Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jeśli miałbym kupić gigantkę...

mysiauek

Rekomendowane odpowiedzi

1. Płeć - M

2. Wiek - 31

3. Waga - 68 (będzie mniej)

4. Wzrost - 171

5. Na nartach jeżdżę od 23 lat, (ostatnio różną ilość dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na 5/6

7. Promień max +/-20m.

Wszystkie propozycje mile widziane. Na pewno nie ma to być komorka, twardziel itp itd

Coś przyjemnego do całodziennego wożenia się z większymi prędkościami po całym stoku. I tylko do tego. Allmountain nie.

Cena nie gra roli - prawdopodbnie wymienię BBRy na to :(

jeśli nie komórka... spróbuj tego: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3550&id_modelu=5191

będzie Pan zadowolony :wink:

dl. 174cm, testowałem 167cm b.dobre wrażenia tylko cena nie za fajna..ale są już przeceny..

pozdr.Torres

P.S-przez ostatnie lata nie byłem fanem Blizzarda ale to mi się spodobało..

Edytowane przez Torres
dopisek

Miałem teraz w Andorze przyjemność jeździć na Blizzardzce R-power jakieś tam 6.8 174 cm długa

Fantastycznie "chodziła" po wszystkim,po twardym i miękkim.

Pogadaj z człowiekiem od tego czyli z

[h=1]wojtus81[/h]

On prawdę :wink: :tongue: ci powie.

Nawet jeśli nie to wypożyczysz od niego tę nartkę i wypróbujesz.

"Na oko" nie dotchnąłbym się tej deski ze względu na szatę graficzną.Ale to rzecz gustu.

Teraz nawet szata graficzna by mi nie przeszkadzała ,bo jeździło mi się świetnie.

A które masz te BBR-y i co z nimi nie teges.

8.9 176cm -> opiszę jesli po dużym serwisie będą nadal tak się zachowywały. Dostaną drugą szansę...

Pogadaj z człowiekiem od tego czyli z

wojtus81

"Na oko" nie dotchnąłbym się tej deski ze względu na szatę graficzną.Ale to rzecz gustu.

Teraz nawet szata graficzna by mi nie przeszkadzała ,bo jeździło mi się świetnie.

Byleby różowe nie były :)

Edytowane przez mysiauek

Wymienione wyżej Blizzardy to naprawdę fajne narty, nie tylko z wyglądu :smile: i mogę je śmiało polecić.

Na Twoim miejscu ja bym się jeszcze tym przyjrzał i przetestował:

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3623&id_modelu=5418 koniecznie model 11/12

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3453&id_modelu=4973

Osobiście poza 6.8 nie jeździłem na pozostałych dechach, ale wrażenia z jazdy osób, którym mogę zaufać w temacie nart pokrywały się z wrażeniami z dostępnych w sieci testów, choćby tych z udziałem Boogiego.

Edytowane przez ravick97

Cześć

Mysle, że troszkę mylimy pojecia Panowie. Nazywanie gigantka narty o promieniu skretu 15 czy nawet 17 metrów jest pomyłką zdecydowaną.

Nie zmienia to faktu, że rozwijający sie ostatnio ten segment nart czyli nart w wydłużonym taliowaniu i spokojniejszej (nie tak twardych jak sportowe) konstrukcji to znakomite narty do jazdy rereacyjnej i spisujące sie nieźle na łatwiejszych i miękkich amatorskich gigantach.

Pozdrawiam serdecznie

Cześć

Mysle, że troszkę mylimy pojecia Panowie. Nazywanie gigantka narty o promieniu skretu 15 czy nawet 17 metrów jest pomyłką zdecydowaną.

Nie zmienia to faktu, że rozwijający sie ostatnio ten segment nart czyli nart w wydłużonym taliowaniu i spokojniejszej (nie tak twardych jak sportowe) konstrukcji to znakomite narty do jazdy rereacyjnej i spisujące sie nieźle na łatwiejszych i miękkich amatorskich gigantach.

Pozdrawiam serdecznie

Dlatego nie napisałem myśkowi,że jeździłem na gigantce

Ale myślę,że jemu chodzi o coś takiego jak narta na której jeździłem.

Cześć

.

Pozdrawiam serdecznie

No i zgoda ... nartą stricte gigantową to ona na pewno nie jest ale do charakteru jazdy pytającego powinna pasować ...

zresztą dł.(oprócz promienia) tej narty wskazują że do tego segmentu się nie zalicza- ale to już szczegół.

ja sobie na niej pojeździłem 2 dni w różnych warunkach i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony chociaż jeździłem na najkrótszej to było fajnie ale lepsza była by 174 cm a myślę że na jakiś amatorski "gigant" taka 181 cm to też by starczyła..

pozdr.Torres

P.S- co do koloru :cool:: wiadomo nie jeździ ...jest trochę "oczoj.bny" ale na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż w podanym linku..

Edytowane przez Torres
P.S

noo..ta druga to nawet już fajna jest ...jak się kolega na takiej z samej góry Pilska rzuci i dojedzie na dół to będą musieli kanapę na nowo ustawiać :biggrin:

ale to i może dobrze - postawią 4 -os podgrzewane siedzenia i szybszą ( bo wolniejszej się nie da..):cool:: może, oby...:tongue:

pozdr.Torres

To jednak BBR-y nie za bardzo siadły? :wink:

W inny wątku pisałeś/sugerowałeś coś,że myślisz o K2. :rolleyes::

Od dawn... tylko te BBRy .. ta ich cena mnie zwiodła. Ale pogadałem z jednym bardzo doświadczonym userem forum i tak jak mówiłem: dostaną drugą szansę. A jeśli nie zatrybię ich to szukam gigantki a freerajdy będę wypożyczał.

Od dawn... tylko te BBRy .. ta ich cena mnie zwiodła. Ale pogadałem z jednym bardzo doświadczonym userem forum i tak jak mówiłem: dostaną drugą szansę. A jeśli nie zatrybię ich to szukam gigantki a freerajdy będę wypożyczał.

Coombacki też wymagały czasu,ale dość szybko je wyczułem.Może jeszcze parę jazd i będzie dobrze. :smile:

Tylko puchu brak...