marcinn Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Wszyscy gdzieś jeżdżą to i mi nie pozostawiają wyboru :tongue: Furka spakowana,no prawie dziewczyny coś tam jeszcze montują : Kawka i pomału grzejemy w jedynie słusznym :smile: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Na Soszow,rzecz jasna? :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Nie ważne gdzie byle do białego johnny :stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Super! Marcinku - liczymy na fotorelację. Wesołych Świąt! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Wszyscy gdzieś jeżdżą to i mi nie pozostawiają wyboru :tongue: Furka spakowana,no prawie dziewczyny coś tam jeszcze montują : Kawka i pomału grzejemy w jedynie słusznym :smile: Maso:-) Mi się Maso kojarzy z jednym:to koniec świata:-) Jedziesz godzinę przez dolinę, wąską krętą drogą i dojeżdżasz do miejsca gdzie świat się kończy. Dalej nie ma juz nic. Wrażenie robi kolej, która w bardzo krótkim czasie wyciąga na bodajże 3200. Jak będziecie mieli chwilę to idźcie na pizzę w Maso, rewelacyjna. A gdzie śpicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 My za Wiedniem :smile: Suliete Maso Corto to nie koniec świata San Simon w Lombardi to koniec świata :tongue: A miaszkamy w hotelu bliżej Sulden :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2015 Super! Marcinku - liczymy na fotorelację. Wesołych Świąt! Niestety Mariusz mamy problem z internetem Tak więc relacja po powrocie : Wczoraj w Maso była bajka Dziś nartujemy w Sulden :happy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Maso-CortoMaso wita nas mrożno z piękną pogodą :smile:Sama miejscowość jak ktoś szuka atrakcji po nartach to tu za dużo tego nie maJest basenik,mały supermarkecik,dobra pizza,fajna knajpka i to chyba na tyle :Natomiast sam teren narciarski jest warty zdecydowanie odwiedzenia i to nie tylko na jeden dzieńGłówny wagon startuje z ponad 2000 m, co gwarantuje warunki narciarskie bardzo dobre do końca dniaTrasy przygotowane perfekcyjnie,ludzi jak na święta tak sobie,kolejek brak ,no może o 9 rano z 2-3minCeny przyzwoite tak karnetów jak i w knajpkach 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 (edytowane) SuldenSulden ,zaczyna się robić dość znanym ośrodek wśród forumowiczów,niestety :stupid: Ja z racji tego że tu jeszcze wcześniej nie jeżdziłem chciałem go porównać do Maso,które b.lubie :smile:Pewne jest że ośrodki są podobnej wielkości ze zbliżoną infastruktórąNam dane było jeżdzić po całym ośrodku,wszystkie trasy czynneOd tego sezonu ruszyła nowoczesna kolejka gondolowa Rosim Nowy ambitny z pięknymi widokami stok(uczciwa trasa czerwono-czarna) prowadzi ze stacji górskiej kolejki Rosim bezpośrednio do dolnej stacji kolejki linowej :smile:Trasy przygotowane bez zarzutu,choć jedna rzecz jest zdecydowanie do poprawy porównując z Maso Zdecydowanie słabe oznaczenie tras,przy naszej pogodzie można się było nieżle załatwić :Zaplecze gastronomiczne wystarczające w każdym centralnym punkcie fajne klimatyczne knajpkiSama mieścinka bardzo urocza,zdecydowanie większa od Maso które to nie można nazwać chyba nawet wioską :tongue:Bardzo uroczy,kameralny narciarski rejon,na wiosenne narty jest super tym bardziej że wszystko tam hulało nie tylko górna część ośrodkaTylko czy aby lepszy od maso : sam do końca nie wiem,choć to moje subiektywne odczucie Edytowane 8 Kwiecień 2015 przez JC zamiana - kabinowa na gondolow :) 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Szkoda że w Sulden nie trafiłeś z pogodą, miałbyś pewnie inne odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Czekam na relację z St. Moritz :biggrin: Ciekawe jak tam cenowo sobie poużywaliście - albo oni Was poużywali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Czekam na relację z St. Moritz :biggrin: Ciekawe jak tam cenowo sobie poużywaliście - albo oni Was poużywali Zapomnij Kasiu.:angel: marcinn jest gentlemanem. A jak wiadomo dżentelmeni o pieniążkach nie rozmawiają.:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Nie znęcajcie się nad Marcinem.Zobaczył ceny, doznał szoku i... poleciał po chwilowkę... :eek: w dodatku we frankach! :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 marcinn jest gentlemanem. Leserem jest, bo relacji nie pisze obija się:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Leserem jest, bo relacji nie pisze obija się:stupid: Ta nie każdemu samo rośnie :stupid: Niektórzy muszą wyjeździć ,wylatać sporo kilometrów żeby coś zarobić w:tongue: Postaram się dziś uzupełnić ralacjęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Sławkowi i Figo też sama nie rośnie... muszą nawozu lać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 (edytowane) Sławkowi i Figo też sama nie rośnie... muszą nawozu lać :) Dobrze że to nie żywność :stupid: Ps.A tak poza tym Ty adwokat czy co :tongue: i jeszcze jedno proszę mi tu nie marasić :biggrin: Edytowane 9 Kwiecień 2015 przez marcinn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Może to St.Moritz to taka wisienka na torcie? Po trzyma nas w niepewności, a później jak puści relacje,to wszyscy zrobią tak: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: A może tam nie dotarł i wodzi nas za nos... :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 St.Moritz to taka nieciekawa dziura bez klimatu ,niewarta odwiedzenia.:biggrin: Ale niestety stoki mają genialne :applause: Noo,czekamy na opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 ,to wszyscy zrobią tak::eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :tongue:Tak pewnie też wyglądała moja mina po pierwszym lanchu :tongue: Ale szybko uświadomiłem sobie że jestem tu świadomie i więcej nie zawracałem sobie głowy jakimiś rachunkami :biggrin: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Frytki po 9,80 zł ??? Drogo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Frytki po 9,80 zł ??? Drogo :biggrin:Po ostatniej wizycie przywiozłem trochę głupich mapek :cheerful:Nawet fajne : Ale niestety :redface: obiecałem już szwagierce na rozpałkę do kominka :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 St.MoritzDobra spręże się z relacją bo trza stawić się w niedziele na Kasprusiu zobaczyć jak brać forumowa wygląda po dniu nartowania,znaczy apres ski:tongue:Dwa dni to zdecydowanie za mało aby objechać tip-top stacje w St.MoritzTeren narciarski a właściwie tereny podzielone są na 3 ośrodkiDwa duże w których to było nam dane jeżdzić Corviglia(ok 150 km tras) i oddalony o parę kilometrów po drugiej stronie doliny Corvatsch(120km tras)Dzien narciarski zaczyna się tutaj wcześniej,7.45 pierwsza gondolka zaczyna kursować i tak do 17 :smile:My na miejscu jesteśmy tuz po siódmej i nie jesteśmy pierwsi :redface:Jak się póżniej okazuje 70 procent narciaży to makaroniarze paru niemców i 3,tak trzy auta z polski :tongue:Płacimy po 7,50 za parking,tak tak to że karnety ciut droższe :biggrin:( 75 fraków za dzień) niż w topowych stacjach włoskich czy austriackich nic nie znaczy :stupid:Jak dla mnie to trochę pozostawia niesmak :frown::,oczywiście przyjeżdżając do Szwajcari człowiek jest nastawiony na inne ceny,ale ten parking eee.Przygotowanie, różnorodność,infastruktura tras wszystko tip top ale czy aby w Austri czy Włoszech jest gorzej :W ośrodku Corviglia zapomnieli o jednej rzeczy tak oczywistej dla mnie,bezpłatnego stałego łącza w centralnych punktach,dla mnie to ważna sprawa i nie chodzi tylko o rozrywkę. Podobno w następnym sezonie maja to zrobić tak jak to ma miejsce w ośrodku Corvatsch,porzyjemy,zobaczymy Ośrodek Corviglia z racji tego ,ze znajduje się troszkę bliżej a właściwie w centrum St.Moritz oblegany jest przez narciarzy i ludzi którzy tu przyjechali na różnego rodzaju konferencje,to widać na stoku.Nawet rozmawiałem z jednym hindusem w kurtce narciarskiej w spodniach od garnituru :eek:Ogólnie w Corvigli jest większe zagęszczenie wyciągów jak i tras narciarskich.Przeciwieństwem jest Corvatsch gdzie trasy są szersze trochę dłuższe a i ludzi chyba troszkę mniej i ten ośrodek to mój faworyt Co nie zmienia mojej oceny że oba ośrodki są ekstra i mam nadzieje że nie dlatego tak myślę że jest tu drożej :Mają coś w sobie i ja osobiście bardzo bym chciał tu jeszcze zawitać ale nie na dwa dni tylko na cały tydzień :smile:Tym bardziej że dobrą opcją jest wykupienie hotelu z wyżywieniem na tydzień( ok 500f) i kupno karnetów za 25 franków,co w tym rejonie Alp to darmocha :tongue:Mam nadzieje że dałem trochę do myślenia forumowiczom przynajmniej tym z południa Polski,bo odległość to 1000 km 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Dobra spręże się z relacją bo trza stawić się w niedziele na Kasprusiu zobaczyć jak brać forumowa wygląda po dniu nartowania,znaczy apres ski:tongue: Dwa dni to zdecydowanie za mało aby objechać tip-top stacje w St.Moritz... Cieszę się Marcinie, że będziesz na WZFie :applause: Szkoda tylko, że nie będzie Cię z nami w sobotę, na nartowaniu i potem na "kolacji"... żałuj, bo nie poznasz Janusza - on nas opuszcza przed świtem w niedzielę :wink: A Janusz - świetny gość! Dzięki za relację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 No właśnie Mariusz najbardziej boję się Januszka :tongue::stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi