lukas Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Witam, mam 40 lat 186 cm i 100 kg. Przygodę narciarską zacząłem w wieku 5 lat i tak trwa to do dzisiaj, obecnie szlifuje technikę carvingową mniej więcej od 6 sezonów, wcześniej był tylko classic Teraz jeżdżę na Rossignol Experience 83 i jestem zadowolony z tej narty ale tylko jak są dobre warunki, niestety jak już jest bardziej zniszczony stok lub muldziasty narta wpada w dziwne ruchy i przestaje trzymać, tak samo przy stromych stokach narta nie daje komfortu.Szukam więc narty dosyć długiej ale zarazem do krótkich zakrętów żeby dobrze zachowywała się w każdych warunkach.Nartka żeby była w miarę świeża tak max. z przed 3 sezonów tzn.2013/2014.Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Proszę Cię bardzo! Sam jeżdżę więc polecam: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,15-16,head,i-supershape-rally,8007.html Deska ta występowała również w sezonach 13/14 oraz 14/15 także masz trzy progi cenowe. UWAGA - Szata graficzna 14/15 vs 15/16 różni się nieznacznie, także nie daj się naciągnąć gdybyś kupował. Nasze ochy i achy nt. tych desek masz tutaj: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/19259-Head-isupershape-rally/page2?highlight=rally 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Proszę Cię bardzo! Sam jeżdżę więc polecam: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,15-16,head,i-supershape-rally,8007.html Deska ta występowała również w sezonach 13/14 oraz 14/15 także masz trzy progi cenowe. UWAGA - Szata graficzna 14/15 vs 15/16 różni się nieznacznie, także nie daj się naciągnąć gdybyś kupował. Nasze ochy i achy nt. tych desek masz tutaj: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/19259-Head-isupershape-rally/page2?highlight=rally No i najładniejsza jest zeszłoroczna :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Dzięki, jeszcze jakieś propozycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Jeśli bedzie dobra cena to rozważ Head Magnum. Wypożyczalnie zazwyczaj je mają, jest to inna narta niz twoje Rossi ale stawiane wymagania powinny spełniać. Mam podobne 'wymiary" jak Ty ale dużo mniejsze doświadczenie. Krótki i długi skręt pod kontrolą i trzymają dobrze na lodzie. Takie są moje wrażenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Hej, dzięki bardzo wygląda na to że head zrobił kawał dobrej roboty, pojadę teraz do kolegi z wypożyczani, mam nadzieje że będzie miał te nartki żeby potestować , mam tylko nadzieje że coś poprószy bo ten śnieg z armatek to nie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 rozumiem że lepiej dla mnie 177? bo chyba 170 za małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 rozumiem że lepiej dla mnie 177? bo chyba 170 za małe? Przecież to oczywista oczywistość że 177:tongue::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 8 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Jeszcze pytanko odnośnie butów do tych nart, bo ja posiadam dosyć miękkie nawet bardzo miękkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 dosyć miękkie nawet bardzo miękkie Można prosić o więcej szczegółów :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 8 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Rossignol Salto twardość ne pamiętam, ale myślę koło 50 było jak były nowe:) ja mam właśnie problem z bardzo twardymi butami bo mam wystające kostki i nie mogę twardych dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TNT Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 i nie mogę twardych dopasować no to najlepiej wybierz się do Windsportu w Krakowie, Zakopiańska 56A. Dobrali mnie, mojej żonie, a w niedzielę chyba z synem podjadę. Lepszych fachowców trudno znaleźć, jeśli chodzi o buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 11 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 No to mam dwie nartki do wyboru prestige i magnum, dzisiaj pojade potestować, zobaczymy. Jakie macie zdanie na temat prestige? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 No to mam dwie nartki do wyboru prestige i magnum, dzisiaj pojade potestować, zobaczymy. Jakie macie zdanie na temat prestige? A czy Prestige i Magnum to praktycznie nie to samo? Jest jeszcze Limited, może raczej powinienem napisać było jeszcze. Trochę tańsze od Prestige. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 11 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 No to nici z dzisiejszych testów, no leje strasznie u nas, muszę to przełożyć, narty czekają do środy albo czwartku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 No właśnie, ktoś ma porównanie Magnum do Prestige? Widzę że wiecznie "leżą" Prestige na półce, cena wyższa od Pozostałych popularnych Headów ale czy tylko dlatego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Dzięki, jeszcze jakieś propozycję? Może to cię zainteresuje Atomic 3.0 XT. http://www.skionline.pl/sprzet/narty,15-16,atomic,redster-doubledeck-3-0-xt,7927.html Jeździłem na nich prawie dwa dni w listopadzie w Soelden i podobała mi sie! Prawie dwa dni, bo w drugim dniu poszedłem wypożyczyć coś innego, ale to "coś" szybko wymieniłem z powrotem na Atomica. Trzymanie na twardym czy lodzie i trakcja - świetne. Mniej skrętna niż SL, ale za to bardzo stabilna. Ja mam 175 i 86kg, jeździłem na 175cm. Jest też wersja 182 cm i być może dla Ciebie lepsza, ale trzeba by ją dorwać i się przejechać. Nie mam porównania z Head bo nie jeździłem, ale tak tu zachwalacie że koniecznie muszę to nadrobić :redface: Na Nowej Osadzie (Wisła) w wypożyczani zdaje sie jest sporo HEDA, więc tylko niech przestanie padać... :biggrin: Ja chyba bym celował w Magnuma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 11 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Dzisiaj je oglądałem, oprócz szaty graficznej niewiele się różnią, ale...no właśnie... wydaje mi się że mają inne ślizgi, jest to możliwe? W dotyku prestige były jakby z innego materiału ,nie wiem czy to tylko wina serwisu zrobionego na tych nartach?.Na pewno prestige będą gorzej wyglądać po kilku sezonach bo na tej czerni wszystko widać , a że łopata dość spora to będzie się obijać. Co do tego Atomica to do krótkiego raczej się nie nadają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Co do tego Atomica to do krótkiego raczej się nie nadają! A jeździłeś na nich ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 11 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 No z opisu tak wywnioskowałem, no ale możliwe że tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Proszę Cię bardzo! Sam jeżdżę więc polecam: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,15-16,head,i-supershape-rally,8007.html Deska ta występowała również w sezonach 13/14 oraz 14/15 także masz trzy progi cenowe. UWAGA - Szata graficzna 14/15 vs 15/16 różni się nieznacznie, także nie daj się naciągnąć gdybyś kupował. Nasze ochy i achy nt. tych desek masz tutaj: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/19259-Head-isupershape-rally/page2?highlight=rally Czy narty z różnych sezonów, oprócz szaty graficznej różnią się jakoś specjalnie parametrami? Ktoś może porównywał? Testowałem najnowszą 15/16 i była świetna, ale celuję w używki i prawdę mówiąc cenowo brałbym raczej 14/15. Czy jest między nimi jakaś różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi