Kwadratowy Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Cześć! Szukałem jakichś używanych nart pokroju Atomiców SX10 itp. Dostałem od znajomego za darmo narty Fischer Watea 84. Ucieszony, że trochę kasy zostanie w studenckim budżecie stwierdziłem, że na to co jeżdżę tarczą spokojnie. W domu jednak zauważyłem, że tylne wiązania są przesunięte względem siebie. Różnica wynosi jakieś 2-3cm. Przednie są ustawione tak samo. Czy to mocno wpływa na jazdę? Czy mieć to w nosie I nie zawracać sobie tym głowy? Ewentualnie co można z tym zrobić? Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 To przesunięcie jest bardzo istotne!!! Oba powinieneś mieć ustawione do długości Twojego buta. Jeśli nie masz o tym pojęcia to lepiej daj do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwadratowy Napisano 27 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Wiem jak ustawia się wiązanie.. spójrz, że na zdjęciu przesunięte są szyny po których chodzi wiązanie. Obydwa wiązania na zdjęciu są ustawione w tej samej pozycji. Chodzi o to, że jedno z tylnych wiązań jest przesunięte na narcie (nie regulacja). Całe wiązanie. Czy to jakoś istotnie wpływa na zachowywanie się narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Moze stare otwory byly wyrobione i ktos przesunal plyte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwadratowy Napisano 27 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Bardzo możliwe. Zostawić tak na razie? Te 2-3 cm nie będą jakoś mega odczuwalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Najprościej poprostu pojechać na stok i sprawdzić. Napewno lepiej żeby były równo, może ci się dziwnie skręcać. Z drugiej strony, nart nie prowadzisz idealnie obok siebie w skręcie, więc możesz tego nawet nie zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 1. W jednej narcie nie widzę śrub mocujących przednią część wiązania do narty - Ty odkręciłeś czy naprawdę brak? 2. Oba przody są na zdjęciu w podobnej odległości od znaku na narcie. 3. Odległość tyłów wiązania od znaków są wyraźnie różne - jedno tylne wiązanie jest zamocowane w innym miejscu (to nie problem - możne było jak pisze atrix). 4. Na drugim zdjęciu widać, że odległości pomiędzy przodem a tyłem wiązań w obu nartach są różne - to już problem - powinny być takie same i zgodne z rozmiarem buta! Wygląda jakby połówka wiązania jednej narty została przesunięta, ale nie skorygowano do tego ustawienia samego wiązania. Może był jakiś problem i akcja serwisowa nie została dokończona (brak śrub?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Kwadratowy a sprawdzales czy obydwa buty zamykają się w wiazaniach, są luzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi