Victor Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Witam serdecznie W związku z niepewna sytuacja na chwile obecna z decyzjami Brukselskimi które alpejskie kraje będą otwarte w okresie świątecznym ( niby Austria -Szwajcaria na chwile obecna) moze ktoś zna kameralne,spokojne -mogą być małe ,nie ma z tym problemu ośrodki w CH w bliskiej odległości od granicy FR. Z racji ze mam rezerwacje świąteczna w Tignes ,z której nie chciałbym rezygnować,gdyż dla mnie powiedziałbym bardziej dla syna(7 lat) przy zamknięciu ośrodka narciarskiego nadmiar śniegu(ma sypać już od 7/8 grudnia), klimat mega górski,spacery i wygłupy na świeżym powietrzu będą tez dobra aktywnością i alternatywa zmiany na chwile otoczenia a przede wszystkim wyjazdu z Belgii w której śniegu brak. Wiec,tak sobie myśle ze co dwa lub trzy dni mógłbym spokojnie pojechac do Szwajcarii -widoki przednie wręcz rewelacyjne trasa przez Chamonix(scieżkę już znam ,niestety z okresu letniego ,wiec zimą może być ślisko ),czy bardziej autostrada Annecy i przez Genewę tez nie widzę problemu. Poki co mam dwa ośrodki jeden to lodowiec Glacier 3000 około 4 godzin jazdy i kolejny 3.5 godziny Les Portes du Soleil od strony CH Champéry. Choć może być tam tłoczno gdyż wielu z Benelux planuje tam również wyjazdy z FR. Może ktoś zna i mógłby polecić coś jeszcze ? Tak żeby było do większej analizy a może i bliżej co ma również znaczenie . Byłbym mega wdzięczy 👌 pozdrawiam ... tak na marginesie,życzę wszystkim żeby całe Alpy Tatry i nie tylko były aktywne 🎿 🤞 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 1 godzinę temu, Victor napisał: Tak żeby było do większej analizy a może i bliżej co ma również znaczenie . z Beneluxa to praktycznie wszędzie masz tak samo blisko, niestety mniejsze ośrodki otwierają dopiero krótko przed świętami Najardziej belgijska jest Dolina Anniviers (Zinal) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 13 minut temu, Jeeb napisał: z Beneluxa to praktycznie wszędzie masz tak samo blisko, Faktycznie 😀,ale nie na loty jedno dniowe 😉 Chodzi mi bardziej wyjazd z Tignes na druga str granicy do CH,Francuzi już masowo wyjeżdżają a co będzie dalej....🤷♂️ Dzięki za info o Zinal 260km,lekko ponad 4h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 2 minuty temu, Victor napisał: Dzięki za info o Zinal 260km,lekko ponad 4h to trochę bliżej masz kameralny ośrodek Les Collons- Thyon 2000 albo po lewej stronie doliny Anzere , Ovronnaz, Crans Montana, Leukerbad, Lauchernalp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Elegancko,bardziej wolałbym kameralny z łagodnymi trasami, żebym mógł z synem chwile jednak spędzić na deskach, gdyby jednak zamknęli możliwość nauki dla dzieci w Tignes póki co jest nadzieja ze dla maluchów będą jednak otwarte orczyki , dla reszty on i off piste tylko bez wyciągów, gondoli itd ,taki pomysł ma premier Francji 🤦♂️ Jeszcze raz dzięki za info 👌 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 2 minuty temu, Victor napisał: ,taki pomysł ma premier Francji 🤦♂️ szkoda że nie mają polskiego premiera to wszystko było by otwarte, myślę że jeśli będzie u nich spadek liczby pozytywnych to otworzą przed świętami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 5 minut temu, Jeeb napisał: myślę że jeśli będzie u nich spadek liczby pozytywnych to otworzą przed świętami Wiesz, gdzieś czytałem ze Francja ma 8000 km tras 😳 wiec to mega branża biznesowa tysiące osób zatrudnionych ale co będzie ciężko dziś powiedzieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Dzięki @JC 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 @Victor Może nie przy samej granicy francuskiej (ale w francuskojęzycznym kantonie), zobacz sobie mój temat dotyczący ośrodków objętych karnetem Magic Pass, opisywałem tam 5 ośrodków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 (edytowane) @pawelb91 świetna relacja z doliny 💪. Coś czuje po kościach że odwiedzę GRIMENZ-ZINAL nawet gdyby ośrodki w FR były otwarte . Nie jest daleko a dzienna odskocznia i świetna trasa autem dobrze mi zrobi. Chyba,ze nie będą chcieli uczyć się od naszego premiera 😂 to jest szansa na dużo większa części doliny. @Jeeb również pisał o Zinal. Dzieki panowie. Edytowane 28 Listopad 2020 przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 1 minutę temu, Victor napisał: @pawelb91 świetna relacja z doliny 💪. Coś czuje po kościach że odwiedzę GRIMENZ-ZINAL nawet gdyby ośrodki w FR były otwarte . Nie jest daleko a dzienna odskocznia i świetna trasa autem dobrze mi zrobi. Chyba,ze nie będą chcieli uczyć się od naszego premiera to jest szansa na dużo większa części doliny. @Jeeb również pisał o Zinal. Dzieki panowie. Grimentz-Zinal super miejsce, a widoki na Weisshorn i okoliczne szczyty po przyjeździe kolejką z Grimentz wbijają w stok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 45 minut temu, pawelb91 napisał: wbijają w stok i ta genialna czarna trasa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi