SB Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Znalazłem że mamy w Polsce 4 ośrodki lodowcowe:eek: Najbliższy to mam 15 km od domu:tongue: na Żarze, nie wiedziałem.... ...no ale też skąd bym miał wiedzieć, jak tam na narty nie jeżdżę: Zobaczcie: http://www.bergfex.pl/polska/gletscher/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Nowa Osada,Żar,Stary Groń - Beskidy to całe zagłębie lodowcowe... :biggrin: :angel: Jak mogłem to przegapić?! :eek: A tak poważnie to Szwagier kiedyś sporo wędrował po Tatrach i jest ponoć miejsce gdzie trzyma się cały rok mała czapka śniegu.Szwagier nazywał go nawet lodowczykiem.Pokazywał mi zdjęcie wykonane w środku lata.Ale na pewno nie nadaje się na narty!No może jeden skręt... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Parę lat temu pod koniec sezonu spotkałem się z właścicielami Bergfexu przy okazji miłej kolacji. Gadu, gadu... wypytywali mnie jak wygląda polski rynek narciarski. W kolejnym sezonie okazało się, że przygotowali polską wersję strony... ... ale nie pamiętam, abym opowiadał im o lodowcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 A co było na kolację ? (może lody). A czym popijaliście tę kolację ? I w jakich ilościach ? :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Parę lat temu pod koniec sezonu spotkałem się z właścicielami Begfexu przy okazji miłej kolacji. Gadu, gadu... wypytywali mnie jak wygląda polski rynek narciarski. W kolejnym sezonie okazało się, że przygotowali polską wersję strony... ... ale nie pamiętam, abym opowiadał im o lodowcach? a wiadomo to co dali Ci do wypicia :wink: "coś tym im tam naopowiadał Wąski"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 A co było na kolację ? (może lody). eeee... lody to po kolacji:wink: A tak poza tym to z tej strony wynika że Polska ośrodkami narciarskimi stoi, jesteśmy potęgą, mamy 181 ośrodków narciarskich, co prawda Austria bije nas na łeb 366 ośrodków, ale np. Włochy już wysiadają 138, Francja 114, ale Niemcy dobrze stoją 250:biggrin:. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Po co ja taki kawał do Austrii i Włoch jeżdżę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 (edytowane) Po co ja taki kawał do Austrii i Włoch jeżdżę.... Nie wyciągnęłaś żadnych wniosków z mojej nauki.:crazy: Przecież kiedyś obwiozłem Cię po kilku ośrodkach/lodowcach w Beskidach. :laughing: W dodatku sama widzisz jaki mamy sprzęt do naśnieżania. No i,... inwestycje,inwestycje,inwestycje. Sczególnie Gletscherbahn in SON-SzCyrk.:applause: Edytowane 16 Wrzesień 2013 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Nie rozumiem, dlaczego milczeniem pominęli istnienie narciarskiego ośrodka na lodowcu w Bałtowie? :crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Nie mowiłeś że to lodowce :biggrin: Jakbyś powiedział to bym zapamiętała...uwierz mi... :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 HURA JEST SUPER-Jadę w sobote na CZARNĄ GÓRE sprawdzić stan pokrywy śnieżnej i lodowej.To my z kotliny KŁODZKIEJ szukamy śniegu na lodowcach w austrii a tu pod nosem mamy LODOWIEC? EPOKA LODOWCOWA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Nie mowiłeś że to lodowce :biggrin: Jakbyś powiedział to bym zapamiętała...uwierz mi... :stupid: Sam wtedy nie wiedziałem,że mamy Gletschery. Ale przecież Ty nie jeździsz na lodowce.:proud: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Nasze polskie lodowce są ładnie położone, bo trasy są w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Qrka... muszę sprawdzić czy aby nie da się pojeździć na lodowcu w Sopocie.. ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 W Austrii tez przybyło lodowców. Teraz jest 11. Nawet Matrei ma teraz lodowiec... nie wiedziałem, że na Grossglocknerze wybudowali wyciągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 W Austrii tez przybyło lodowców. Teraz jest 11. Nawet Matrei ma teraz lodowiec... nie wiedziałem, że na Grossglocknerze wybudowali wyciągi? Też to wczoraj zauważyłem:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi