leitner Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Tak mnie ciągnęło po Waszych relacjach (szczególnie z Chopka), że musiałem w końcu wyskoczyć na jakieś nartowania. Nie mając specjalnego wyboru pojechałem na Górkę Szczęśliwkcką. Na górkę jechałem 45min :angry: Postoje w korkach umilał sztruksik na niebie :biggrin: Kupuję tradycyjnie 2h za 20zł. Na stoku melduję się o 18:05. Jeździ 6 osób, kolejek do talerzyka nie ma No to hop na talerzyk! Pierwszych kilka zjazdów tragicznych. Ledwo co narty jechały. Po ok. 20min narty się "nasmarowały" i zaczęła się jazda :angel: Śmig i krótki skręt. Więcej nie trzeba. W kilku miejscach zalegał jeszcze śnieg - na dole łacha miała ok. 10cm. Jak z tego zielonego wjeżdża się na śnieg, to dostaje się kopa w tył. Jak jedzie się na zielone, to dostaje się kopa w przód : Od 19 jeździłem we dwójkę z jakimś panem, a od 19:25 sam. Pan z obsługi pytał się kiedy kończę. Ja na to, że jeżdżę do końca :applause:: Jazda wieczorem ma swoje plusy - świetne widoki na Warszawę (jak jest ciemno to nie widać syfu) i na Księżyc. A dzisiaj wielkanocna pełnia. A przy okazji pełni zjawisko halo (częściej widoczne na Słońcu). Zdjęcie, mimo obrobki, fatalne. Po niecałych dwóch godzinach i 11km na nartach kończę 26 dzień na nartach. Pozdrawiam Marcin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 (edytowane) I jeszcze filmik. [video=youtube;XnGAjDcN41g] Edytowane 23 Marzec 2016 przez leitner 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Mimo moich ciągot do nart to co widzę nie napawa mnie zbytnim entuzjazmem. A w sumie jakby był śnieg to bym pewnie podjechał pojeździć. Wysłane za pomocą mTalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Cześć Marcin jesteś niesamowitym "wariatem" jednak. Gdybym wiedział, że zamierzasz zrobić taki reportaż to bym na kolanach dotarł! Jak będziesz jechał na siatki to daj sygnał a Kacper powie Ci co zrobić żeby jechało od razu - starował tam nie raz. Wielki szacun za pasje i serdeczne pozdrowienia. Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuptuś Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Cześć Dzisiaj w radiu usłyszałem, że do końca roku będzie można jeździć na likwidowanym wysypisku śmieci Radiowo na Bemowie. Podobno robią tam stok narciarski. Będziemy mieli już 2 narciarskie góry w stolicy :happy: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 (edytowane) Cześ Cześć Dzisiaj w radiu usłyszałem, że do końca roku będzie można jeździć na likwidowanym wysypisku śmieci Radiowo na Bemowie. Podobno robią tam stok narciarski. Będziemy mieli już 2 narciarskie góry w stolicy :happy: A pamiętasz co to za radio było i kto to mówił? Trochę byłem koło tej koncepcji i ekonomicznie wypadało... ale teraz takie czasy, że obiecać można wszystko więc pytam bo może to kaczka? Pozdrowienia Edytowane 23 Marzec 2016 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuptuś Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 O ile się nie mylę to radio kolor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Cześć Marcin jesteś niesamowitym "wariatem" jednak. Gdybym wiedział, że zamierzasz zrobić taki reportaż to bym na kolanach dotarł! Jak będziesz jechał na siatki to daj sygnał a Kacper powie Ci co zrobić żeby jechało od razu - starował tam nie raz. Wielki szacun za pasje i serdeczne pozdrowienia. Mitek Do 23.04 muszę jeszcze raz tam pojechać (raczej przed WZF). Na karnecie zostało mi 5 min - wyciąg zamknęli o 20, a ja miałem do 20:07. Podobno minuty przechodzą na następny raz. Także jeszcze może się zgadamy Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Cześć Dzisiaj w radiu usłyszałem, że do końca roku będzie można jeździć na likwidowanym wysypisku śmieci Radiowo na Bemowie. Podobno robią tam stok narciarski. Będziemy mieli już 2 narciarskie góry w stolicy :happy: Pomysł z przed kilku lat. W 2011r nie wyszedł, bo snieg miał się stopić tak, że woda ze śmieciami miała wsnąćiąk w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 a teraz tam się śnieg nie topi i nie wsiąka jak nasypie naturalnego? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 a teraz tam się śnieg nie topi i nie wsiąka jak nasypie naturalnego? : Cóż... Ekolodzy twierdzą co innego :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Będziemy mieli już 2 narciarskie góry w stolicy :happy: Hm, kiedys, dawno temu, byla gorka z wyciagiem-wyrwiraczka na Moczydle. A z 10 lat temu (od tamej pory tam nie bylem) odkrylem Gore Meran w Otwocku. Tez z wyrwiraczka, afair. Dosc osobliwy widok - jechalem autobusem i wraz ze zblizaniem sie do rzeczonej gory w autobusie przybywalo osobnikow w pelnych strojach narciarskich, w butach, z nartami zjazdowymi. Sama gora - kilkanascie metrow przewyzszenia - nadaje sie raczej jako osla laczka pod narty biegowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi