olek123 Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Cześć, niestety przez nieuwagę przejechałem kila metrów po szutrówce lekko przykrytej śniegiem (przez śnieg przebijały się małe kamyczki w większości pokryte lodem). Ślizg jest bardzo gęsto porysowany (praktycznie nie znajdę kilku cm² bez rysy), rysy głębokie na ~0,5mm do 1mm w okolicy pięt, jedyny plus - są równoległe do narty. Narty to podstawowy model Elana sprzed ponad 10 lat o bardzo niskiej wartości, planuję na kolejny sezon ich wymianę. Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim uszkodzeniem, czy dla osoby początkującej będzie miało to odczuwalny wpływ podczas jazdy? Zastanawiam się czy spróbować coś z nimi robić (choć nie chce wchodzić w duże koszty) czy się nie przejmować i jeździć. Już wcześniej narty były porysowane jednak teraz "dołożyłem" drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Cześć Wyrównaj powierzchnię raszplą a jak nie masz to metalową cykliną i porządnie nasmaruj na gorąco, zeszlifuj i będzie OK. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 9 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Dziękuje za wskazówkę. Lepiej będzie gdy "zaleję" dziury przed smarowaniem pałeczką kofiksową? Jaka jest jej wydajność - w moim przypadku praktycznie pół narty trzeba by pokryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Cześć Możesz przesłać zdjęcie? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Jeśli narty mają wytrzymać tylko ten sezon to nic nie rob -tzn zrób to co radzi Mitek i nie przejmuj się. W serwisie naprawia Ci to ale nie za darmo. Nie warto na resztę sezonu.Możesz też w ramach nudy pobawić się w zakapanie kofiksem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 11 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Wczoraj byłem na nartach i wg. mnie nie pogorszyły się ich właściwości jezdne. Przesmaruję je jeszcze na gorąco. Dziękuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi