ma odrębny skipass. Patrząc na warunki śniegowe i ilość otwartych tras,ten teren wydaje się optymalny;)Tylko te ceny:eek: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Patrząc na warunki śniegowe i ilość otwartych tras,ten teren wydaje się optymalny;)Tylko te ceny:eek: Jak zamieszka w Radstat, to za mieszkanie zapłaci normalnie, a w Obertauern karnet tańszy niż w Amade. Tyle że trzeba dziennie te paręnaście km dojechać. A fakt, faktem że mieszkanie w Obertauern jest nie do zapłacenia:eek:. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boogie Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Radstadt 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marboru Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 A może dolina Pitztal? Jest kilka Ośrodków w jej pobliżu - no i w razie czego Lodowiec. Jak poszperasz na forum to znajdziesz kilka relacji. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maju2006 Posted February 13, 2011 Author Report Share Posted February 13, 2011 Polecam SOLDEN. Wysoko, warunki śniegowe b. dobre. Właśnie wróciłem. Ludzi nie ma przesadnie dużo, trasy - każdy coś dla siebie znajdzie. A masz jakiś namiar na noclegi godne polecenia w Solden? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukee Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Jak Radstadt to polecam www.haus-koessler.at . Blisko do gondoli (widać z balkonu), obok billa, stacja BP, knajpka, sklepy, internet za free, 30 E os/tag ze śniadaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Jak Radstadt to polecam www.haus-koessler.at . Blisko do gondoli (widać z balkonu), obok billa, stacja BP, knajpka, sklepy, internet za free, 30 E os/tag ze śniadaniem. Mają I od środy do niedzieli wolną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukee Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Może być...że tak;) zresztą pewnie się zwolni coś w środę...o ile się nie rozmyśle i wyjadę w czwartek...ale to jak wiesz zależy od kaprysów pogody;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boogie Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 ja mam jeszcze blizszy namiar na radstadt tak ze zapinasz narty i podjezdzasz pod sam wyciąg : http://www.nasnergut.at/ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MB Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 i ceny mają nie wysokie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts