kmarcin Napisano 16 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2014 A żebyś widział mój jak pomykałem sobie z rana po sztruksie :biggrin: Ale Gosi i Bartkowi baaaardzo się też podobało, a dziś Gosia rano mówi, że... pojeździłaby sobie jeszcze :eek: :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 16 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2014 Jutro relacja z ostatniego dnia na Steinplatte. Miał być Fieberbrunn, ale z kilku względów nie był. A ostatni dzień jazdy był w Lofer, co też opiszę pewnie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 16 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2014 A żebyś widział mój jak pomykałem sobie z rana po sztruksie :biggrin: Ale Gosi i Bartkowi baaaardzo się też podobało, a dziś Gosia rano mówi, że... pojeździłaby sobie jeszcze :eek: :happy: tsza było skoczyć do tumlina :stupid: relacja tu : http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14850-Kielce-i-okolice-stoki-narciarskie :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 16 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2014 Tumlin Tumlinem, ale Na Telegraf mam jeszcze 4 wejścia i patrząc na warunki i pogodę to nie wiem, kiedy je wykorzystam :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 16 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2014 Tumlin Tumlinem, ale Na Telegraf mam jeszcze 4 wejścia i patrząc na warunki i pogodę to nie wiem, kiedy je wykorzystam :angry: ja też :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 17 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 5 dzień W tym dniu miał być wyjazd do oddalonego o 15km Fieberbrunn http://www.bergfex.pl/fieberbrunn/, które obejmuje ten sam karnet Schneewinkel. Rozmawiając na stokach czy w gondoli z napotkanymi Polakami okazało się, że np. niektórzy mieszkają właśnie w Fieberbrunn, Lofer, a przyjeżdżają jeździć do Waidring, bo twierdzą, że tu jest najfajniej, najbardziej różnorodnie i w sumie jest najwięcej tras. Po analizie mapki okazało się, że gdybyśmy pojechali do Fieberbrunn, to żona i synek jeździli by tylko po jednej trasie wzdłuż gondolki, bo reszta w ciekawszych i ładniejszych miejscach, to głównie trasy czerwone. A że ja musiałbym jeździć z nimi, to nie zwiedziłbym pozostałej części ośrodka. Tak że decyzja podjęta, zostajemy w Waidring. A skoro tak, to ja byłem już na górze rano kiedy uruchamiali wyciągi. I powtórka z porannej jazdy poprzedniego dnia. Sztruks, słońce, puste trasy, jest idealnie. Robię mało zdjęć, a praktycznie tylko jeżdżę góra-dół różnymi wariantami czerwonych tras. Przy tym włączone aplikacje iSki tracker oraz OnTheSnow z dokładną personalizacją ośrodka. I tak sobie jeżdżę często prawie na maksa i... jestem zawiedziony... patrzę na aplikacje i iSki pokazało mi maksymalną prędkość 99km/h, a OnTheSnow 96,1 km/h. Nie jeździłem w ogóle dla max. prędkości, a tu było tak blisko, żeby pokonać magiczne 100km/h. Gdybym tak przed jedną ścianką nie zwalniał dla bezpieczeństwa, bo za progiem nie było widać co dzieje się na spadku, albo pojechał później na krechę to spokojnie 100 by strzeliła. Na powtórkę nie było jednak czasu, bo właśnie Gosia z Bartkiem dojechali gondolką i trzeba było przerwać swoją jazdę, a zacząć jeździć z nimi. I ponownie jeżdżenie po wszelkich niebieskich z kolejnym wypadem do niemieckiej części ośrodka. W tym dniu Gosia z Bartkiem zrobili swój rekord 19 km zjazdów. Tak wyglądał poranek w Steinplatte: I widok z samej góry Steinplatte na ośrodek w Lofer http://www.bergfex.pl/lofer/, gdzie będziemy jeździć ostatniego dnia: cdn. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 17 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 ciąg dalszy 5 dnia A poniżej już zdjęcia ze wspólnego jeżdżenia. 4-os. krzesłem Mosern wjazd na górę: Tą dojazdówką przejeżdżamy na stronę niemiecką Winklmoosalm: To co nam się bardzo podobało i jednocześnie zaskoczyło, to wielu narciarzy obu płci, którzy byli dobrze po 70, a niektórzy nawet po 80. Uśmiechnięci, cieszący się życiem, jazdą na nartach i przede wszystkim sprawni. Też chciałbym być takim staruszkiem. A poniżej starszy pan podchodzący pod górę na skiturach: Tędy będziemy wracać na stronę austriacką: I Winklmoosalm w całej okazałości. Długie, płaskie i niesamowicie szerokie. Idealne miejsce do stawiania pierwszych kroków a nartach i dla kogoś kto lubi się wozić na nartach a nie jeździć: Przekraczamy granicę na czerwonej 15 i widok na część austriacką: No i czas coś zjeść i napić się: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 17 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 6 ostatni dzień jeżdżenia - Lofer Od samego początku pobytu w ostatni dzień zaplanowałem, że będziemy jeździć w Lofer http://www.bergfex.pl/lofer/. Ośrodek ten mimo, że oddalony od Waidring o 10km znajduje się już w regionie Salzburg i niestety karnet Schneewinkel nie obejmuje go. To jednak nie było problemem, bo Schneewinkiel mieliśmy na 5 dni. Problemem stało się to, że nagle Bartkowi nie wiadomo czemu odechciało się jeździć. Ale prośby, obietnice jakoś poskutkowały i ruszyliśmy. Po ok. 15 minutach byliśmy na miejscu i nie wiedząc za bardzo gdzie są parkingi udało nam się zaparkować 20 metrów od dolnej stacji gondoli. A w sumie parkingów jest kilka, niektóre powyżej dolnej stacji gondoli, do której zjeżdża się na nartach. A dookoła wiosna, w słońcu 15-20 stopni, w cieniu 8. Dolna stacja gondoli na Loferalm: Wagonik oblegany przez dzieci i wszechobecne krowy, ponieważ teren Loferalm w okresie wiosenno-letnim jest jednym wielkim pastwiskiem: Dojazdówka do dolnej gondoli z parkingów no i z ośrodka, na dole z racji nasłonecznienia i temperatury w nie najlepszym stanie, ale widać, że śniegu jest nasypane i utrzymują ją przy życiu: Czarna 10 Postalm w dolnej części ośrodka nieczynna: Zjazdówka nr 1 czarno-czerwona do dolnej stacji gondoli: No i wjechaliśmy drugą gondolką na górę, zjazd do krzesła i jedziemy 8-os. krzesłem Family Express jeszcze wyżej. Poniżej rozstawione tyczki na czerwonej 4b: Po lewej czerwony wariant 4a, a po prawej niebieski 4: Widok na Waidring-Steinplatte, gdzie dotychczas jeździliśmy: Po lewej niebieska 3, a po prawej górna część niebieskiej 4: I snowpark wzdłuż trasy nr 4: cdn. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Piękne fotki, ciekawe narciarsko miejsca :happy: Dziękuję Marcinie za super relacje. PS. I czekam na więcej...wiem, że miałeś ze sobą kamerkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 17 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 ciąg dalszy 6 dnia górna część 4 i widok na górną stację krzesła na Schonbuhel: I rejon tras Schonbuhel. Główne to szerokie niebieskie 7 i 5, a do tego krótsze fragmenty tras czerwonych 5a, 6, 8, 8a: "Główny deptak" w Lofer, niebieska 4: Dywanowy łącznik pomiędzy dolną stacją krzesła Family Expres a górną stacją gondoli Almbahn II, a jednocześnie wyciąg dla dzieci, przy wydzielonym dla nich terenie: cdn. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 17 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 cd. Lofer Widok na ośrodek z górnej stacji krzesła Schonbuhel: Widok z trasy nr 9: No i nasza ekipa na szczycie Schonbuhel: Freeride jest wszędzie: Widok z 9 na połączenie 9 z 3: Pamiątkowe zdjęcie Bartka z alpejską krową: I część przeznaczona dla najmłodszych: cdn. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 17 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 I krótki spacer, po pięknym i bardzo urokliwym miasteczku Lofer. W centrum nie ma chodników, chodniki są ulicami, a ulice chodnikami, które biegną między nieharmonijnie rozstawionymi budynkami z pięknymi fasadami, malowaniami, wykończeniem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Super miasteczko :happy: Latająca radość Twoja i Bartka :applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 17 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Piękne fotki, ciekawe narciarsko miejsca :happy: Dziękuję Marcinie za super relacje. PS. I czekam na więcej...wiem, że miałeś ze sobą kamerkę. Dzięki Mariusz, filmiki z kamerki będą, tylko muszę montaż ogarnąć i zdjęcia skończyć. A kamerkę też opiszę, jej plusy i minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 (edytowane) Najbardziej zaskoczyłeś mnie z tą alpejską krową, zawsze myślałem, że one są fioletowe :eek: :stupid: Tak na poważnie, to super relacja i super wyjazd :happy: Edytowane 17 Luty 2014 przez wid 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 18 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Te fioletowe to są na czekolady, a te brązowe czy tam czarne to na mięso :stupid: Uzupełniając relację napiszę jeszcze małe posumowanie, ale to wieczorem raczej, albo jutro rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Te fioletowe to są na czekolady, a te brązowe czy tam czarne to na mięso :stupid: Uzupełniając relację napiszę jeszcze małe posumowanie, ale to wieczorem raczej, albo jutro rano. No właśnie brakuje mi opisu ośrodka, jakie trasy ile ludzi itp. Dzięki z góry i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Gdzie mieszkaliście, jakie ceny za nocleg? Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Panowie, na jakie ceny się nastawiać za nocleg? Wybieram się 14 grudnia i nie wiem na co liczyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 20 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Paluk mieszkaliśmy tutaj http://www.millinger.eu/, a apartament zamawiałem przez booking.com i od 08.02. do 15.02. płaciłem (za 2+1) 511 euro. Niby sporo, ale do dolnej stacji mieliśmy 200 metrów z buta, a apartmant duży, wygodny i czysty. Priorytetem tu była żona i młody i ich komfort :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Paluk mieszkaliśmy tutaj http://www.millinger.eu/, a apartament zamawiałem przez booking.com i od 08.02. do 15.02. płaciłem (za 2+1) 511 euro. Niby sporo, ale do dolnej stacji mieliśmy 200 metrów z buta, a apartmant duży, wygodny i czysty. Priorytetem tu była żona i młody i ich komfort :wink: Chcesz powiedzieć, że Ty Marcin, to nie dbasz o wygodę i na wycieraczce możesz spać? :smile: PS. Wyrażna oznaka, że idzie zima. Notujemy wzrost Twojej aktywności na forum! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 20 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Andrzej w porównaniu do naszego lokum na górnym pokładzie w SkiWelt, to tam to 5 gwiazdek było :crazy: A ja to mogę nawet na sianie spać, byle na stok było blisko i do Spara też :biggrin: Zima idzie i w świętokrzyskim musi być dobra, bo w tym sezonie prawdopodobnie będę męczył tylko okoliczne stoki :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 Dzięki serdeczne za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi