johnny_narciarz Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Myślałem,że pracując od 8.00 do 20.00 nie mam szans pojeździć na nartach.Nic bardziej mylnego! Są stacja takie jak Cieńków we Wiśle,gdzie wczoraj można było pojeździć od 21.00 do 24.00 i to za niewielkie pieniądze - 30 zł (ile to tam chciał Czarny Groń za dwie godziny?) ,do tego,jak ktoś lubi,można było się pobawić na "wolnym powietrzu",gdyż imprę napędzał DJ. Po prostu na Cieńkowie wpadli na pomysł,żeby karnawał zorganizować na stoku. Można Sylwestra,to czemu nie karnawałowe zabawy? Tym razem organizacja wyjazdu nieco inna.Rano pakowanko,wszystkie manele do auta i jazda do... roboty.Niestety zapomniałem wyciągnąć buty i rękawice z auta,żeby je dobrze zagrzać,co później mi się zemści.Godzina 20.00,lekko zmęczony,ale pozytywnie nastawiony,do auta,cegła na gaz i do Wisły. Mimo później pory,ruch na drogach spory - piątek.Jednak na miejsce docieram dość szybko. Parking pod Cieńkowem pełny! Już się zastanawiałem,czy to dobry pomysł,ale bez trudu znajduję miejsce.Czas się przebrać. Wyciągam pierwszego buta narciarskiego,który wcześnie specjalnie pospinałem do zdjęć z Alpine Trekkerem,a ten zesztywiniał na kamień! Zakładam zmarznięte skarpetki i próbuję... Udało się,ale jakbym nie swoje buty zakładał! Chwila grzania w aucie nic nie dała,ale jakoś tam się udało. Mam jeszcze trochę czasu,a że jestem od rana o dwóch kanapkach,cisnę do pierwszej lepszej knajpki. Obżarłem się oscypkami i frytkami,oraz,jakby inaczej,kubeczek grzanego winka. Jest jeszcze parę minut,to idę się przyjrzeć jak wygląda stok. Ratrak zapinkala na pełnych obrotach. Gość wyciska z maszyny ile wlezie,aż trudno zdjęcie zrobić! Sztruks już widać. Zaraz po przyjeździe,od razu udałem się do kasy po karnet,bo było pusto.Jak się okazuję,dobrze zrobiłem,bo teraz zamiast jeździć,stałbym w kolejce!Przy okazji widać w tle,że Klepki też działają.W ramach rozgrzewki urządziłem sobie mały bieg narciarski... Zbliża się "godzina zero",czas udać się na wyciąg.Tutaj wita mnie niezła kolejka.Ech,tak późno,a tyle ludzi? Później okaże się,że prawdopodobnie nałożyły się na siebie dwie tury: jazda wieczorna (normalnie do 21.00) i nocna (do 24.00).Ratrakowanie trwało godzinę,od 20.00 do 21.00,stąd chyba taka kumulacja. Po 4 może 5 zjazdach,kolejka znika całkowicie i od tej pory wchodzę na bieżąco. Trasa wyratrakowana i pierwsze zjazdy super,ale sama ilość szusujących szybko przywraca stan stoku do tego sprzed ratrakowania.Generalnie nie narzekam.Jest twardo,lodowo,ale dość równo i szybko.Krawędzie trzymają,bo jeszcze ich nie stępiłem.Minerałów brak! Normalnie w dzień działają już wszystkie trasy.Warunki określiłbym miej więcej tak: pół metra lodu/ubitego śniegu,a na tym ok. 10 cm świeżego,nie związanego opadu.Ogólnie ludzie zadowoleni. Przeszkadzało mi jedno,na co normalnie nie narzekam: mróz! Temperatura niby tylko -7st.,ale odczuwalna to w okolicach -20st.! Może to ja odwykłem,ale dawno mnie tak nie wymroziło.Ale twardo cisnąłem do ostatniego zjazdu.Przy okazji przetestowałem objazd pierwszej ściany,który istniał od dawna,ale nie był oświetlony.Teraz jest.Szkoda tylko,że ratrak nie zdążył wyrównać muldy tuż za objazdem... Mi to rybka,ale słabszym narciarzom to przeszkadzało. Jeszcze gorzej,jak tam jakieś kamikadze się pojawiło... Lubię ten fragment jazdy na krzesełku,bo patrzy się na stok jakby przed siebie,a nie w dół. Z tyłu też fajny widoczek. Trzy godzinki mijają błyskawicznie,a mi wciąż mało,choć zamarzam.Chyba najgorszy był ostatni wyjazd,gdzie tuż przed samą górą zatrzymano wyciąg,a mocny wiatr dał w kość jak nigdy.Byłem na krzesełku z jakimiś dziewczynkami,które niemal nie zaczęły się drzeć. Na szczęście szybko ruszyli,a chwilowa przerwa opróżniła trasę z narciarzy i ostatni zjazd był mega super! Oddałem karnet,zjechałem na nartach niemal pod samo auto - nie wiem czemu inni szli walcząc z lodem - i szybkie przebieranie i grzanie.Nogi odtajały dopiero w okolicach B-B.Warto było,ja się piszę na taki karnawał! PS.A teraz siedzę w robocie i piszę relację... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 PS.A teraz siedzę w robocie i piszę relację... A twój szef czyta.:crazy: I myśli...: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 (edytowane) A twój szef czyta.:crazy: I myśli...: Czasem się nad tym zastanawiam,bo mój Szef nie lubi nart... :sorrow: Baaardzo nie lubi!!! :frustrating: Nawet mam zapowiedziane natychmiastowe zwolnienie,jak znów się wyp... ,choć ostatnia kontuzja nie wpłynęła na pracę.Z opuchnietą nogą zapier... jak zawsze. : Na nartach,choć nie w pełni formy,też zap... jak zawsze. :wink: Edytowane 7 Luty 2015 przez johnny_narciarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Czy inne stacje narciarskie organizują karnawał na stoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Czy inne stacje narciarskie organizują karnawał na stoku? Jak na razie tylko Cienkow na to wpadł.Pierwszy raz był tydzień temu.Skoro powtórzyli, pewnie się opłacało i będzie znowu. Oprócz wspomnianych Siglanow,14 lutego Złoty Groń organizuje walentynki i jazdę do północy - się wybieram z Żonką. :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Coś na zimne buty http://allegro.pl/elektrowarm-suszarka-do-butow-zasilan-12-230-v-i5028524000.html, kupiłem coś takiego dwa sezony temu, wieczorem wkładam grzałki do butów i podłączam 230 V, a rano torbę z butami wkładam do auta i podłączam do 12 V, (a jeżeli, jadę najpierw do pracy, to torbę z butami grzeję w pracy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Jak już wymieniamy miejscówki gdzie 14 coś się dzieję to dorzucam przejazd przez knajpę na Czarnym Groniu. Zapowiada się ciekawie, niestety ja z Żonką nie pojadę gdyż ciąża nie sprzyja jeździe na nartach http://www.mamnewsa.pl/newsy,9873-wadowice--andrychow--kety-przejazd-przez-knajpe-na-czarnym-groniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 ciąża nie sprzyja jeździe na nartach A kto tak twierdzi : :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Jak na razie tylko Cienkow na to wpadł.Pierwszy raz był tydzień temu. Chyba 2 lata temu na stoku w Krajnie zorganizowano pierwszą imprezę gdzie "grał" muzyczny ratrak a jeżdziło się od godz 20 do godz 24. W tym roku taka impreza, znaczy się karnet, kosztuje 20 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 8 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Chyba 2 lata temu na stoku w Krajnie zorganizowano pierwszą imprezę gdzie "grał" muzyczny ratrak a jeżdziło się od godz 20 do godz 24. W tym roku taka impreza, znaczy się karnet, kosztuje 20 zł. Chyba takie imprezy mają szanse zagościć na stałe,bo patrząc na frekwencję na Cienkowie,to zainteresowanie jest! Myślę,że się opłaciło, a z drugiej strony 30 zł, czy jak w Krajnie,20 zł, to atrakcyjna oferta. Ciekaw jestem,czy inne stacje pójdą za ciosem i też spróbują? W końcu śnieg mamy zaledwie 3 - 4 miesięcy w roku,wiec trzeba to wykorzystać na maxa! :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Jutro, to znaczy w sobotę 14.02.2015 Krajno jeżdzi od godz. 20 do 24 za 2 dychy! Czy muzyczny ratrak bedzie grał? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi