killgore Napisano 17 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2017 Cześć, nie znalazłem żadnych recenzji tego kasku, a wydaje się mieć całkiem niezłą relację cena / jakość (miałem go wczoraj w rękach). Stąd pytanie, czy ktoś z forum już go może używał? Ja mam dwie wątpliwości dotyczące tego modelu: Wloty wentylacyjne (zamykane) umieszczone są tylko w górnej części kasku (zdjęcie). Jest to więc bardziej wywiew niż nawiew. Boję się, że kask będzie za ciepły. Z drugiej strony, w niższych modelach tej linii są nawiewy w okolicach czoła, więc chyba nie zrobili tego bezmyślnie? Wyściółka jest cieńsza i jest jej mniej niż zwykle w kaskach narciarskich (widać to dobrze na tym zdjęciu) - bardziej przypomina to kask rowerowy. Mam wrażenie, że jeślibym już walnął w coś w tym kasku, to skorupa w większym stopniu odda energię głowie, niż gdy mam do czynienia z grubszą, miękką wyściółką. Ale może to cecha kasków z MIPS? Byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi. Link do opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 17 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2017 (edytowane) Na wszystkie pytania odpowiedź dostaniesz w Decathlonie. To, że kask jest marki, powiedzmy sobie budżetowej, nie musi oznaczać ze jest zły. W Decathlonie oznaczają towar liczbami np. 100, 300, 500, 700. Nie wiem tylko czy 100 znaczy najwyższej jakości, czy 700. Jak kupowałem coś na rower to obsługa o takim oznakowanie wspominała. Edytowane 17 Luty 2017 przez Bumer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi